Ilyen lesz a magáncsőd? 2013. november 15. Elkészült a magáncsőd részletes (a korábbiakhoz képest sokkal több konkrétumot tartalmazó) javaslata, ami egyéni képviselői indítványként kerülhet a parlament elé. A bajba került magánszemélyeknél a „felszámoló” szerepét a magáncsőd legutolsó tervezete szerint a közjegyzők látnák el, de jelentős feladatokat kapnának a szociális hatóságok is. A kizáró okok között szerepel például a köztartozás, az adóstársak közötti per, de az is, ha valaki – bár jogosult volt rá (a mai szabályok alapján már minden devizahiteles ebbe a körbe tartozik) nem lépett be az árfolyamgát hatálya alá. A jogszabály tervezete nem ír viszont elő jövedelemi küszöböt.

Forrás: azenpenzem.hu
Feltöltő: Turbó Pasi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Na így lehet majd kimenekíteni a nem leadózott pénzeket, megmenekülni a t a vagyonvizsgálat következményeitől...
Hellcat
Szerintem rohadtul nem kéne magáncsőd...okozott már gazdasági világválságot szóval szerintem nagyon nem kéne ez ide...persze van aki rászorulna de ezt szerintem inkább csak kihasználni fogják.
lemma
A magáncsőd intézményét nagyon jó dolognak tartom ! Angliában már régóra van, és rengeteg élethelyzetet konszolidál ! Váláskor, mikor az egyik szülő - az apa általában - a nagy hajcihőben tönkremegy - ezzel biztosítja magát a szakadék szélén !
Nem vehet fel innentől kezdve semmi hitelt, de az állam felügyeletet vállal a pénzügyei felett : állandó levonás a fizetésből, de nem teljesíthetetlen mértékben !!!
Persze ellenőrzik is ! hány munkahelye van, milyen a vagyongyarapodása ez idő alatt, van e új élettársa, ... minden ! Nem lehet kijátszani sem az intézményt !
gabrella
Jövedelemküszöb hiányában megint a leggazdagabbak fogják akkor csak alkalmazni, mert minden kormány csak a gazdagok javára és közben az átlag terhére hoz törvényeket.
lemma
@Hellcat: szerintem az ellenőrzés a titka az egésznek !! -- hmmmm ezen áll vagy bukik minden és hazánkat ismerve, egyenlőre inkább bukik... :///
Sokkal konzekvensebbnek kelünk ! Értelmesen elmagyarázni, megértetni és betartatni ! Itt az ellenőrzés igen puhakezű, csak szépeleg mindenki - utána meg logikátlanul elvon -/ pedig jobban megbecsülnénk mindent, ha ránéznének a körmökre ...
Hellcat
Amerikában mikor kikerül a friss diplomás az egyetemről helyből küldenek neki legalább 10 féle hitelkártyát amit előszeretettel használ is majd amikor mindegyikre csinált nagy hitelt és érdeklődik a bank hogy ugyan már fizetni kéne akkor meg bejelenti a magáncsődöt...és BUMM így lett a hitelválság...most volt nemrégen a szocik kormányzása alatt...persze a fidesz azt mondta hogy az is a szocik hibája volt mint minden más...tudom, hogy kis hazánkban ilyen nincs, de simán kinézem a sok senkiháziból, hogy felvesznek irdatlan nagy hiteleket a semmire aztán amikor fizetni kéne meg puff magáncsőd és a pénz eltűnt...miután sokan eljátszották ezt a bank pedig nem fog adni hitelt vagy csak nagyon szar feltételekkel, és akinek tényleg kellene az meg rá fog b@szni a senkiháziak miatt...persze mentsük meg a devizahitelesekt fidesz trükk oké, alapból a fidesz találmánya a devizahitel szóval értem én, hogy próbálják eltakarítani a saját sz@rukat de nem így kéne...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.