A Népszava a helyszínről számolt be a Békéscsaba-Debrecen női kézilabdameccsről, ahol érdekes dolgok történtek.

A második félidőben például a nagy rendőri készenlét ellenére is simán mehetett a második félidőben a kassai gettóparancsnokot éltető molinó, amire válaszul az addig főleg mocskolódó debreceniek karlendítéssel és Sieg Heil kiáltással válaszoltak.

"Csatáry Lacis" molinó és sieg heil a Békéscsaba-Debrecen kézimeccsen

A Simon Wiesenthal Központ büntető feljelentésében azt állította, hogy az időközben meghalt Csatáry is felelős az 1941-ben végrehajtott, kb. 300 Kassa környéki zsidó Kamenyec-Podolszkijba deportálásában, ahol meggyilkolták őket a német erők.

1944-ben a Kassán létesített két gettó egyikét, az úgynevezett privilegizált zsidók gyűjtőtáborát felügyelte. Miután a két gettót összevonták, Csatáry mintegy két-három hétig volt a komplexum parancsnoka, majd a téglagyár élére került. A perben ellene valló 17 tanú kegyetlen, szadisztikus és szigorú embernek írta le. Az ő irányítása alatt 15 700 (Gellért Ádám szerint 11 839) zsidót a gettóból Auschwitzba deportáltak – áll a Csatáryról készült Wikipedia szócikkben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Veled vagyunk Csatári molinós szurkolók fotó :-(
alatta a következő hír
Csupán néhány napra elegendő az ország gáztartaléka :-)
csikknorisz
Már elsőre is furának tűnt a felirat, vagyis az, hogy ezzel a nemrég meghalt Csatáryt "éltetnék". Inkább arra gondoltam, hogy egy másik Csatáry lehet, aki valahogy kötődik a csapathoz.
Az Előre NKSE közleménye is erre utal: elorenkse.hu/
palika
Most mutatta tv, hogy a zsidók ellen volt, röhejes...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.