Tilos lesz nyelvet tanítani Magyarországon intézményi akkreditáció, milliós kaució befizetése és napi szintű, rettenetes adminisztráció nélkül – írja a Cink.hu.

Szeptember elsejétől már hatályos a felnőttképzési törvény, ami a hazai nyelvtanítást szabályozza. A Cink.hu cikkében az olvasható, hogy diplomás, vállalkozó nyelvtanár, aki számlát ad az oktatásról és adózik utána, ezentúl Magyarországon nem taníthat nyelviskolai kereteken kívül.

Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke szerint amennyiben néhány nagy nyelviskola érdekeinek megfelelően véglegesítik a szabályozást, azzal akár egyik napról a másikra, szeptember elsejéig visszamenőlegesen törvényen kívül helyezhetnek több ezer magántanárt és kis iskolát.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Na most már tényleg elmentekajóbüdöspicsábamindmocskosszarházibanda!!! Mi a f@sz közötök van a magánórákhoz?? Semmi!!! Némely nyelvtanár az iskolákban csak seggnyaláshoz ért de tanítani nem tud, és ezért kell magántanárt fogadni a szülőnek!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Darthon1
Régen a német tanárokat úgy képezték ki az orosz tanárokból, hogy egy leckével jártak a tanítványaik előtt. Aki nagyon jó a tanításban, majd feketén tanít ezentúl. Van az a pénz amiért korpás lehet a hajam. :-)))
ujbuda
@kkalman: Ebbe viszont lazar elvtárs igen érdekelt!!
percsi
Ezentúl idegennyelv helyett, seggnyalás lesz, arra viszont nincs szükség a maszek nyelvtanárokra. Megint emelkedik a munkanélküliek száma! Viszont Magyarország még jobban teljesít majd!
kamazuka
Gondolom az internetes nyelvtanulási lehetőségeket is beszüntetik!
Esetleg a tengerentúlról hallgatott rádióadásokat is zavarják majd?
Netalán az idegen nyelvü sajtót is betíltják?
Eztán nem lesznek feliratos idegen nyelvű tv-filmek?
Az utcán sétáló kisebbségek szabad nyelvhasználatát is korlátozzák a jövőben,ha az anya a saját anyanyelvén tanítgatja csemetéjét egy mondókára?

Eltünnek a stratégiai partnerek polcairól a más uniós tagországok termékei?
A fordító szoftvereket betíltják majd?
A hozzánk látogató külföldi polgárok az államhatáron egy útbaigazító táblácskát kapnak nemzeti szalaggal átkötve?
Táblán a felirat.
Nem köd van,hanem homály!
Nil
Azt hiszi ezzel megakadályozza a kivándorlást? Aki tanulni akar az tanulni fog és menni - de nyelvtudás nélkül is megy az ember ha muszáj.
gödörben
@kamazuka: Pedig ez a tendencia. Vissza a putriba, vagy mindenkit arra a szintre tolni. A siker csak idő kérdése, mert mi mindent eltűrünk, pedig a kasza mindenkit elöbb utóbb utolér. Ezt kéne meglátni és végre valamit tenni ellene, összefogva, mert egy-egy fellobbanás nem vezet eredményre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.