Sokak által talán soha nem hallott munkakörökben várják az állami szerveknél a közmunkásokat az elkövetkező hat hónapban a kabinet új programja keretében – írja a Blikk.

12 ezren például a vízügynél távolítanak el torlaszokat és uszadékokat a medrekből, vízmércéket és műtárgyakat jégtelenítenek, vagy karbantartják a jégtörő hajók melegen tartásához szükséges berendezéseket – tudta meg a Blikk a belügyi tárcától.

Bő ötszáz munkanélküli kap feladatot a nemzeti parkoknál és a katasztrófavédelemnél. – Most 583 közfoglalkoztatott dolgozik nálunk adminisztrációs vagy adatrögzítő munkakörben, illetve segéd- vagy szakmunkásként, például karbantartóként, asztalosként, kőművesként, festőként – közölte a Blikk-kel Hajdu Márton, a katasztrófavédelem szóvivője.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nekem ez a szó hogy " katasztrófavédelem" kurvára bassza a csőrőm!! miért kell a katasztrófát védeni?Nem elhárítani kell??Miért nem katasztrófaelhárítás a nevük???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bretagne
Még előbb-utóbb Búvár Kund is lesz valamelyik!
bretagne
Elképesztő, mos látom, hogy ezt a hírt a Szórakozás rovatba tették. Remélem, a közmunkások is értékelik.
coyote3
Azért itt már komoly az épelméjűség kérdése...
ila51
@coyote3: valóban ez már csak költői kérdés ...
Feraj49
Csak sajnos ezekre az "állásokra" nyugdíjat nem fog kapni !
Tootsy
@bretagne: Kedves, ezt nem is lehet komolyan venni, jobb esetben is sirva lehet fakadni ennyi okorseg lattan... Es ha belegondolunk, mar MOST elismerik, hogy csak 6 honapra (tehat a valasztasokig) van szukseg erre a sok szerencsetlen emberre, utana meg ki nem sz@rja le a munkanelkuli statisztikat? Meg a hoeses is orbannak dolgozik most,...
sokanvagyunk
Biztos vagyok abban, hogy ezeket a feladatokat (is) el kell végezni. Sajnos a "közmunka" szó lejáratódott - közmunkára ítélni is szoktak embereket például. Mivel a "köz"-ért dolgozik (állítólag) a miniszterelnök is és még sokan mások, az egyenlő elbírálás érdekében talán határozott, vagy határozatlan szerződések keretében őket is ugyanolyan elbírálásban kellene részesíteni, foglalkoztatni.
dr. prédikátor
Nekem ez a szó hogy " katasztrófavédelem" kurvára bassza a csőrőm!! miért kell a katasztrófát védeni?Nem elhárítani kell??Miért nem katasztrófaelhárítás a nevük???
Meine Ehre heisst Treue
@bretagne: 49 ezer ft-ért nem valószínű, hogy szórakoztatónak gondolják.
