Ifj. Hegedűs Loránt református lelkész szerint nem pártrendezvény volt a Horthy-szobor vasárnapi felavatása. Keddi közleményében közölte még, hogy a Hazatérés Temploma nevében tett feljelentését kiterjeszti az összes hírportálra – beleértve a reformatus.hu honlapot is.

Szerinte "azt hazudozzák", hogy a vasárnapi budapesti istentiszteletük "Jobbik-pártrendezvény" volt. Úgy vélte, a rágalom teljesen képtelen, hiszen ezen az alapon minden istentisztelet, egyházi esemény pártrendezvénynek minősülne, ahol pártpolitikus felszólal.

Mint írta, egy egyházi rendezvény, istentisztelet attól nem válik párteseménnyé, hogy azt kik teszik közzé, főként, ha a közzététel nem a rendező egyházközség, vagy bármely más egyházi intézmény kérésére történt.

Úgy vélte, hogy ha egy párt istentiszteletre hívja tagjait, azért az egyház részéről csak köszönet illeti a pártot és nem számonkérés.

A lelkész álláspontja szerint Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke hétfői közleményével "önmagát minősíti azzal, hogy az úrnapi istentiszteletre jövő híveket, lelkészeket provokátorokként, az ellenük felvonuló, emberségükből kivetkezetten üvöltöző keresztyéngyűlölőket pedig erkölcsi felháborodásukban megbotránkozókként állítja be". Ifj. Hegedűs Loránt úgy véli, hogy ha a püspök nem követi meg híveiket, minden valószínűség szerint "egyenként fognak ellene eljárást kezdeményezni az egyházi és világi hatóságok előtt jó hírnevük legszélesebb nyilvánosság előtt történt megsértéséért".

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Jelentsél csak fel mindenkit te vadbarom! Neked jót fog tenni a kétkezi munka is, akkor nem érsz rá hülyeségeken agyalogni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@Csizmás Kond: 14.36-ra: Kicsim, semmi baj azzal, hogy pl. egy temetesen a csaladtagok - akik altalaban nem papok -, baratok, volt kollegak (mindketto lehet parttag is) elbucsuztatjak a halottaikat.

Fenti esetben szoboravatasrol volt szo, vagyis nem kellett senkit sem elbucsuztatni, mert nem most halt meg. Ha egyhazi unnepseget akartak neki, akkor ott beszeljen pap, puspok, papa, lobaljak a tomjent, jarjon korbe loveert esedezve a kis ministrans. (TUDOM, REFORMATUS VOLT, ES OTT NINCSENEK EZEK A KULSOSEGEK, ERRE NE VALASZOLJ, KERLEK!!!). DE : ha egyhazi bucsuztatast, "felszenteleset a szobornak" hirdettek meg, akkor senki ne hasznalja ki az esemenyt POLITIKAI reklamnak
űrbán
@Yoda69: Horti a csúti patkány elődje, minden értelemben, ha olyan lenne a világpolitikai helyzet, a csúti patkány is gondolkodás nélkül vinné bele az országot az újabb világháborúba, természetesen a vesztes oldalon.
Yoda69
@űrbán: Sajnos meg lehet olyan a helyzet.
De orban haboru nelkul is a vesztesek koze taszitotta Magyarorszagot.
Csizmás Kond
@Tootsy: fuss neki mégegyszer, hátha többre jutsz...
Kala Majka
@űrbán: !

Szóval szerinted Horthy nem épített sem iskolákat, sem ONCSA telepeket, sem ipart, hanem ugyanúgy elfecsérelte az ország javait, mint Orbán és elődei. Meg aztán a nulláról indulva Horthy lett sikmilliáűrdos, nem pedig a védenceid?

Érdekes történelemtanárod lehetett!
űrbán
@Kala Majka: Szerinted horti nem vitte bele az országot egy vesztes világháborúba?

Érdekes történelemtanárod lehetett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.