Százharmincezer forinttal csökkentette a Demokratikus Koalícióban politizáló független Vadai Ágnes és Szűcs Erika tiszteletdíját a parlament Kövér László házelnök javaslatára.

Az országgyűlési törvény alapján a Ház tekintélyét megsértő képviselőktől legfeljebb tiszteletdíjuk egyharmada vonható le. Mivel a képviselők tiszteletdíja 394 230 forint, a rájuk kiszabott büntetés csaknem maximális mértékű. Kövér László ezt azzal indokolta, hogy a két politikus a plenáris ülésen tanúsított magatartásával súlyosan megsértette az Országgyűlés rendjét.

A DK több női politikusa a nőkkel szembeni erőszak ellen tiltakozott az Országgyűlés múlt keddi ülésén. A napirend előtti felszólalások elhangzása után Vadai Ágnes az ülésteremben, öt társa pedig egy üléstermi páholyban az egyik szemük környékén monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelent meg. A páholyban lévők egy-egy lapot tartottak fel "Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?" felirattal.

Az elnöklő Latorcai János (KDNP) már akkor figyelmeztette az akcióban részt vevő két képviselőt, és jelezte, hogy velük szemben a házelnök várhatóan eljárást fog kezdeményezni.

Vadai Ágnes nem sokkal később Facebook-bejegyzésben tudatta: az ellen tiltakoztak, hogy "az asszonyverő Balogh József még mindig képviselő és polgármester lehet". Hétfői sajtótájékoztatóján pedig azt mondta, aki megszavazza a rájuk kiszabott büntetést, azt üzeni, hogy a magyar parlamentet nem sérti "egy nőverő jelenléte", és burkoltan támogatja is ezt a magatartást.

