Jogi úton kíván elégtételt kapni Koncz Zsuzsa, amiért a köztévé decemberben indult m3-as csatornája az ő tudta és beleegyezése nélkül használta fel arcmását a reklámkampányához – írja a Blikk.

"Elfogadhatatlannak tartom, hogy a megkérdezésem és értesítésem nélkül használják fel az arcmásomat egy induló tévécsatorna népszerűsítéséhez" – mondta a lapnak Koncz Zsuzsa.

"December elején ügyvédi felszólítást küldtünk jogsértés megszűntésére, de eddig semmilyen választ nem kaptunk. Ha továbbra sem reagálnak, feltehetően jogi útra tereljük ezt az elintézetlen ügyet." – tette hozzá az énekesnő.

"Sajnáljuk a történteket, s bár az ügyvédi levelet még nem kaptuk meg, reméljük, mihamarabb megállapodásra jutunk a művésznővel" – reagált a Blikk megkeresésére az MTVA sajtófőnöke, Lencsó Rita.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Ne is használják fel ezek a hernyók egy tisztességes ember "arcát" egy tisztességtelen kampányoláshoz...Merthogy az M3-at (is) ezért hozták létre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
...se szinház,se mozi,se KONCz-zert-olyan magasak az árak és olyan alacsonyak a nyugdíjak,de még a bérek is a b.s. alatt!- arra már nem telik, hogy ezen úton művelődhessen a nép-gyanítom!!!
craven
mindenki fizet mindenkinek...csak hozzám nem jut el normális pénz... :(
coni
"ügyvédjén keresztül felszólítást küldött a királyi csatorna illetékeseinek a jogsértés megszüntetésére, ám eddig semmilyen választ nem kapott."

Ezzel ezrek és ezrek így vannak mióta unortodox lett a jogállam. Majd 5 év pereskedés után, kap valami látszat elégtételt. Addig tologatják az ügyet Szolnoktól Debrecenig, majd visszakerül Budapestre.
Pálinkafőző Rézüst
Ne is használják fel ezek a hernyók egy tisztességes ember "arcát" egy tisztességtelen kampányoláshoz...Merthogy az M3-at (is) ezért hozták létre.
rézfánfütyülős
Nem csodálom, hogy lehet kapni olyan wc papírt amin a Kárpátok Géniuszának az arcképe szerepel!
Én még a fenekem sem bántanám meg vele.
Orbániában nem jogállam van hanem a diktatúra egy torz formája :(
negyvenhatos
sokáig rettegtem tőletek ma már undorodom, szerencsére kikoptok a divatból
aha
már bocsánat...az M3-as csatorna csupa multbéli dolgokat fog adni.mondhatnám akár ugy is amoolyan szocialista kultúrát...hoz vissza. Mos mi ebben a kampányfogás a mai életre leforditva???...valami nem stimmel. zsuzsa lelked rajta, menj ügyvédhez. legfeljebb járhatsz ..tárgyalásról tárgyalásra...ahelyett hogy énekelnél...mint anno: hej tulipán-tulipán. ...valaki benyögte : az ATV-vel nem lennél fasirtba...én ezt nem is gondoltam rolad. bár mamár minden elképzelhető...
