Nagyjából kétmilliárd dollár értékű lesz az a kötvénykibocsátás, amelyet a magyar állam az év végéig szeretne végrehajtani – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Bloomberg hírügynökségnek adott, kedden megjelent interjúban.

"A februári kötvénykibocsátáskor az volt a kormány szándéka, hogy 2 milliárd dollár bevételre tegyen szert, és nagyjából ez az az összeg, amelyre számítani lehet az év hátralevő részében végrehajtandó kötvénykibocsátáskor is" – idézte a tárcavezetőt a gazdasági hírügynökség.

A magyar állam 2013 februárjában 3,25 milliárd dollár névértékű öt- és tízéves kötvény sikeres kibocsátásával tért vissza a nemzetközi tőkepiacra.

A Morgan Stanley bankcsoport szeptemberi elemzése szerint Magyarország az év végéig 1,5-2,5 milliárd dollár értékben bocsáthat ki kötvényt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Nagyon jó!
"A magyar állam 2013 februárjában 3,25 milliárd dollár névértékű öt- és tízéves kötvény sikeres kibocsátásával tért vissza a nemzetközi tőkepiacra."
És ki fogja kifizetni a kamatokat?
Dr. Felipe
Ebből fognak osztogatni az elvtársak hogy megnyerjék a választásokat, utána meg majd fosztogatni.
Az hogy közben eladósítják az országot, az nem zavarja a fideSS maffiát. Ezek a kötvények 5-10 év múlva járnak le így még újabb négy évig tudnak harácsolni ha nyernek. A visszafizetés nem az ő gondjuk lesz. Szomorú jövő elé néz Magyarország.
gibgab
Ez nem az ország eladósítása 5-10 évre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.