Magyarország lassan visszaszerzi elvesztett pozícióit, a magyarokkal pedig lehet jó üzletet kötni – a miniszterelnök szerint ezt üzeni az a stratégiai megállapodás, amelyet kedden írt alá a kormány nevében Kjell-Morten Johnsennel, a Telenor elnökhelyettesével a norvég telekommunikációs cégcsoport törökbálinti központjában.

"A második világháború után az állam elvette a magántulajdont, mindenbe beleszólt, mindenben kompetensnek érezte magát. A rendszerváltás után viszont átestünk a ló túlsó oldalára, mindent a piacra bíztunk" – mondta Orbán, aki szerint 2010 után átléptünk egy harmadik időszakba, ezt nevezethetjük a stratégiai partnerség időszakának, amelyet majd win-win szituációk jellemeznek.

Orbán: a magyarokkal lehet jó üzletet kötni

A kormányfő komoly elismerésnek nevezte a Telenor magyarországi működését, az ugyanis szerinte azt mutatja, hogy Magyarországon olyan gazdaság épül, amely versenyképes lehet a világ más országaival, és méltó partnere egy olyan sikeres, a világban méltán elismert cégnek, mint a Telenor.

Orbán Viktor az aláírási ünnepségen emellett kitért a telekommunikációs szektort, így a Telenort is érintő különadóra. Elmondta, erről is tárgyalt a cég vezetőivel, és abban maradtak, hogy "minden olyan javaslatot, amely a magyar gazdaság növekedéséhez járul hozzá, ezáltal több adóbevételt eredményez általában, szívesen fogadunk, mert ennek arányában tudjuk majd csökkenteni azokat a terheket, amelyek speciálisan erre a szektorra esnek".

Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója mérföldkőnek nevezte a cég számára az aláírt megállapodást, amely mögött véleménye szerint valódi tartalom van, és megerősíti a Telenor céljait és magyarországi stratégiáját.

A Telenor törökbálinti székházában az aláírást megelőzően kifejtette: a Telenor egyetért a párbeszéd szükségességével, a kölcsönös bizalom és a kiszámíthatóság elvével, a telekommunikációs hálózat továbbfejlesztésével, és a digitális írástudás terjesztésével, továbbá egyetért a magyar vállalkozások versenyképességének erősítésével. Kijelentette: a Telenor elkötelezett abban, hogy további 10 milliárd forintot fektessen be a hipernet 4G internet-szolgáltatásának fejlesztésébe.

Kjell-Morten Johnsen, a Telenor-csoport elnökhelyettese és régióért felelős vezetője kiemelte: a Telenor legújabb befektetésével egy közös, régiós szolgáltatási központot alakított ki Magyarországon.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
A cím : " ...Orbán: a magyarokkal lehet jó üzletet kötni..."
Ezt nem értem !!! Orbán nem magyar ???

Igy értelmeztem...
dbeata
Hehe, aztán mi van a saját telekom céggel?

A Vodafone-os Beck György állítólag megkérdezte még 2012-ben OV-től, hogy mit tartalmaz egy ilyen "stratégiai megállapodás", de választ nem kapott. Ezt követően került a szoftverfejlesztő központ Romániába. A regionális ügyfélszolgálat is odakerült...

Magyarország jobban teljesít!
Vizual
@coyote3: Azzal hitegetem magam, hogy értelek. mert a ló tulsó, vagy egyik oldala Orbán olvasatában szerintem azt tartalmazza, hogy azelőtt az állam elvette, és uyg ahogy üzemeltette. Most Orbán visszaszerzi az államnak, de csak az adminisztráció erejéig. ?Mert alapos a gyanúm, hogy a legtöbb privatizált dolog átmegy haveri körökbe.
és ha jól tudom, olyan törvényt hozott ez a nemzetmentő, hogy bármit elvehetnek tőled, a saját tulajdonodat is, ha megfelelő módon indokolják. Hát remélem ezt a tővényt az elszámoltatásuk végéig fenntartják. Mert lásd csak a földeket ! Trafikokat !
Mert én azt is látom, hogy Orbán a törvényeket felhasználja saját kis bosszújára is. Lásd. Fideszes profeszóra és a biokertészet vége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.