Ifj. Hegedűs Loránt református lelkész szerint nem pártrendezvény volt a Horthy-szobor vasárnapi felavatása. Keddi közleményében közölte még, hogy a Hazatérés Temploma nevében tett feljelentését kiterjeszti az összes hírportálra – beleértve a reformatus.hu honlapot is.

Szerinte "azt hazudozzák", hogy a vasárnapi budapesti istentiszteletük "Jobbik-pártrendezvény" volt. Úgy vélte, a rágalom teljesen képtelen, hiszen ezen az alapon minden istentisztelet, egyházi esemény pártrendezvénynek minősülne, ahol pártpolitikus felszólal.

Mint írta, egy egyházi rendezvény, istentisztelet attól nem válik párteseménnyé, hogy azt kik teszik közzé, főként, ha a közzététel nem a rendező egyházközség, vagy bármely más egyházi intézmény kérésére történt.

Úgy vélte, hogy ha egy párt istentiszteletre hívja tagjait, azért az egyház részéről csak köszönet illeti a pártot és nem számonkérés.

A lelkész álláspontja szerint Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke hétfői közleményével "önmagát minősíti azzal, hogy az úrnapi istentiszteletre jövő híveket, lelkészeket provokátorokként, az ellenük felvonuló, emberségükből kivetkezetten üvöltöző keresztyéngyűlölőket pedig erkölcsi felháborodásukban megbotránkozókként állítja be". Ifj. Hegedűs Loránt úgy véli, hogy ha a püspök nem követi meg híveiket, minden valószínűség szerint "egyenként fognak ellene eljárást kezdeményezni az egyházi és világi hatóságok előtt jó hírnevük legszélesebb nyilvánosság előtt történt megsértéséért".

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Jelentsél csak fel mindenkit te vadbarom! Neked jót fog tenni a kétkezi munka is, akkor nem érsz rá hülyeségeken agyalogni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Jelentsél csak fel mindenkit te vadbarom! Neked jót fog tenni a kétkezi munka is, akkor nem érsz rá hülyeségeken agyalogni!
öcsi55
Az egyházi gyülekezetek nem lehetnek politizálás színhelyei.Az ilyen szélsőséges antiszemita papokat mint Hegedűs Lóránt az egyházak közeléből is el kell távolítani,mert nem csak ocsmány a viselkedésük ha nem még a keresztyén tanítással is ellentétes.
Tootsy
Hat ez az! Milyen istentisztelet az, ahol partemberek SZOLALhatNAK fel???

En a mai napig csak olyan reformatus istentiszteleten vettem reszt, ahol a reformatus lelkesz, es nem az MKP parttitkara mondta el az agitalo mondokajat,...
Idezet a cikkbol:" Úgy vélte, a rágalom teljesen képtelen, hiszen ezen az alapon minden istentisztelet, egyházi esemény pártrendezvénynek minősülne, ahol pártpolitikus felszólal."
nehogymá
na most akkor kitartja a misét?a pap lelkész vagy mittudomén,vagy egy párt potentát?karácsonyi misén én is beugorhatok haknizni,vagy elöbb bekell lépnem valamelyik pártba?
Yoda69
Az a barom megszegyeniti az egyhazat. horti alatt szazezreket deportaltak es miatta veszett oda a 2. Magyar hadsereg a Donnal. Neki koszonhetjuk azt is hogy Magyarorszagot extran buntettek a haboru utan.
Szamomra horti hazaarulo, es mindenki mas is aki horti-t hoskent allitja be.
Az egyhaznak el kellene hatorolodnia ettol a vadbaromtol.
Tootsy
@nehogymá: Vagy elmesz apacanak, hogy valami jogod is legyen az oltar korul sertepertelni,...:o))
hallgatag
kapd be az esti ájtatos falatkádat kiskocsog...
nehogymá
@Tootsy: asszem kihagyom.van nehány világi szokásom amit nem szeretnék elhagyni.amugy se szeretem a nöket.minél többen vannak együtt annál veszélyesebbek.nincs is sok barátnöm.
kopeba
Aki ma ebben az országban Horthynak szobrot állít az hazaáruló.
Csizmás Kond
Ma egyre nagyobb divat, hogy egy halott eltemetésén az egyházi személyeken kívül civilek, párttagok, vagy egyesületi tagok is beszédet mondanak.
...ezek szerint akkor az is pártrendezvény ?
Az még elnézendő dolog, hogy az embert félrevezetődik mert járatlan néhány témába, de hogy bele is kukorékoljon az már a saját butasága.
Boszi27
Vitéz Horthy nem egyházi személyiség volt. Akkor mit keres a templomnál a szobra?
Úgy is kérdezhetnénk: mit keres a politika a templomban
Istentiszteleten a pap celebrálja a misét és nincs hozzászólás, vélemény-nyilvánítás.
abacs62
Az ilyen tetvek osztották az áldást, a Don kanyarba induló honvédeknek. Nincs Magyar család, akiknek ne hagyott volna kitörölhetetlen nyomot a "horti" korszak, és ez a nyamvadék prédikál a hazafiságról, meg azok is, akik ezt eltűrik, és asszisztálnak hozzá,,undorító férgek,,
Vasárnapiiskolás
Ez a "Vonós"egy látens zsidócigány,szégyenli a fajtáját,azért ilyen mocsok
Tootsy
@Csizmás Kond: 14.36-ra: Kicsim, semmi baj azzal, hogy pl. egy temetesen a csaladtagok - akik altalaban nem papok -, baratok, volt kollegak (mindketto lehet parttag is) elbucsuztatjak a halottaikat.

Fenti esetben szoboravatasrol volt szo, vagyis nem kellett senkit sem elbucsuztatni, mert nem most halt meg. Ha egyhazi unnepseget akartak neki, akkor ott beszeljen pap, puspok, papa, lobaljak a tomjent, jarjon korbe loveert esedezve a kis ministrans. (TUDOM, REFORMATUS VOLT, ES OTT NINCSENEK EZEK A KULSOSEGEK, ERRE NE VALASZOLJ, KERLEK!!!). DE : ha egyhazi bucsuztatast, "felszenteleset a szobornak" hirdettek meg, akkor senki ne hasznalja ki az esemenyt POLITIKAI reklamnak
űrbán
@Yoda69: Horti a csúti patkány elődje, minden értelemben, ha olyan lenne a világpolitikai helyzet, a csúti patkány is gondolkodás nélkül vinné bele az országot az újabb világháborúba, természetesen a vesztes oldalon.
Yoda69
@űrbán: Sajnos meg lehet olyan a helyzet.
De orban haboru nelkul is a vesztesek koze taszitotta Magyarorszagot.
Csizmás Kond
@Tootsy: fuss neki mégegyszer, hátha többre jutsz...
Kala Majka
@űrbán: !

Szóval szerinted Horthy nem épített sem iskolákat, sem ONCSA telepeket, sem ipart, hanem ugyanúgy elfecsérelte az ország javait, mint Orbán és elődei. Meg aztán a nulláról indulva Horthy lett sikmilliáűrdos, nem pedig a védenceid?

Érdekes történelemtanárod lehetett!
űrbán
@Kala Majka: Szerinted horti nem vitte bele az országot egy vesztes világháborúba?

Érdekes történelemtanárod lehetett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.