coyote3
Koncz megnyeri a pert, a férgek, meg majd kifizetik neki az adónkból. Szerintem aki ezt megteszi egy angol fogadóirodánál tutkó nagy lét tesz zsebre. Már ha ennyire triviális dologra lehet fogadni...
Szvetlana
Retró TV-hez retró arcot kerestek.
Az X-Faktor Tündije majd egy másik csatorna reklám arca lesz.
hetöndöe
@aha: Nem kell abba is politikát belemagyarázni,amiben nincs is.
Ez csupán jogi kérdés, senkinek a fényképét,avagy szellemi "termékét" nem lehet csak úgy az engedélye nélkül mutogatni.
Vágod?:-)))
bukfenc
@hetöndöe: Nem vágja, mert egy kataton demagóg! :))
soljanka
Hogy ez magyar posta milyen trehány...
Még a hivatalos levél is eltűnik, ha azt a Nemzeti Nagyjólét bármelyik intézményének nem tetszik a tartalma...
Nil
Azt sugallják hogy majd lesz az a pénz amiért Koncz Zsuzsa megengedi a reklámot. Szerintem nincs. De kérhet kártérítést és be is tiltathatja a reklámot.
NAgyon remélem hogy nem tévedek.
Cicamama55
@aha: Koncz Zsuzsa egy tehetséges énekesnő volt, s napjainkban is elismerik őt.Nem szégyen ám, ha valaki jobboldaliként dicséri őt, de ha ezt nem teszi, legalább hallgasson...Azzal, hogy a népdalok feldolgozásait adta és adja elő, mellesleg a magyarság népi hagyományait ápolja, s közvetíti .Úgy hogy ez a példa rossz, s még a FIDESZ és a JOBBIK programjával is szembe megy! A cikk nem politikáról szól, szerintem is fölösleges belemagyarázni, főleg így! Hol is van az a nagy nemzeti öntudat?! Átgondolatlanul nyilatkozik folyamatosan, még akkor is támad, ha semmi oka nem lenne rá!
dömdödöm
Nyugi Zsuzsi laziccsá . Nem világos hogy a köztévé miért éppen most a választások előtt egy m3 nevű retrócsatorna beindítása mellett döntött és hozzányúlt az archívumhoz hogy azt lejátsza főleg a 40 felettieknek ? Azért mert veszélyben a haza ( a hatalom) és paprikás a hangulat és félnek hogy netalán balhé lesz és így szeretnék elérni hogy az emberek ne a politikával foglalkozzanak és ne arra figyeljenek mit mond a kampányban a baloldal hanem nosztalgikusan bámulják az M3-at éjjel nappal ,ráadásképp elvárják tőled hogy merő hazafiasságból (megint ingyen ) mutasd a 35 évvel ezelőtti önmagadat .
F_Viktor
A fityesz és holdudvara (ebben az esetben az MTVA) természetesnek veszi, hogy ellopja, felhasználja, értékesítse mások tulajdonát, szellemi termékét.