Lehetne ez szórakoztató, ha a semmirevaló politikusaink melóznának napi 12 órát ennyi pénzért és végeznék ugyanezt a munkát. Na, azon nagyon jól szórakoznék, főleg, ha munka közben még jól meg is korbácsolnák őket, hogy igazán érezzék a törődést.
Meine Ehre heisst Treue
Egyébként az néhány tízezer forint az elképesztő, amit adnak nekik, illetve, hogy ebből gondolják a megélhetést a hülye értelmi(fogyatékos) szerzők...
bretagne
@Tootsy: De mi lesz, ha megint ezek nyernek? Kibírja ezt az ország és a szerencsétlen emberek?
Hehe
Ne nevessetek, az a szomorú hogy még itt /is/ tartunk, és a választások után ezek az emberek..ugyanúgy el is lesznek felejtve..
bretagne
@Meine Ehre heisst Treue: Nem tudom, miért ilyen érzéketlenek a politikusok. Kevés van (nem tudom, van-e) aki emberséges. A korbácsolással nem értek egyet, akkor olyanok lennénk, mint ők!
Hehe
Kedves Propi ahogy olvasom ezen az oldalon mindenki rasszista...Szeretném ha mindenkit kitíltanátok.. és új alapokról kezdhetnénk az egészet:
Meine Ehre heisst Treue
@bretagne: Mint ők? Számomra ez nem lenne gond, nem csinálnék lelkiismereti kérdést a történetből.
zabhegyező
Az élet nem habos torta, Pelikán elvtárs, ismét?
radios45
Engem még Nov.15.én közvetíttek ki a Gyulai víztársulathoz,/téli közmunkára de mivel nem vállaltam el/, és nem tudtam felhozni semmit a munkaügyi kp. kitörölt az álláskeresői nyilvántartásra,
Egyébként Gyula városa, 50km.re van tőlünk, mégis köteles lettem volna elvállalni,mivel a munkaterület, a lakóhelyemtől 5-15km.re a folyó árterében, nemzeti parkhoz tartozó részen lett volna.
Most fél évig töröltek, ezután mehetek regisztrálni, addig se munka se segély, igaz nem kaptam semmilyen ellátást, én havi 22ez.ft. f.h.t.ért nem fogok kuncsorogni, sehol.
Megalázó az egész amit ez a tetves fideSS kurmány művel, foglalkoztatás-bővítés, közmunkaprogramok címén.
Nekik a döntéshozóknak kellene, Nov.től, márc.28-ig kint a hideg -10-15fokban dolgozni, ácsorogni, napi 8rát, melegedő és tea nélkül, igazán megérdemelnék.
Rohadékok.
radios45
@bretagne: sajnos nagy az esély rá, hogy megint ők nyernek, a határon túliaknak a seggüket is kinyalják, a szavazatok meglesznek hát.
gomez
@dr.prédikátor: Ami ebben az országban folyik az katasztrófa és védelemre szorul!
Elhárítani meg igencsak keservesen lehet!
Tootsy
@bretagne: Az a nemzet tragediaja es vege lesz, Dragam, mert egy utolso cseppig kivereztetett lakossagu orszagbol nem lesz mit tovabb kisajtolni...

