Százharmincezer forinttal csökkentette a Demokratikus Koalícióban politizáló független Vadai Ágnes és Szűcs Erika tiszteletdíját a parlament Kövér László házelnök javaslatára.

Az országgyűlési törvény alapján a Ház tekintélyét megsértő képviselőktől legfeljebb tiszteletdíjuk egyharmada vonható le. Mivel a képviselők tiszteletdíja 394 230 forint, a rájuk kiszabott büntetés csaknem maximális mértékű. Kövér László ezt azzal indokolta, hogy a két politikus a plenáris ülésen tanúsított magatartásával súlyosan megsértette az Országgyűlés rendjét.

A DK több női politikusa a nőkkel szembeni erőszak ellen tiltakozott az Országgyűlés múlt keddi ülésén. A napirend előtti felszólalások elhangzása után Vadai Ágnes az ülésteremben, öt társa pedig egy üléstermi páholyban az egyik szemük környékén monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelent meg. A páholyban lévők egy-egy lapot tartottak fel "Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?" felirattal.

Az elnöklő Latorcai János (KDNP) már akkor figyelmeztette az akcióban részt vevő két képviselőt, és jelezte, hogy velük szemben a házelnök várhatóan eljárást fog kezdeményezni.

Vadai Ágnes nem sokkal később Facebook-bejegyzésben tudatta: az ellen tiltakoztak, hogy "az asszonyverő Balogh József még mindig képviselő és polgármester lehet". Hétfői sajtótájékoztatóján pedig azt mondta, aki megszavazza a rájuk kiszabott büntetést, azt üzeni, hogy a magyar parlamentet nem sérti "egy nőverő jelenléte", és burkoltan támogatja is ezt a magatartást.

A hétfői szavazáson a tiszteletdíj-csökkentést a Fidesz-KDNP politikusai mellett három független, köztük Balogh József is megszavazta. Az MSZP és az LMP képviselői nemmel szavaztak, míg a jobbikosok – a közülük egyedüliként igennel voksoló Kepli Lajos kivételével – nem vettek részt a szavazásban.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Ettől a szarkupactól nem is várható más. Igaz, a többi, akik megszavazták Vadaiék büntetését, azok sem különbek.
Fityisznél törvényesítették a nők elleni erőszakot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Eszerint Magyarországon ma a sokat emlegetett és támogatott családmodellben a férfi megverheti a feleségét, maximum kap egy ejnye-bejnyét ezért, s azt büntetik meg, aki ezt nem viseli el.
Az meg döbbenetes, hogy a fid@s nők szerint is ! Itt tartunk, de hova megyünk?
mariaberta
Az az ember, aki képes az "élete párját" úgy megverni, ahogy ezt Balogh képviselő ÚR tette és azt szegény komondorra fogta, természetesen ezt a két -ugyancsak képviselőket -
is megverte volna, ha módjában állt volna, de mivel ez ebben az esetben nem volt lehetséges, hát verés helyett, a pénzbüntetés kiróvása mellett voksolt.
Na ez jellemző a fideszre, -bár ez a társaság már régen nem a fiatalok pártja, hanem az ilyen csekély értékű emberek gyülekezete.
Tehát, hajrá fidesz, hajrá Balogh és társai.
SpamKontroll
Szánalmasak...

Ez a balog is meg kövér is...

Majd valaki belelép a szájukba...
gabrella
Arrogáns ember, ott a helye a fideszben. De a nője meg is érdemli ha még ezek után képes kézen fogva sétálni vele!
Szégyen az országra is ilyen képviselő!
kukac50
A Fideszre kevés nő fog szavazni ezek után.
Nem képviselik a nők jogait,nem vonják felelősségre azokat akik bántalmazzák a nőket.
Így történt a betegverés is a kiskunhalasi pszichiátriai otthonban,hogy a Fideszes megyei elnök a betegverőket és az alkalmatlan vezetőket védte.
Akik a beteg lakók érdekében szót emeltek azokat kirúgták, a betegverők és az alkalmatlan ex igazgatónő még még most is ott vannak.
valahogy a bíróságok is igazságtalanul döntenek,amikor egy egyszerű ember átlátja,hogy a betegverőknek kellett volna távozni és nem azoknak akik a beteg embereket képviselik.
SpamKontroll
@gabrella: Hát igen...

Igazából a nőn múlik minden...

Ha ő hagyja, akkor hiába bármilyen külső segítség...
Maradni fog, amíg bele nem hal...

Az első dolog lenne, hogy önérzetet neveljenek a nőkbe... Több generáció kérdése csupán...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.