Tilos lesz nyelvet tanítani Magyarországon intézményi akkreditáció, milliós kaució befizetése és napi szintű, rettenetes adminisztráció nélkül – írja a Cink.hu.

Szeptember elsejétől már hatályos a felnőttképzési törvény, ami a hazai nyelvtanítást szabályozza. A Cink.hu cikkében az olvasható, hogy diplomás, vállalkozó nyelvtanár, aki számlát ad az oktatásról és adózik utána, ezentúl Magyarországon nem taníthat nyelviskolai kereteken kívül.

Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke szerint amennyiben néhány nagy nyelviskola érdekeinek megfelelően véglegesítik a szabályozást, azzal akár egyik napról a másikra, szeptember elsejéig visszamenőlegesen törvényen kívül helyezhetnek több ezer magántanárt és kis iskolát.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Na most már tényleg elmentekajóbüdöspicsábamindmocskosszarházibanda!!! Mi a f@sz közötök van a magánórákhoz?? Semmi!!! Némely nyelvtanár az iskolákban csak seggnyaláshoz ért de tanítani nem tud, és ezért kell magántanárt fogadni a szülőnek!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
régebbi ügy, de szintén két legyet egy csapásra terv:
- a csókosoknak jövedelem
- a tanulóknak vasfüggöny a határoknál (ám ez nem annyira lényeges, aki menni akar, az most még simán megteheti)
hallgatag
...észak koreai modell ???
Vagy megint az orosz lesz a
kötelezö nyelvtanulás ???
Vissza a múltba...
Boszi27
Ez egy ifjúság elleni bűncselekmény. Ennyi.
leszúrt rittberger
Elég lesz a Békemeneten böfögni, hova akar kujtorogni az a pernahajder ifjúság? Nyugatra mi? Na mars vissza a táncházba!
Mobil123
Na most már tényleg elmentekajóbüdöspicsábamindmocskosszarházibanda!!! Mi a f@sz közötök van a magánórákhoz?? Semmi!!! Némely nyelvtanár az iskolákban csak seggnyaláshoz ért de tanítani nem tud, és ezért kell magántanárt fogadni a szülőnek!!
hallgatag
@Mobil123: Milyen finom, nöiesen fejezted ki Magad...:)))))))))
gomez
@hallgatag:sajnos ilyen reakciókat is kiváltanak egyes okos intézkedések! Tehát mégsem hasítunk annyira mint azt próbálják belénk sulykolni minden percben minden csatornán tereken falakon, ha mindenhonnan bármi áron pénzt kell kicsikarni az emberektől! A húzd meg ereszd meg politika ide vezet!
human
Nemtán nemzeti nyeltanmutyi készül?
A játékgépeket betiltották, hogy a fidesz mondhassa meg kik üzemeltetnek játékgépeket. A dohányárukat betiltották, hogy a fidesz mondhassa meg kik árulhatnak dohányt. Most meg a magán nyelvórákat kívánják betiltani. ...
Mobil123
@hallgatag: Sajnálom!!! De tényleg eldurrant az agyam. Hozzánk is magántanár jár a gyerekhez mert az iskolai angolóra egy nulla volt. A tanár telefonjával játszott az órán ahelyett tanította volna a gyerekeket. ( nehezen de a gyereket közben sikerült másik csoportba tenni . A "kiváló" tanárnál maradt 4 gyerek az 20-ból!! )
coni
Ha egy külföldi két-három nyelven megpróbál segítséget kérni, a magyarok zavartan elfordítják a fejüket és zavarukban, szégyenükben úgy tesznek mintha süketek lennének.
Más ugyanilyen fejletlen országban legalább kézzel-lábbal megpróbálnak segíteni.
kamazuka
@coni: Akkor lassan mondom hogy megércsed!
Meeenjjjél jooooobbbra a saarrrrkon és álllljál meg!
percsi
A fidesz mondja meg, hogy ki hol, mikor, kinél tanuljon idegen nyelvet? Megint tökre tesz pár vállalkozót. A fidesz mondja meg, hogy mikor vegyek levegőt? Hát ki ez a fidesz??? Nem a nép szolgája? Szerepcsere, amit mi aberráltak hagyunk!!!
joopapa
Na most miért kell csodálkozni, itt az idegennyelv mutyi!! Volt ugye a föld mutyi,többek közt olyan régi paraszt család sarja kapta a földeket mint a vezir szotyola köpködő haverja a gázszerelőből milliárdossá lett felcsúti csoda mészáros lörinc, vagy a műkörmös. Volt ugye a trafik mutyi, ott többek közt a vezir házi dalnoka az aranytorkú palcsó tomika kapott ugye koncessziót, de hogy éhen ne haljon mindjárt ötöt. Na most sok kis fideszes nyalónc elvégez valami gyorstalpaló idegennyelv