Biztos ismered a falank kisgomboc tortenetet, ami mindent felfalt maga korul, es vegul eldurrant, hat ez a sors var rajuk is,... Sajnos, a magyar nepre is, illetve azokra, akik a jelenlegi Magyarorszagon, orban fennhatosaga alatt elnek..

A legszomorubb az, hogy ezt az Unio hagyja, elturi, neha meg asszisztal is hozza... Az Unio tul gyenge ahhoz, hogy kozbelepjen, orban, mint egy lancos kutya rajuk vicsorog, ha valamilyen unios torvenyt be akarnanak tartatni vele, igy az Unio mindig visszakozik, es hagyjak ezt az elmebeteget garazdalkodni...

De ha ok maradnak poszton, meglatod: a masodik tenykedesuk lesz az a tollvonas, amivel a latszolagos engedmenyeiket visszavonjak (rezsicsokkentes, nyugdijemele, tanari fizetes emeles, stb), elefantfulet csinalnak majd az ures zsebukbol, es kozlik, hogy felulvizsgaltak a koltsegvetest, es kiderult, nincs ezekre keret,... Es ekkor mar nem lehet majd semmit sem tenni, mert a devizaalap reg az oligarchak kezeben lesz, don orban es familiaja zsebeben,...:o((( Orson Welles sem tudott a jovorol olyan sotet kepet festeni, mint ami 2014 utan var rank...
Desischado
@Tootsy: Én is ettől tartok, állandó félelmem, hogy nyernek! Én azt mondom, amit látok, hogy az emberek legtöbbjének van megélhetése, nincsenek a létminimum alatt, ezért nem háborognak! Az egyik vásáron, nem is rég, a sült libacomb a vásárban 2 000 ft, volt, és vették az emberek, még nem is volt elég! Ha járok a bevásárlóközpontban, a kajáldák mindig dugig vannak, bármelyik részében vagyunk a hónapnak! A boltokban is látom, miket vesznek az emberek! Ezért nem háborognak, mert nem élnek a szegények szintjén! És sokakat meg lehet vezetni! De ha isten ne adja nyernek, biztos, hogy ezt fogják csinálni, amit leírtál! Az égiek irgalmazzanak nekünk, mert újabb négy évet nem bír ki alattuk az ország!
Tootsy
@Desischado: Nem bir ki, sajnos, ahogy mondod... Inkabb azon kene gondolkodni most, hogyha Finkelstein az aljas modszereivel megszerzi a szukseges szavazatokat nekik, AKKOR az ellenzek mit lepjen? Mert ennel fontosabb most nem lehet: kiszamitani, mit fognak lepni kozvetlenul a valasztasok utan, es hogy majd az ellen mit lehet tenni?

En attol (is) felek, hogy a valasztasok MINDENKEPPEN csalassal tortennek majd, mert a fideSS egyaltalan nem biztos abban, amit allit (statisztikak, meg a "jobban teljesitunk" c. szlogen), Ez ellen mit lehetne tenni? Lehetoleg ELORE, hogy a valasztasok tisztak es foleg VERTELENEK legyenek, mert ahol a TEK mar annyira ideges, hogy egymast lovik, ott minden megtortenhet, eleg, ha egy hulye izomagyu besokall, ott verfurdo is lesz...

En is lattam egy evvel ezelott embereket a nagy bevasarlokozpontokban (mi a Westendhez laktunk kozel, oda jartunk vasarolni), de mar nem jellemzo az a stilus, mint az elso TESCO megnyitasakor volt,.. Sajnos, az en ismeretsegi es barati koromben tobben csusznak lefele a jo kozeposztalyu allasukbol a szegenyseg fele, mint kellene, akar 2 diplomaval is...
egyember
@radios45: Pontosítsunk:
a határon túliak közül csak at "új" honfitársaink. Azok, akiket nem az AVO, hanem az unortodox politika űzött el nem szavazhatnak, mert nekik soxor nagyon sokat kell(ene) utazniuk az egyes országokban lévő néhány szavazóhelyre (követség, konzulátus) és ha mégis elmennének, a sok ezer szavazó technikailag nem lenne képes egy nap alatt leszavazni. Angliában több tíz(száz?) ezer magyar dolgozik (London a harmadik(?) legmagyarabb város!!) Hány szavazóhely van itt?
bretagne
@radios45: Sajnos, ettől kell tartani! Bár ne szavaznának sokan. Csak nem tudni, ők mit akarnak. De felháborító ez a szavazati jog.
bretagne
@Tootsy: Igen, lehet attól tartani, ha ők maradnak mindent megszüntetnek, amit eddig adtak. Rossz belegondolni ebbe. Akkor tényleg jön a cudar világ!
Tootsy
@bretagne: Nem szabad megengedni, hogy aki nem Magyarorszagon el eletvitelszeruen , az szavazhasson!!!

Mindegy lesz orbaneknak, hogy onnan hany szavazat jonNE, ok azt fogjak mondani, hogy rengeteg fideSS-szavazat jott ONNAN. (MEG HA EGYALTALAN NEM IS IGAZ!!!) Mert technikailag nem kell nekik a szavazat, ok csak a megengedo torvenyt nyomtak at a parlamentben, hozzateve azt, hogy Ivan Kozirev Csap-on akar ossze is szedheti az egesz falu szavazatat, es elballaghat vele a postara... Es itt kezdodnek a csalasok!

