A héten kezdte el tárgyalni az országgyűlés a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről szóló törvény módosítását . Ezt látva halvány reményt éledt bennünk, hogy végre szigorítanak a gyakorlatilag zéró szankciót kilátásba helyező szabályokon. Sajnos csalódnunk kellett. A módosítás semmiféle komolyabb változást nem vezet be, csak tágabb körben teszi kötelezővé a nyilvános vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget. (Kiterjeszti például az ÁSZ elnökére, a legfőbb ügyészre, a Médiatanács tagjaira és a GVH elnökére.) Ettől egész biztosan nem leszünk előrébb. A probléma ugyanis az, hogy a kötelezettségnek ugyan eleget tesznek, csak nem mindig felel meg a valóságnak az, ami a nyilatkozatokban szerepel. No persze úgy nem nehéz, hogy a szabály kiskapukat tartalmaz és valós szankciója pedig nincs.

Forrás: tenytar.blog.hu
Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Mi értelme? Úgy sem vallják be az igazat!
human
Szerintem van értelme. Nyilvánvalóbb lesz tőle, hogy titkolják a vagyonukat. Ha nem lenne vagyonnyilatkozat még azt hinnénk, hogy tisztességesek. Ezzel nem azt mondom, hogy csalnának, csak azt mondom nem korrektek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.