A Fidesz szerint Burány Sándor és a szocialisták állításaival ellentétben, a családi egykulcsos adórendszer bevezetése óta a munkavállalók, a családok terhei csökkennek és gazdasági fordulat zajlott le az ország.

A nagyobbik kormány kedden, az ellenzéki politikus sajtótájékoztatójára reagáló MTI-hez eljuttatott közleményében kitért arra is, hogy tartós, sőt várakozások fölötti a gazdasági növekedés. Rögzítették: nem értenek egyet a baloldal kudarcos gazdaságpolitikájával és adóemelési terveivel. A bukott baloldal a bankadót csökkenteni, a munkavállalók és a családok adóterheit növelni akarja – sorolták, hangsúlyozva: a kormánypárt azonban további adócsökkentésben gondolkodik.

Emlékeztettek arra is, hogy a Gyurcsány-Bajnai-korszak 32-40 százalékos szja kulcsát 16 százalékra csökkentették, a gyermeket nevelő munkavállalókat családi adókedvezménnyel segítik és januártól tovább csökkentik a kiskeresetű családok adóját is.

A Fidesz célja az, hogy idővel, ahogy a gazdasági teljesítmény és a költségvetés elbírja, a jelenleginél is alacsonyabb adókulcsot vezessenek be – jelezték.

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök annak ellenére ragaszkodik az egykulcsos adórendszerhez, hogy amiatt a munkavállalók 80 százalékának nehezebb lett az élete. Burány Sándor országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján azt mondta: az egykulcsos adó az elmúlt három és fél évben csak bajt hozott. Hozzátette: az egykulcsos adózás számlájára írható, hogy – a Tárki adatai szerint – huszonöt éve nem volt annyi szegény Magyarországon, mint most, egy átlagos család vásárlóereje pedig "moldovai szintre süllyedt".

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr ATEISTA
A mi családunkban nem indult be semmi, csak a kivándorlás lehetősége...
Vizual
Mi emlékszünk ! Hogyne ! Arra is, hogy a minimálbér nem volt adóköteles, voltak adójóváírások. És igen, a jobban keresők, mint most pld. Simicska, Orbán és trs. 32 sőt 40 %-s adót fizettek. Most jön az ÁFA csalás vizsgálata is ! Meglátjuk ki menyit fizetett be.
Nem vagyunk "Békemenet !" Emlékszünk !
Elgondolkodtat, hogy a 16 % hol is segít nekem. Vagy a beígért - kb 3 év múlva ! -levitt adó, 10 % alá ( vicc), mikor is kerülők bele az 50 milliárdos gazdagok sorába.
Nem tudjátok, hogy áll az öröklét keresése ?
joopapa
@pbalage: Tudod ez a gazdaság olyan mint a rossz motor. Szív szuszog aztán ba..ik indulni!
Gemüs52
A rohadt életben én mindég mindenről lemaradok . A terhünk nőtt ,és nem látom az istenek sem azt a gazdasági növekedést . Nagyon remélem ez a rengeteg hazugság ,egyszer nagyon visszavág nekik!
Desischado
Már megint Esti Mese van a hülyéknek? Mert érdekelne, hol van az a növekedés, én nem érzem! Beindult az ország? Ja, a szegényeket, és a közmunkásokat, a segélyen lévőket, a rokkantakat, a nyugdíjasokat, a kiskeresetűeket, és egyáltalán, az emberek legtöbbjének kéne ezt elújságolni! Hátha akad köztük olyan hülye, aki beveszi! Itt csak nekik indult be minden!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.