A büfékocsikban dolgozó magyarok az osztrák vasút vonatain harmada annyi bért kapnak ugyanazért a munkáért, mint osztrák kollégáik. Jogilag nem kifogásolható ez a felállás, legfeljebb erkölcsileg. Az ÖBB osztrák vasút évekkel ezelőtt kiszervezte a vonatain a cateringes tevékenységet. A nyertes pályázó magyar leányvállalatán és egy magyar munkaerő-kölcsönző cégen keresztül magyarokat is foglalkoztat a büfékocsikban. Harmada annyi bérét, mint amennyit az osztrákok kapnak. Belengették az egyenlő bért A nyertes E-express nevű osztrák cateringes cég 2010-ben Foom Hungary Kft. néven alapított magyar leányvállalatot. A leányvállalat pedig a Trankwalder magyar munkaerő-kölcsönző céget kérte meg a toborzásra, így nemsokára elkezdhettek dolgozni a magyarok is. Harmada annyi bérért (ötszáz euróért) végezték ugyanazt a munkát, mint az osztrákok. De a felvételkor azt ígérték nekik a Foomnál, hogy néhány hónap múlva átveszi őket az osztrák leánycég, s akkor már nem lesz különbség a...

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ez is bizonyítja, hogy még ezt is bevállallják az emberek, mert ez is több, mint itthon a bér! Hajrá, Abszurdisztán!
hetöndöe
A "leértékelt" magyarokat a magyar munkaközvetítő cég értékelte le és nem az osztrákok.hát röviden ennyi a lényeg,a többi smarni duma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.