Mi nagyobb üzlet egy trafiknyitásnál? Egy tarfikbezárás! Fél éve sincs, hogy hatályba lépett a mindig kiszámítható kormányzat gránitszilárdságú tarfiktörvénye, de már változik is: betiltják az áruházi dohányboltokat, milliós bánatpénzeket fizetve a tulajdonosoknak. Hogy, hogy nem, a felcsúti polgármesternek 19 Auchanban van trafikja.

Mint azt tegnap mi is megírtuk, jövőre bezárnak a benzinkutakon és hipermarketekben működő trafikok. A koncessziós szerződésekben pont ilyen esetekre biztosítottak kártérítést a trafikosoknak. Az üzletrész.hu szerint akár több milliárdba is kerülhet a központi költségvetésnek a tegnap bejelentett tiltás. Újak már nem nyithatnak, és azok, amik már üzemelnek 2014. májusában kell, hogy bezárjanak.

Több tízmilliós kártérítés járhat Mészáros Lőrinc trafikjai után

A rendelkezés számos, olyan vállalkozót és céget érint, akik korábban a dohánykoncesszió nagy nyerteseinek számítottak – írja a lap –, így a felcsúti polgármestert, Mészáros Lőrincet, a Sárkány Centerhez köthető vietnami vállalkozót, Vun Quy Duongot vagy a Continental dohánygyár leányvállalatát, a Tabán Trafikot.

Érdekesség, hogy a kormány korábban éppen olyan szerződéseket kötött a koncessziót nyert vállalkozókkal, aminek 34. pontja szerint az államnak trafikonként (a sajtóban megjelent számítások szerint) 1,9–4,6 millió forint kártérítést kell fizetnie, ha a koncessziós szerződést úgy szünteti meg, hogy az nem a trafikos kihágásának következménye. A szerződés szerint az állami kártérítés akkor is jár majd, ha egy kormány a következő 20 évben úgy dönt, megszünteti a dohány-kiskereskedelem koncessziókötelességét.

A lap szerint jól látszik, hogy a most vesztesnek tűnő nagy nyertesek valójában még annál is nagyobb nyertesek lehetnek, mint amilyennek elsőre tűntek.

Reagált Mészáros Lőrinc, válasza itt olvasható.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mondjuk, hogy egyetértek a kártérítéssel, mert mégiscsak a trafiktulajtól független okból zár be a bolt. DE akkor miért nem kaptak kártérítést a "trafikváltás" előtti tulajdonosok?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@JAJMÁR: Mondj még egy olyan pályázatot, ahol az általad felépített és bejáratott, meglévő és működő üzleted a pályázat tárgya, a tét. Hoztak egy törvényt, és a felépített üzleted megmaradása miatt kényszerből kell pályázni, de minden hiába, egyszerűen elveszik, odaadják másoknak. Nem azért, mert rosszul írtad meg a pályázatot, vagy hiányosan. Csak úgy!
verőce21. "Mondjuk "egyetértek a kártérítéssel, mert mégiscsak a trafiktulajtól független okból zár be" "
Desischado
Szerintem sem véletlenül került be az a kitétel a törvénybe, ezt lezsírozták előre! Ahogy az egyik kommentelő nagyon jól megfogalmazta, ezek még a mutyit is megmutyizták! Esküszöm, ilyen aljas, rablóbandát még nem láttam, mint ez a társaság! Istenemre, de szeretnék egy tisztességes elszámoltatást! Börtön hosszú évekre, teljes vagyonelkobzással, hiszen mindenüket így lopták össze, a mi vérünkön, verejtékünkön, a mi pénzünkön gazdagodnak, mint ez a felcsúti cigányvajda Mészáros. Vajon hogy sikerült neki alig három év alatt többszörös milliárdossá válnia? Hát kérem, így! Ha létezik a túlvilág, akkor ahogy egyszer már írtam, az ördögök félhülyék az örömtől, és dalolva sikálják nekik már az üstöket, amiben majd főzik őket, az örökkévalóságig a pokolban! Ez lenne a legkevesebb, amit megérdemelnének! Mocsok férgek, élősködők!!!
verőce21
@JAJMÁR: (19:52) Hiába cizellálod az 5%-ot a trafikpályázat veszteseinek kárpótlására, ilyet még Hátsó-Bengáliában sem alkalmaznak! :)
A kártérítéssel kapcsolatos másik idézgetésed ("Mondjuk egyetértek a kártérítéssel, stb”.) elbeszélés a téma mellett, mert tudod jól, mert a cikkben is írva van, ez az újonnan létesített trafikokra vonatkozik! Sok milliót költöttek a szabványos design és berendezések kialakítására! Teljesen normális, hogy azokon a településeken, vagy áruházakban, benzinkutaknál, stb. ahol nem lehet tovább üzemeltetni, kárpótlást kapjanak a vállalkozók.

Ne felejtsd el, hogy pl. több, mint 1400 településre lasszóval kellett trafikosokat fogni! Még ezek becsődölése is felmerülhet. Állítólag voltál vállalkozó, tudhatnád, hogy egy vállalkozás beindításához biztosítékok kellenek az állam részéről, hogy azok munkahelyeket teremtsenek! Hol a kártérítésben itt a hiba?

(De tudod gyanús nekem ez az "alibi” baromfitenyészeted is. Már írtam régen neked, hogy nagyon ellentétesek a nyilatkozataid a pénzről, mintha az nálad nem számítana. Vizet prédikálsz és nem is akármilyen bort iszol! Ki is irányítja az intézetedben a közbeszerzéseket? Pl. a konyhait is? Ki lehet beszállító és az honnan szerezheti be, vagy kicsodán keresztül az alapanyagokat? Te beszélsz mutyiról Édeske?)
JAJMÁR
@verőce21: Látom, nem tetszik Neked az unortodox kárpótlási ötletem :) Mindegy, akár támogathatnád is, így se, úgy se lesz belőle semmi.
A vesztesek viszont így örökre átkerültek politikailag a másik oldalra, pl. ezt is megoldottam volna.
(Csak nem "haragszol" rám egy kicsit Édes? (Mert jó ötleteim vannak?) :) Mindenkinek számít a pénz, hiszen az egy nehezen pótolható eszköz. Valóban nem szeretném, hogy a pénz irányítson engem.
Tudod ez nem a mennyiségétől függ, vannak, akik milliárdosok és a pénz foglyai.
Te, hogy vagy ezzel?
A közbeszerzéseket én irányítom, a konyhait is, és én vagyok a beszerző és a beszállító, sőt a feldolgozó is :)
A baromfitenyészetről elismerem, hogy nehéz dolog. Hajlok afelé, hogy nem erre születtem... :( :( )
verőce21
@JAJMÁR: (19:41) Nem vagyok én abban biztos, hogy Téged nem a pénz irányít, és nem vette el azt a kedves rögeszmédet, mely feltétlenül szükséges nyavalya. :)
nezelodo
Szegény ember, szüksége van a pártkasszának erre a kis kártérítésre. Gondoltam én is segítek rajtuk, megrendelek egy javítást tőlük, csöpög a csap a konyhában. Most még nem érdekes, mert a rezsicsökkentés fedezi, de gondolnom kell a választások utáni megújuló fideszre is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.