A Kormányzati Információs Központ cáfolta, hogy kártérítést adnának a jövő májustól megszűnő tarfikok tulajdonosainak.

A központ azt írta, népegészségügyi szempontokatból, valamint a kiskereskedők érdekeit szem előtt tartva hozta meg a kormány a benzinkutakon és áruházakban működő dohányboltok betiltásáról szóló döntését, ezért az "a meglévő koncessziós jogokat semmilyen formában nem érinti", így kártérítési kötelezettsége sincs az államnak.

A csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányrendelet-módosítás, amely előírja, hogy a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű eladótérrel rendelkező üzletekben, valamint az üzemanyagtöltő állomásokon legfeljebb 2014. május 30-ig lehet dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatni.

Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója pénteken, az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, az aránytalan forgalomkülönbségek indokolták a kormányrendelet módosítását. Kimutatásaik szerint a 6300 dohányboltból, a  hipermarketekben, plázákban, benzinkutakon működő 200 dohánybolt a piaci forgalom 17 százalékát lefölözte. Ezzel szemben 2500 trafik a megélhetés határán van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.