A kormány nem hagyja cserben Esztergomot – örvendezik a Fidesz helyi szervezete azután, hogy a hétfőn bejelentett kormánydöntés alapján a kormány átvállalja a települések fennmaradó adósságát is.

Esztergom az előző, fideszes városvezetés idején 26 milliárdos adósságot halmozott fel, ebből a mai napig 11,8 milliárd forint maradt, ezt vállalja most át a kormány (valójában természetesen ugyanúgy az emberek fizetik meg).

2014. január 1-jétől Esztergomnak nem lesz banki adóssága. "Senki nem hivatkozhat tehát majd arra, hogy ki és mit tett korábban" – fogalmaz a helyi Fidesz-csoport.

Mint írják, egy korábbi nyilatkozatában Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány ebben az ügyben is az esztergomiakért van, kiáll a városért: legyen szó a szociális kifizetésekről, vagy a város megsegítéséről, ha az adóssággal nem tudott megbirkózni. 

"A jövő lehetőségeivel kapcsolatban fontos tudni, hogy Esztergomnak annyi adóbevétele van, mint egy 75 ezer lélekszámú városnak. Élni kell ezzel a lehetőséggel, és azzal is, amit most a kormány nyújtani tud, elég csak arra gondolni, hogy mit tett a családokért a rezsicsökkentéssel. Az itt élőknek pedig át kell gondolni, hogy ki az, aki csak ígér, és ki az, aki teljesít és betartja az ígéretét" – zárul a közlemény.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A kormány nem az ország !
Ezt is mi fizetjük meg, mert a Fidesz jobban teljesített
az adósságállomány növelésébe is !
Yoda69
Milyen jogon koltik az adofizetok penzet lehuto onkormanyzatok adossaganak rendezesere?
Hellcat
Eltakarítják a saját szarukat és megmentőnek állítják be magukat...erre nem lehet szépet mondani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.