Úgy tűnik, csak Orbán Viktor kormányának nem hiányzik a költségvetésből évente 1000 milliárdnál is több általános forgalmi adó bevétel – írja a Stop.hu.

Immár két fősre duzzadt az ex-adóellenőrök tábora, akik vállalják (egyikük név nélkül): nagyon nincs rendben a magyar adóhatóság.

A Stop.hu információi szerint Révész Máriusz volt az, aki rávette a botrányt kirobbantó Horváthot, hogy próbálják meg csendben elintézni az ügyet, aminek eredményeként 2011-ben összesen három levél született a Horváth által az adóhatóságnál tapasztalt visszaélésekről.

Az ÁFA-elfolyási rangsorban nem állunk túl fényesen. A visegrádi országok közül Lengyelország ezen a téren kimagaslóan teljesít, a GDP 1,1-1,5 százaléka esett ki a büdzsé bevételei közül. Szlovákiában 2011-ben a GDP 4 százaléka volt az elmaradt áfabevétel, 2000 és 2011 átlagában pedig a bruttó hazai termék 2,9 százaléka. Csehországban ugyanezek a számok 2,7-2,1 százalékon állnak. A tagállamok közül Románia teljesít a legrosszabbul, a GDP 7,9 százalékának megfelelő forgalmi adó nem folyik be a költségvetésbe. Magyarország a hatodik legrosszabul teljesítő tagállam.

A Fidesz képviselői nem érezték fontosnak, hogy meghallgassák Horváth Andrást a parlament költségvetési bizottságában, miként azt sem, hogy vizsgálóbizottságot hozzanak létre állításai górcső alá vételére – olvasható a lap cikkében.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
Hat nem nekik hianyzik, ok penzuknel vannak...:o((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A Fidesz is belebukna. Sok pénz amit elsumákolnak,annak egy része vissza vándorol a Fideszhez.
hallgatag
Mert az bent lapul a zsebekben...és nem az " üvegzsebekben "
DR Eric CARTMEN
Elsőként a fideszes Kocsis Máté érdemelte ki a "nap gyökere" címet a Magyar Gyökérhatározó frissen indult rovatában: "Frissen alapított díjunk első „büszke” tulajdonosa Kocsis Máté, a 8. kerület metroszexuális polgármestere, akinek bár annyi esze van, mint egy befőttesüvegnyi szárított szöcskének, mégis olyan arrogáns, mint Bochkor Gábor és egy pornóbajuszos texasi kamionsofőr együttvéve. Kocsis Máté a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának mai ülésén váratlanul levetette a napirendről az ezermilliárdos áfacsalással kapcsolatos meghallgatások ügyét. Az ülésen több dossziényi bizonyítékkal a hóna alatt megjelent Horváth András, a NAV egykori munkatársa, ám Kocsisnak köszönhetően még csak szót sem kapott, így anélkül ment haza, hogy a direkt emiatt összehívott bizottság egyáltalán napirendre tűzte volna az ügyet." "A piszlicsáré kérdésekben máskor oly vehemens Fidesz most sunyít és az adócsaló maffiát védi."
coni
Miért keresne valaki olyat amit nem is veszített el. Ők csak tudják hova tették.
Csak az adózók keresik, teljes joggal, mert ők tartják el ezeket a politikusokat+most már részben az ÁFA csaló cégeket is. Ráadásul most már az egykulcsos adó miatt sokkal nehezebb az átlag jövedelemből kifizetni ezeket a plusz adókat (vagy a 27%ÁFÁT).
bakegya
@Meine Ehre heisst Treue: csak akkor polgár itt a hegyek nélküli fidesz-kdp-nek rohadtul szűk medencében,amíg fizetni képes!-mert piszkos ütemben teljesít a gazdaság-a költségvetésünket ebből eredően hetente kiegészítgetjük-és csak egy apróság,már többször ide piszkítottam-most hallottam ,természetesen bennfentestől,a helyi képviselőtestület mentesítette a helyi adóitól azt a német céget amelyik a mi közutunk másik felére volt bejegyezve immár 18 éve.Fischwasser-Az itt élőknek meg egyetlen működő közutat sem biztosított az önkormányzat.Még a meglévő földutat is szétbazilikázta a molos jólteljesítésvezetékének bebányászásával-99-ben nyomvonaltévesztéssel.-azonkívül szét is privatizálták!AKADT OLYAN MARHA MAGYAR AKI AZ UTAT IS MEGVETTE -ÍGY AZTÁN MOST MÁR MINDENKI A TÖRVÉNYTELEN NAGY SZARBAN GYALOGOLHAT HEGYEN VÖLGYÖN.egy mesterségesen létrehozott vízmosás alján, 748/négyzetméterenként,külterületen,minden infrastruktúrális -víz sincs-nélkülözés mellett is.
Mondja valaki hogy nem teljesít jól ez a Vicktor gazdaságos gazdaság-? !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.