A Nemzeti Földalapkezelő anélkül, hogy a korábbi tulajdonostól, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központtól átvette volna az eddig általuk bérelt állami földeket, átadta azokat az új tulajdonosoknak: ott helyben, a földek mellett aláíratták az NFA képviselői a nyertesekkel a papírokat.

Ács Sándorné, az így kisemmizett európai hírű biogazdaság ügyvezetője elmondta: nyomós okuk volt arra, hogy a területeket ne adják át a földalapkezelőnek. A kft. által készített és az NFA képviselőinek átadott feljegyzés szerint a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Nonprofit Kft. jogegyenlőséget követel és elvárja, hogy ugyanabban az eljárásban részesítsék őket, mint tették azt Fejér megyében, Enying és Lepsény környéki állami földek esetében, ahol a 2011-ben lejárt szerződés ellenére a bérlő tovább művelte a földeket és nem hirdettek rá földbérleti pályázatot.

Hangsúlyozta: panasszal fordultak Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez, az NFA törvénysértő pályázatai alapján megkötött haszonbérleti szerződéseket pedig semmisség okán bíróság előtt támadják meg.

A fenti videót a Greenpeace készítette, a 444.hu riportja itt olvasható.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Vizual: Igen, s a bosszú érdekében nem érdekli, hogy mit és ki(ke)t áldoz be :-((
Nil
a lényeg hogy Brüsszel szerint jól mennek itt a dolgok -mintagazdaság? Fúj! Legyenek parlagon a földek és kaptok egy csomó pénzt! - ez Brüsszel ...
és a nép hallgat ... még mindig ...
nezelodo
Olyan ismerős a szituáció! A szocializmus hajnalán is a földosztás volt a kulcsszó. Az uralkodó munkásosztály hű szövetségesének földet osztott, amit aztán hamarosan elvett a rendszer a tsz szervezés során. Most is oszt az uralkodó osztály, csak most ABC sorrendben jönnek a jutalmazottak: Atyafiak, Barátok, Cimborák... Az meg nem baj, ha lövése sincs a mezőgazdasághoz, attól még jár a földalapú támogatás. Az EU is sunnyog, nem jelent konkurenciát az itt megtermelt élelmiszer a piacon, hiszen nem az a cél.
zabhegyező
@gabrella: Dehogynem!
A saját kutyájuk korcs kölke :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.