Ez a pontja a leggyengebb a szavazasi torvenynek, eppugy, mint mikor a trafiktorvenybe eleve beepitettek a karteritest. Nem ertettuk - mi kis naivak - miert jo XY potentatnak es a felesegenek is egy-egy trafik ugyanabban az epuletben - HAT EZERT! Ugyanez lesz a szavazatszamlalaskor is: belecsusszan majd a postai feladasokba egy par ezer szavazat, hiszen a szavazo sosem fogja megtudni, hogy a szavazataval kit segitett, sem modja, sem torvenyszeru joga nem lesz ennek utananezni. KULFOLDON ELONEK, AKAR KETTOS, AKAR CSAK MAGYAR ALLAMPOLGAR, (MINT EN) NEM SZABAD SZAVAZNIA!!!
bretagne
@Tootsy: Azt nem érti senki, miért kell szavaznia annak, aki nem itt él. Illetve, tudjuk. Ezzel is a hatalmukat akarják megerősíteni. Azért csak félnek. Illetve, kérdezem: lehet, hogy félnek? Aki nem itt él, annak nem kellene szavaznia, ezt nem értik meg, hiába mondják. Most megint Gyurcsányra lehet mutogatni, mert ő most is azt mondja, káros ez a szavazás. Végre megint róla beszélhetnek.
Tootsy
@Dr. Álamfö: Hajra, Torok Szultan!...:o)) Csakk igyy tofabb, fijjug!...:o))
nezelodo
A maradék, pedig aki kikerült a rendszerből annak a simlis működtetése miatt, majd épít Orbán-falvakat a Patyomkin-falvak mintájára, és népviseletbe öltözve éneklik a vezért dicsőítő rigmusokat."Gyertek lányok öltözzetek fehérbe, szórjatok rózsát...elébe. had járjon ő rózsában bokáig, éljen éljen ... sokáig"
Zsuga
Viktorunk által nagyra értékelt közmunka program sok-sok szempontból elítélhető. Sok munka elvégzését valóban meg kellene oldani közrabszolgák nélkül is, de látszólag sokkal olcsóbb, ha sokukat 8 órában, alaposan kihasználva, néhány tízezerért dolgoztatják. Azért gondolom, hogy csak látszólag, mert tudomásom szerint az önkormányzatok e bér mellé még 8 emberenként 1 millió forint támogatást is kapnak, ha alkalmazzák őket. Ez azért már ott, ahol havi szinten 80-100 emberről szól a történet, nem is olyan rossz pénz. Ezek között az emberek között pedig vannak 1 hónaptól 6 hónapig foglalkoztatottak vegyesen, vagy éppen 1-1 hónap kihagyás után újra alkalmazzák őket, ami óriási adminisztrációs plusz munkával jár. Ezért is van szükség irodai rabszolgákra is, akik szükség esetén természetesen bármire alkalmazhatók még, amire éppen igény van: takarítás, kézbesítés és aláírandók széthordása gyalog, esetleg saját kerékpárral falu, illetve kisváros szerte, időjárástól függetlenül. Mivel állandóan szem előtt vannak, nincs lógás, el kell tűrni néhány "intelligens és szociálisan érzékeny" ott dolgozó lekezelő stílusát. Mindezt néhány tízezerért, természetesen egyéb juttatás, kajajegy nélkül úgy, hogy még a munkába utazás költségéhez sem járulnak hozzá. És persze ennek természetesen még örülni is illik, mert ez sem jár ki minden munkanélkülinek! Ugyanakkor persze vannak olyan utcai munkások is, ahol ennyi ember felügyeletét nem képesek megoldani, és ha éppen olyan fajta, akkor lelép a munkaterületről, amint csak teheti. A körülményeiket tekintve persze ezen nem is csodálkozom. Nincs WC, én még azt sem láttam soha, hogy a hidegben kaptak volna valamikor is forró teát védőitalként. Nem hiszem, hogy ez meg lenne szervezve, mint ahogy a munka sem, mert ennyi rabszolga mellett már ragyognia kellene minden utcának, de nálunk még a Fő u. is úgy van összetakarítva, hogy egyik-másik épület előtt összeszedték a leveleket, míg a többi előtt valami okból kifolyólag otthagyják.
gabrella
Ez a közmunka program is arra jó,hogy átláthatatlansága miatt nem is tudunk arról,hogy az önkormányzat közben mennyit kap egy emberre, sok haveri mutyira elmegy a pénz, de a közmunkásnak havi 32 ezret adnak a kezébe.
De az sem érthető, ha van közmunkahely, kell oda egy dolgozó akkor az miért nem legalább minimálbéres?!!
Csalás ez is. Miközben az embereket madzagon rángatják havi 22 ezerért.
kukac50
Csak 3 hónapos a szerződésük és egész évnek számolják a Fideszbe!
Hoffmann matek órát tarthatna a parlamentben.
rugacs
@bretagne: Ti tizenkét évig irányítottatok..., meg is lett az eredménye : 2/3 szavazott a leváltásotokra!!

