Becsléseink igaznak bizonyultak, hiszen a foglalkoztatottak száma 4 millió fölé emelkedett novemberben a pénteki legfrissebb statisztika szerint. December elején a téli közmunkák beindulásának tudatában megpróbáltuk megbecsülni, vajon eléri-e a foglalkoztatottak a száma a kormány által olyannyira várt 4 millió főt. Akkor úgy véltük, hogy az alapfolyamatok alapján erre nem sok esély mutatkozik, ám, ha a téli közmunkát is belevesszük a képbe, akkor már 4,015 millió főt kaphatunk novemberre, ami újévi meglepetésként szolgálhat Orbánék számára. A valóság ettől 0,08 százalékkal ugyan eltér, ez viszont még bőven statisztikai hibahatáron belül van, így tehát nem kétséges, hogy becsléseink igaznak bizonyultak.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Tootsy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
Kivancsi vagyok, hogy ehhez a hiper-szuper szamhoz milyen adatok kozmetikazasaval jutottak?

Bar a korhatar nekem nagyon gyanus: 15 evesen diakmunkara (is) lehet menni, mikozben iskolaba jarnak a gyerekek, es 74 evesen is elmehet valaki par orara nyugdijkiegeszitesert dolgozni, tehat mindketto bekerulhet a "munkavallalo" kategoriaba...
De mi a helyzet a 24-65 evesek munkavallalasi aranyaval? (Vegzett egyetemistak, foiskolasok, szakmunkasok dolgoz(na)nak ettol a kortol a hivatalos 65 eves nyugdijkorhatarig...)..
nemkati
@Tootsy: Ez a szám önmagában nem mond semmit. Havonta kellene nézni, és korcsoportra bontva, természetesen külön választva a közmunkát és az állandó munkavállalókat, valamint mellé tenni a 3 hónapnál régebben munkanélkülieket. És természetesen nem beleszámolni a külföldön dolgozókat. Így már mindjárt nem olyan rózsás a kép. De mitől is lenne, hiszen óriási arányban szűnnek meg, mennek csődbe cégek, az állam alig teremt új munkahelyeket, a külföldi beruházók messze elkerülnek minket, a kormány nem segíti a KKV-kat, helyette soha nem látott számosságú és mértékű adókat vezetett be. Hát hol a bánatban van itt bármi-bárki, ami-aki jobban teljesít?
Tootsy
@nemkati: De van: statisztika-gyartasban! Ezt lathatod itt is...:o(((

Errol eszembejut egy otthoni eset: amikor bevezettek az AFA-t, rengeteg kisiparos nem tudta, hogy allapitsa meg az arakat, hogyan is alakul az AFA?
Erre aztan egy jopofa ismerosom talalt ki megoldast: "Egyszeru. Mondj egy olyan szamot, ami neked megerne, hogy a zsebedben legyen, es mikozben kozlod az arat, le ne vedd a szemed a kuncsaftrol! Ha sokallja az arat, akkor azonnal ravagod, hogy persze, mert ez az ar tartalmazza az AFA-t! Ha nem rangatodzik az arcan az ideg a hallott osszegtol, akkor azert halkan tedd hozza, gyenged hangon : ... termeszetesen erre meg rajon az AFA,..."

A statisztikusok ugy kavarjak a szamokat (plane nalunk) ahogy az nekik jo, es nem ahogy a tenyek allnak. Ez van...:o((
radios45
@nemkati: papíron teljesítünk jobban csak, de Mo-on ez bőven elég az agymosáson átesett emberek további hülyítéséhez.
Egyébként én 3hónapja kiestem a regisztrációból, és nem jeletkeztem a munkaügyi kp.hoz, /közmunkára küldenének, télen/, vagyis nem létezek mint munkanélküli nélküli,
pedig igencsakaz vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.