És így szerzett Soltész Miklós egy nap alatt 2,8 millió szavazatot. Jövőre 2,4 százalékos lesz a nyugdíjemelés mértéke – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára az Idősügyi Tanács ülésén. Szerinte a gazdaság jó teljesítményével együtt jövőre 3,2-3,4 százalékkal emelkedik a nyugdíjak vásárlóértéke.

Soltész Miklós elmondta, hogy az emelés 2,8 millió embert érint, közülük kétmillióan nyugdíjasok, nyolcszázezren pedig korhatár előtti ellátásban, fogyatékos támogatásban és megváltozott munkaképességűek támogatásában részesülnek.

Kiemelte, a tavaly bejelentett idei nyugdíjemeléssel és a gazdaság jó teljesítményével együtt jövőre 3,2-3,4 százalékkal emelkedik a nyugdíjak vásárlóértéke, összességében pedig 170 milliárd forinttal marad több az idős embereknél, illetve azoknál, akik az emelésből részesülnek.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány két lépésben csökkentette a rezsiköltségeket, ami további megtakarítást jelent a háztartásoknak. Soltész Miklós ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, nem szabad hinni "a szirénhangoknak", amelyek kétségbe vonják és meghazudtolják ezeket az intézkedéseket.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dodo571031
Akkor jövőre lehet dőzsölni egy hétvégén dupla adag far-hátat lehet enni havonta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tigris5
Gratulálok a kormánynak,hogy csak ennyre tartja a nyugdijasokat akik sokat tettek ezért az országért.Az élelmiszer árak 6 %-al fognak emelkedni jan.1-től.A nyugdij 2.4%-al.Hol van az arány???Ők is emberek mindent ki kell fizetni nem kapnak semmiféle támogatást.A munkahelyeken adnak Erzsébet utalványt-ebéd és egyéb hozzájárulást pl.EÜ.kártya.Mi nagy túrót kapunk ,még egy mikulás csomagot sem mert nincs kitől.Tehát hallgasson mindenki aki a nyugdijasokat szidná.Nekünk még a 00 -papirt is meg kell venni és mert itthon vagyunk fogy a villany a viz ,nincs jutányos étkezés stb.
Tehát szarni bele az egészbe.
a.a
Kiváncsi leszek, hogy ezek után hányan lesznek azokon a buszokon, amit vidékrõl indítanak a soron következõ Békemenetre/Fidesz nagy-gyülésre..
Maszlag
Emlékszem, 99-ben ugyanezt mondta Kövér is.
Desischado
A nyugdíjasok az élelmiszerre és a gyógyszerekre költenek a legtöbbet, amelyeknek brutálisan megnőtt az ára! Lesz a legjobb esetben vagy 2000 ft a növekedés?! De az élelmiszerek meg 6 %-al drágulnak? Ez aztán az egyensúly!

@tigris5: Igaza van, de annyit megjegyeznék, hogy a minimálbért keresőknek és a közmunkásoknak nincs cafeteria! Egyébként ezenkívül más mindenbe egyetértünk! Ez a Fidesz politikája! Semmibe venni mindenkit, és hazudozni ezerrel!
kkalman
2,4 %-al emelik a nyugdíjakat ami szerintük "a tavaly bejelentett idei nyugdíjemeléssel és a gazdaság jó teljesítményével együtt jövőre 3,2-3,4 százalékkal emelkedik a nyugdíjak vásárlóértéke"
A 2,4% elég messze van a 3,2-3,4 %-tól. A gazdaság jó teljesítményét sem látom, és sehogy nem látom a nyugdíjam vásárlóértékének a növekedését. Igaz, a csökkenés is egyfajta növekedés.
Ezután kedves birkamenetesek tessék nyugodtan a fitymaszra szavazni, hátha legközelebb már csökkentik a nyugdíjakat, és megmagyarázzák, hogy nő a vásárlóértéke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.