A hétfői szavazáson a tiszteletdíj-csökkentést a Fidesz-KDNP politikusai mellett három független, köztük Balogh József is megszavazta. Az MSZP és az LMP képviselői nemmel szavaztak, míg a jobbikosok – a közülük egyedüliként igennel voksoló Kepli Lajos kivételével – nem vettek részt a szavazásban.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Ettől a szarkupactól nem is várható más. Igaz, a többi, akik megszavazták Vadaiék büntetését, azok sem különbek.
Fityisznél törvényesítették a nők elleni erőszakot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Lőrés szemű csapajev elvtárs a sunyi kis komcsi úgy gondolja hogy ő már nem kerülhet ellenzékbe.
X-ray
Az Én értékrendemben ez a balog egyenlő pl. a gáspárgyőzővel, vagy a majorossal...
soljanka
Az egész bagázs tróger...micsoda nagy jellemek! Gratulálok a szavazóiknak.
pbalage
a hülye fidesz meg azt gondolja, hogy ez a balogköcsög nem fideszes, attól hogy kirúgta?
kkalman
Ettől a szarkupactól nem is várható más. Igaz, a többi, akik megszavazták Vadaiék büntetését, azok sem különbek.
Fityisznél törvényesítették a nők elleni erőszakot.
bretagne
@X-ray: Ne túlozzál! Ez a balogh mindenkinél rosszabb. (Direkt a kisbetű!)
bretagne
Ez mindennek a teteje! Ilyenek ezek! Ez a Fidesz! Ilyen képviselőik vannak. Szégyeljék magukat, ha még tudják.
sport50
jellemzi azokat akik megszavazták,hogy nem azt látják bajnak amit csinált balogh!!!de mint tudjuk nekik mindig azt kell megszavazni amit várnak tőlük,önálló gondolat=0!mert ez olyan keresztényi ugye?zsidózásért először 50.000frt.másodszor 70.000frt.ezért meg 130.000frt!!hát így védi a jobbikot kövér!!!
Yoda69
Ez a fideszes jellem. A noverok partja. Az hogy megszavaztak a buntetest igazolja, hogy a trafidesz teljes mertekben egyetert a balog/kover-tipusu jellemtelen emberekkel, es igy onmagarol allitott ki szegenysegi bizonyitvanyt.
silber13
@pbalage: Figyeld meg 2 hónap múltán visszaveszik szép sunyi - olyan fityiszes - módon.
coyote3
Megszavazta? Nem hogy négyszer-ötször ököllel az arcába csapott volna, majd a hajánál fogva beleverte volna a fejét a korlátba. Aztán fogta volna a vak komondorra...
hallgatag
De Vadai Ági nem adja fel !!!ِ A tegnap esti Egyenes beszéd müsorban elmondta Kálmán Olgának, hogy naponta fogja inditványozni párttársaival együtt ezt a gerinctelen férget zárják ki a Parlamentböl és a közéletböl...De az is elég lenne, hogy a polgármesteri Hivatal elött egy pár kigyúrt 130 kilós felnyirt hajú várná, és egy kicsit " elbeszélgetne " vele...Az ilyen tetü megérdemelné a mentelmi jogával együtt...
lóbabkonzerv
Ettől már nincs lejjebb ebben az országban (bár ezt már mondtam párszor).
gugu45
Félreértés ne essék, nem az asszonyverés pártolói közé tartozom. (39 éve házas vagyok, de a feleségemre kezet nem emeltem) Viszont a cikk önkéntelenül is fel vet egy kérdést:
A proli keresetének (bármilyen tartozás fejében) le lehet vonni az 50%-át. A képviselő tisztelet(?) díjából miért nem??
MÁS!!!
Valaki mutasson, vagy mondjon már egy olyan képviselőt, aki (CSAK )395.000 forintot kap. (Bizottsági tagság, választókerületi pótlék, költségtérítés, lakhatási támogatás, ruhapénz, cafetéria stb.
darwin
@lóbabkonzerv: Mindig van lejjebb.
Kövér ezzel a húzással több szavazót vett el a Fidesztől,mint amennyit a rezsicsökkentés hozott.
nezelodo
Mit várhatunk, egy olyan országvezetéstől, ahol a koki a saller meg a tockos (meg a disznóól takarítás) kormányzati eszköz?
Hellcat
A NASA már érdeklődik az arcán levő képződmény miatt mert igen csak jó hő és tűzálló anyagnak néz ki.
JAJMÁR
Eszerint Magyarországon ma a sokat emlegetett és támogatott családmodellben a férfi megverheti a feleségét, maximum kap egy ejnye-bejnyét ezért, s azt büntetik meg, aki ezt nem viseli el.
Az meg döbbenetes, hogy a fid@s nők szerint is ! Itt tartunk, de hova megyünk?
mariaberta
Az az ember, aki képes az "élete párját" úgy megverni, ahogy ezt Balogh képviselő ÚR tette és azt szegény komondorra fogta, természetesen ezt a két -ugyancsak képviselőket -
is megverte volna, ha módjában állt volna, de mivel ez ebben az esetben nem volt lehetséges, hát verés helyett, a pénzbüntetés kiróvása mellett voksolt.
Na ez jellemző a fideszre, -bár ez a társaság már régen nem a fiatalok pártja, hanem az ilyen csekély értékű emberek gyülekezete.
Tehát, hajrá fidesz, hajrá Balogh és társai.
SpamKontroll
Szánalmasak...

Ez a balog is meg kövér is...

Majd valaki belelép a szájukba...
gabrella
Arrogáns ember, ott a helye a fideszben. De a nője meg is érdemli ha még ezek után képes kézen fogva sétálni vele!
Szégyen az országra is ilyen képviselő!
kukac50
A Fideszre kevés nő fog szavazni ezek után.
Nem képviselik a nők jogait,nem vonják felelősségre azokat akik bántalmazzák a nőket.
Így történt a betegverés is a kiskunhalasi pszichiátriai otthonban,hogy a Fideszes megyei elnök a betegverőket és az alkalmatlan vezetőket védte.
Akik a beteg lakók érdekében szót emeltek azokat kirúgták, a betegverők és az alkalmatlan ex igazgatónő még még most is ott vannak.
valahogy a bíróságok is igazságtalanul döntenek,amikor egy egyszerű ember átlátja,hogy a betegverőknek kellett volna távozni és nem azoknak akik a beteg embereket képviselik.
SpamKontroll
@gabrella: Hát igen...

Igazából a nőn múlik minden...

Ha ő hagyja, akkor hiába bármilyen külső segítség...
Maradni fog, amíg bele nem hal...

Az első dolog lenne, hogy önérzetet neveljenek a nőkbe... Több generáció kérdése csupán...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.