December elejére minden korábbi rekordot megdöntött a központi költségvetés adóssága, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) adatai szerint elérte a 22 728 milliárd forintot – írja a Hvg.hu.

A lap hozzáteszi, hogy január óta 2000 milliárd forinttal nőtt a tartozás, a folyamat mögött pedig a novemberi dollárkötvény-kibocsátás áll.

A novemberi kibocsátás jelentős része le is csapódott a z MNB devizatartalékaiban: míg október végén az MNB devizatartalékai 32,7 milliárd euróra rúgtak, november végén már 1,9 milliárd euróval voltak magasabbak, vagyis 34,72 milliárd euró tettek ki – írja a Napi.hu.

Ennek fényében nem meglepő az ÁKK azon adata, amely szerint a december 6-ával végződő héten minden idők rekordját megdöntötte a költségvetés adóssága: a friss adatok szerint ez 22 728 milliárd forint volt, amely az idénre várható GDP 78 százaléka. Az ÁKK adatai szerint így az év eleje óta 2007,9 milliárd forinttal nőtt az adósságállomány.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
francokat, azt csak azok mondják, akiknek tartozunk.
A mi vajdánk biztos kiad valami szórólapot, hogy az ellenkezője az igaz.
Magyarország nem mínuszban, hanem pluszban (és olyan kis grafikonok)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
a.a
A hétköznapi ember szemében a kötvénykibocsájtás jól hangzó valami..
végre meg kellene értetni azokkal, akik nem értenek hozzá, hogy ez is hitel!! nem is akármilyen kamattal!
A Tündik bündije
@kkalman: Sehogy. Már hónapok óta nem kommunikálják az államadósság elleni harcot, mert pofára estek vele.
Manhattan
KÖZEL 23000 MILLiÁRD az államadósság!... Bemondta ezt a híradó?... A fidesz sem taglalta sohasem az államadósság részleteit,csupán a számára kedvező adatokkal -néha még azokat is manipulálva-próbálta megvezetni az embereket. Hol GDP arányos számot közölt, hol Ft-ban, hol marokkói pénznemben számolt,ez attól függött,hogy melyikkel lehet jobban cselezni... Ez volt talán az utolsó, amire a 3.5 év alatt folyamatosan tudtak hivatkozni.. De most ez is tényszerűen megdölt... Na persze, a narancssárga ködben élőket a tények mikor befolyásolták? Vagy mégis felszáll egyszer ez a köd és minden kitisztul?...
lajospapa
Egyébként minden rendben, Magyarország jobban teljesít. Sikerült 2000 milliárddal ebben az évben is. Mi az a 23000 milkó? A fő dolog, hogy az IMF ki vagyon paterolva. Tegyük a fa alá!
öcsi55
A novemberi 2 milliárd dolláros államkötvény kibocsájtásról valahogy nem nagyon lelkendezik a független fidesz sajtó.Pedig érdemes volna, mert az5.75% kamat az nem semmi,csak potom 25 milliárd 300millió magyar pengő forinttal kell többet vissza fizetni a futam idő leteltével.Az ilyen hitelekből telik a rezsi csökkentésre,a sok barom lelkendezik,de majd ha vissza kell fizetni,akkor jönnek rá,hogy jól átvágták őket.Hasítunk lefelé a szakadékba.
kukac50
Magyarország ebben jobban teljesít!
Orbán meg hazudik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.