Titeket is túlélt az ország, az emberek!

S az általatok kiabált visszaélések ellenére még mindig a Fidesz a népszerűbb!!

Általatok választott vezetőitek már most egymást köpködik, marakodnak az ország felosztásán..., ilyenek vagytok..., de épeszű ember ilyenek vezetésére nem vágyik!!

Siránkoztok, hogy kevés a munkahely, nincs pénz, de ha kaptok munkát, nem tetszik, kevés az érte járó fizetés...nektek semmi sem elég jó!

Persze meg tudom érteni, Gyurcsánytól 100 milliós végkielégítést kaptatok...

Mi az, már elfogyott...?? Nem tudtátok még azt sem beosztani?? Az is kevés volt???

Szeretnétek már ismét ízekre szedni az országot?

Jó szaftos milliárdos hiteleket felvenni, elkölteni magatokra, aztán az ország lakosaival visszafizettetni?

Mert ti leginkább ehhez értetek!

S ha ez nincs, csak siránkoztok és szidjátok a kormányt!

Mi viszont nem kérünk belőletek!!
bretagne
@rugacs: Nem érzem magam érintettnek, úgy hogy hagyjuk abba. Töltsd ki a bosszúdat máson.
kkalman
Kiszámolta már valaki, hogy mennyibe kerül egy közmunkás, nem éppen GDP növelő foglalkoztatása?
Nem számoltam utána, csak sejtem, a 49 ezer bruttónak a számszerű többszöröse az a költség, amivel jár ez a fajta foglalkoztatás.
kedwes
Az a gond, hogy lényeg mindig eltörpül.
A közmunka, a normális demokratikus világban a büntetés végrehajtás egyik bevált eszköze!
Míg kishazánkban ezzel büntetik azokat, akik szívesen dolgoznának, ha lenne hol? De normális a megélhetéshez megfelelő, az emberi méltóságot nem alázó fizetésért.
Ez ma egyenlő a lehetetlennel. Függetlenül attól, hogy milyen alacsony, vagy magas végzettséggel rendelkezik!
Ennél még a Gulág is tisztességesebb volt!
radios45
@kkalman: az indexen és a propelleren is volt róla szó, 1-2cikkben.
kiszámolták, 1közmunkás havi bére +munkaruha, +adminisztráció adóval 120ez.ft/hó az adófizető pénzéből.
Ez bizony nagyon sok ,és nagy luxus +kiadás a költségvetésnek,'mondjuk a havi 30ez.ft.os segélyhez képestRáadásul nem sok értelme van, a szeles hideg tél még ezután következik, Jan-Febr.Márc.végéig, -10-15fokok, sokan belefognak betegedni.
Egészséges 30-40éves emberek, akik azután más munkákat se tudnak majd elvégezni, rámegy az egészségük, a veséjük kifagy, majd az útszélen, az árokparton.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.