Fél évvel halála után az állam még mindig keresi Tocsik Márta sikerdíjának egy részét – írja a Blikk.

A lap információi szerint az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. jogutódja, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egy ügyvédi irodát bízott meg, hogy behajtsa a szerintük mára egymilliárd körüli összegre duzzadt tartozást.

A rendszerváltás utáni első nagy politikai botránya 1996-ban robbant ki, amikor kiderült: Tocsik Márta jogásznő az önkormányzatok belterületi földjeivel kapcsolatos privatizációs ügyletekben való közvetítésért 804 milliós sikerdíjat vett fel.

"A jogerős polgári peres bírósági ítélet értelmében néhai ügyfelem nyugdíjából kezdték el vonni a visszafizetendő sikerdíjat. Ez a halálával értelemszerűen megszűnt. Hogy milyen anyagi helyzete volt ügyfelemnek, arról én nem kaptam tájékoztatást" – nyilatkozta a Blikknek dr. Hidasi Gábor, Tocsik utolsó ügyvédje.

Az adós halála kapcsán örökösödési eljárás folyik, amely dr. Tóth Ildikó V. kerületi közjegyző előtt zajlik. Ebben az eljárásban egy általunk megbízott jogi képviselő képviseli érdekeinket – nyilatkozta a Blikknek Czifra Boglárka, az MNV PR-menedzsere, aki hozzátette: akié Tocsik Márta vagyona, az az állam adósa.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Lassan eltörpül ez a sikerdíj azok mellett a tanácsadói díjak mellett, amiket manapság fizetnek ki kormánymegbízásból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
A hagyaték erejéig az örökös felel az örökhagyó adósságáért. Ha nem tart igényt az örökségre, akkor egyáltalán nem felel érte. Az örökös lemondhat az örökségről.
Kérdés mennyit is örököltek és mennyit követelnek Tőlük.
kukac50
Miért nem életében kérték vissza? A törvénykezők nem tudják érvényesíteni a követelésüket még az élő személyeken.
öcsi55
Valamit nem értek,tudomásom szerint Tocsik ügyvédnőt megbízták ezekkel az ügyekkel,ő a munkát elvégezte a kialkudott tisztelet díjat felvette
öcsi55
Mi a gond? Szerintem az,hogy az A.V.Rt-nek közel ötven főállású jogásza volt akkoriban,akkor miért kellett egy külsőst megbízni?.Azokat kéne farkuknál fogva felakasztani akik megbízták evvel a munkával és lehet náluk kellene keresni a pénzt is.
Tekla
Az óta uj közmondás született. " Belekeveredett ,mint Tocsik Mária, a nagyok játékába."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.