joopapa
tanfolyamot és már meg is van a biznisz.
hallgatag
@Mobil123: ma 15:33...
Nem csodálom, hogy kiverte a biztosítékot !!!
Hallottam olyanról is, hogy a tanárnéni a suliban
egy kezdö németes volt, diplomával,
és a gyerekeket ugy tanitotta, hogy még az
alapvetö grammatikával sem volt tisztában...
Lehet, hogy ö is a schmittpali egyetemre járt ,
és plagizált ???
100 % igazad van !!!
Mobil123
@hallgatag: Ja, csak most tényleg durva voltam:-(
hallgatag
@Mobil123: Moderálási szempontból határeset...:)))))
De mi beletartozunk abba a "magba" ezen az oldalon,
akik nem rejtik véka alá a véleményüket !!!
Pálinkafőző Rézüst
@Mobil123: @hallgatag: a fidesznek buta, és terelhető, birkaszintű alattvalókra van szüksége! Ezen munkálkodnak a kis tovarisok.
kedwes
A birka is csak, bégetni tud, mégis megél!
hattorihanna
@joopapa: A pénztárgépmutyit kifelejtetted...
kkalman
@hattorihanna: A játékgép mutyiról sem kell elfeledkezni. Már készül a törvény, hogy hány félkarú rablót ki és hol üzemeltethet. Ha jól hallottam, akkor 1100 gépet lehet újra üzembe helyezni 30-40 "kaszinóban". Ezek üzemeltetési jogát ugyanúgy, ugyanolyan pályázaton lehet elnyerni, mint a trafikokét.
dömdödöm
A diplomás nyelvtanár megy majd a közmunkára és a tudatlanok kérdezik majd tőle
mit mond a disznó :-((((((((((
dömdödöm
Sűrgősen tekerni kell az időt előre április 6 -ig és elzavarni ezeket minél hamarabb ,ha nem sikerülne akkor asszem vége a dalnak a következő 4 évbe az ország lakosainak többsége konkrétan beledöglik . :-(((((((((((((((((((((((
hattorihanna
@dömdödöm: Így van,ha maradnak ennek az országnak kampeca.Már így is az utolsókat rúgjuk,és ahová most jutottunk,erkölcsi, és anyagi szinten onnan nagyon nehéz lesz újra talpra állnunk sajnos.
nehogymá
Mobil123 durva?az idegennyelv oktatás na ,az durva.az enyémeket állitólag már az oviban elkezdték angolra tanitani,az iskola elsö 2 évében valahogy nem jött meg a kifizetett tankönyv.rajzoltak,persze angolul. kb 12 évet tanul egy gyerek valamilyen idegen nyelvet viszont egyetlen statisztika nem mutat semmi jót ez ügyben.a diplomák jelentös részét visszatartják a nyelvvizsga hiánya miatt.ha szerencséd van jó lesz a tanár a suliban,egyébként szivás végig.
Darthon1
Régen a német tanárokat úgy képezték ki az orosz tanárokból, hogy egy leckével jártak a tanítványaik előtt. Aki nagyon jó a tanításban, majd feketén tanít ezentúl. Van az a pénz amiért korpás lehet a hajam. :-)))
ujbuda
@kkalman: Ebbe viszont lazar elvtárs igen érdekelt!!
percsi
Ezentúl idegennyelv helyett, seggnyalás lesz, arra viszont nincs szükség a maszek nyelvtanárokra. Megint emelkedik a munkanélküliek száma! Viszont Magyarország még jobban teljesít majd!
kamazuka
Gondolom az internetes nyelvtanulási lehetőségeket is beszüntetik!
Esetleg a tengerentúlról hallgatott rádióadásokat is zavarják majd?
Netalán az idegen nyelvü sajtót is betíltják?
Eztán nem lesznek feliratos idegen nyelvű tv-filmek?
Az utcán sétáló kisebbségek szabad nyelvhasználatát is korlátozzák a jövőben,ha az anya a saját anyanyelvén tanítgatja csemetéjét egy mondókára?

Eltünnek a stratégiai partnerek polcairól a más uniós tagországok termékei?
A fordító szoftvereket betíltják majd?
A hozzánk látogató külföldi polgárok az államhatáron egy útbaigazító táblácskát kapnak nemzeti szalaggal átkötve?
Táblán a felirat.
Nem köd van,hanem homály!
Nil
Azt hiszi ezzel megakadályozza a kivándorlást? Aki tanulni akar az tanulni fog és menni - de nyelvtudás nélkül is megy az ember ha muszáj.
gödörben
@kamazuka: Pedig ez a tendencia. Vissza a putriba, vagy mindenkit arra a szintre tolni. A siker csak idő kérdése, mert mi mindent eltűrünk, pedig a kasza mindenkit elöbb utóbb utolér. Ezt kéne meglátni és végre valamit tenni ellene, összefogva, mert egy-egy fellobbanás nem vezet eredményre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.