December 31-én reggel a hétfőihez hasonló szinteken állt a fontosabb devizák árfolyama. Negyed kilenckor a dollár 215,04 az euró 296,55, a svájci frank 242,03 forinton, az EUR/USD keresztárfolyam pedig 1,3790-en állt. Ez egy nyugis nap a forint elmúlt öt évének vérzivataros történetében. Őrületes zuhanásokon – és emelkedéseken – van túl a magyar deviza. Ám a válságból nem éppen a legjobban jött ki a feltörekvő országok fizetőeszközei között. A dollárral és az euróval szemben is a 9. legtöbbet veszítette értékéből. Ma több mint 10 százalékkal drágább a magyarok számára a dollár, mint a válság előtt – és ebben már rengeteg javulás is van.

Forrás: hirhatar.hu
Feltöltő: kedwes
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Ha valaki emlékezne a hetvenes évekre, amikor Európa egyik legstabilabb pénze volt a forint, mert mindenki nekünk tartozott.
Az ok egyszerű volt a kereskedelmi mérlegünk pozitív volt, azaz többen tartoztak nekünk, mint mi kifelé!
A régi szép idők: Ikarus, Mávag, Csepel, Ganz, Bábolna, Cukorgyárak, Papírgyárak, Bőrgyárak, ... stb.
magyarbakancs
@kedwes: Volt amikkor a dollár 20 forint volt.
kedwes
@magyarbakancs: Az még De Gaulle "elvtárs" áldásos működése előtt volt!
Amit, Mi - Magyarok - is megtehettünk volna, mint annyi más hasznos dolgot, az elmúlt évszázad második felében.
coni
Érdekük a gyenge Forint, mikor elkezdik sajnálni a devizahiteleseket (mindig csak szóban) gyengítés jön. Vagy megkérik Matolcsyt, Kósát mondjanak valamit, bármit, ami az eszükbe jut gyerek popsiról, görög válságról, csontvázakról és kenjenek mindent a bankokra. Még a piros pöttyöket is..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.