A külügyi államtitkár szerint 350 ezer olyan magyar választó élhet külföldön, akinek nem adott a levélben voksolás lehetősége. A többségük két országban koncentrálódik, nagy számuk miatt nekik - a helyi hatóságok engedélyével - különleges megoldásokat találnak ki. A több mint félmilló, kedvezményesen honosított határon túli magyar közül eddig 95 ezer regisztrált a választásra.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Miközben Orbán Viktor személyes levélben, közpénzek millióiból győzködi a magyarországi lakcímmel nem rendelkező kettős állampolgárokat a szavazás és a regisztráció fontosságáról, tudatosan távol kívánja tartani az urnáktól a külföldön élő magyarokat... Míg ugyanis a határon túliak levélben is szavazhatnak, a külföldön dolgozó magyarok kizárólag személyesen adhatják le voksukat... Eddig közel ötvenezren regisztráltak Erdélyből, Angliából pedig mindössze 139-en, ahol köztudottan több százezer, magyar lakcímmel rendelkező honfitársunk él, és éppen a kormány kilátástalan politikája miatt hagyták el az országot... Tiltakoznunk kell az egyenrangú állampolgárok megkülönböztetése és a Fidesz számára esetleg kedvezőtlen szavazatokat korlátozó választási szabály ellen... Egyben tudni szeretném, a kormány hogyan kívánja biztosítani a külföldön dolgozó magyarok zavartalan szavazását, és kívánja-e valamilyen módon kompenzálni az egyenlőtlen feltételek miatti többletterheket...
human
Soha nem értettem egyet azzal, hogy külföldi szavazzon arról, hogy ki határozza meg a mi sorsunkat. Mi élünk itt, mi és utódaink viseljük a kormánypolitika minden melléfogását.
Undorító ahogy Orbánék felhasználják a határon túl élő magyarokat és ahogy semmibe veszik a külföldön munkát vállalni kényszerülő értelmesebb magyarok jogait. Minden a hatalomról szól számukra, és a hatalom milliárdokat is jelent nekik.
nezelodo
Nem biztos, hogy Orbánt kárhoztatják a külföldön dolgozó magyarok! Ismert a félig tele és félig üres pohár sztorija. Fele legalább úgy fogja föl, hogy önmagától sosem lett volna jó keresetű földönfutó, ahhoz a népvezér kellett, hogy nekiinduljon a határnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.