Ez az M3-as eset a szerzői és szomszédos jogok megsértése területén nem egyedi, idén pl. Kerényi Imre Orbán megbízásából tavaly ősszel indított útjára egy könyvsorozatot, hogy megmutassa a nemzeti, a konzervatív értékeket.
A sorozatban azok a könyvek szerepelnek, amelyeket a kormány ajánl híveinek, leendő híveinek, a Békemenet résztvevőinek.
Zárójelben, hogy a Nemzeti Könyvtár első 21 kötetére szánt összeg 250 millióval több, mint amibe normál piaci körülmények között kerülne, de ezen nem csodálkozunk, kis aprópénzt ebből is kell csepegtetni valakiknek a Zemberek adóforintjaiból.

Akkor a lényeg:
Az Index szerint kérés és engedély nélkül adták ki többek közt Márai Sándor, Weöres Sándor és Szabó Magda műveit. „Kerényi Nemzeti könyvtárának néhány kötete kalózkiadás” – közölték a lappal a Helikon könyvkiadó vezetői. Rámutattak, hogy a miniszterelnök megbízására nemzeti érzelmű könyvsorozatot kiadó Kerényi Imre nem minden szerző esetében rendezte a szerzői jogokat. „Amíg nincs meg a jogtulajdonosok hozzájárulása, a könyv kalózkiadásnak minősül, és a hatályos szerzői jogi törvény szerint perelhető.”
lenhardtibolya
Retro tv retro arcokkal próbál népszerűséget szerezni. Koncz Zsuzsa inkább örülhetne, hogy nem merül el a feledés homályában... (Bocsánat, ha vannak itt rajongói, de én nem kedvelem ezt a beképzelt énekesnőt...)
Cicamama55
@lenhardtibolya: Elfogadom hogy az emberek ízlése nem egyforma, hála Istennek. Nem csak személyenként változik az ízlés, korfüggő is! Majd idővel rájön erre! Azt azonban vitatom, hogy "Koncz Zsuzsa inkább örülhetne, hogy nem merül el a feledés homályában". Neki volt tisztes foglalkozása, nem "celebnek" született, s e miatt nem lehetett róla naponta új híreket hallani, mint pl.Győzikéről. Az ő dalai értékeket képviseltek, s képviselnek ma is.
szepwilly
@lenhardtibolya: Ibolyka megint böffentettel egy hülyeseget,talan a karacsonyi vacsora megfeküdte a pocidat!?
lenhardtibolya
@Cicamama55: Ez így igaz, Koncz Zsuzsa énekesnő volt, akinek befolyásos barátai egyengették az útját. Természetesen nem szeretném Győzikéhez hasonlítani, hiszen Koncz Zsuzsa viselkedése kulturált volt, ez kétségtelen tény. Az egy másik dolog, hogy ízlések és pofonok különböznek, az én ízlésem pedig soha nem fogadta el ezt az énekesnőt, sokkal jobban kedveltem Kovács Katit és Zalatnay Cinit, mert az ő hangjuk nekem jobban tetszett/tetszik. Ennyi, és nem több, ebbe nem érdemes belemagyarázni semmi egyebet, ahogy azt sem, hogy melyik dal érték és melyik nem az.
lenhardtibolya
@szepwilly: Na, ez az a stílus, amin változtatni kellene, mert személyeskedni, egymást sértegetni igazán nem kedves dolog, én legalábbis nem szoktam a vitapartnereket különféle sértegetésekkel bombázni.
Cicamama55
@lenhardtibolya: Kovács Katit én is kedveltem, s kedvelem ma is, tehát valamilyen szinten azért az ízlésünk összetalálkozik.Nem én magyarázom bele, hogy ki kinek az útját egyengette, ill.egyengeti... Engem ez egy előadónál soha nem érdekelt. Pusztán az érzékszerveimre hagyatkozok...
Én azt mondom, hogy K.ZS.mint magán ember is tette a dolgát, s nem került napról-napra fel a "celeb" világról szerzett hírek közé, de attól még nem ment feledésbe, Kovács Katihoz hasonlóan. Én kimondottan az Illésék népdalfeldolgozásaira gondoltam, amikor az értékről írtam, s tettem ezt, mert egy kommentáló egy népdal feldolgozását hozta fel, negatív példának. Azt pedig, hogy az emberek ízlése különböző, teljesen őszintén mondom, hogy hála Istennek.
szepwilly
@lenhardtibolya: Ibolyka ilyen enekesi palyaval mint Konz Zsuzsa,Kovacs Kati,es enyi ev utan lehetnek bekepzeltek a többi dologban igazad van!egy kicsit megkesve,de nagyon Boldog Uj Evet kivanok Neked es csaladodnak sok-sok puszi!!!
lenhardtibolya
@szepwilly: Viszont kívánom a Boldog Új Évet! (és köszönöm a kedves választ).
Everest
A "Ki mit tud"-ban feltünt Koncz Zsuzsa, ha emlékezetem nem csal meg, felpróbálta a fideszes narancssárga köpönyeget is, de nem jött be neki. Most igyekszik visszavágni. Aki korpa közé keveredik...
rézfánfütyülős
Nem a köz tévének hanem az MTVA nevű impotens bagázsnak!

@Everest: Ne írj róla butaságokat!
Amit írtál az keményen rágalmazás.
Ő akkor volt amúgy ellenzéki, amikor Orbánék Kádár aranyerét polírozták a nyelvükkel!
Everest
@rézfánfütyülős: Nyilatkozatában arról beszél, h az "előző rendszerben" nagy nyomás nehezedett rá. Mi van?! Amúgy nem kívánok vitatkozni.
kacsa0707
Nem tudom mit akartak reklámozni egy vénasszonnyal!
tenger49
T.cikkíró K.Zs. nem ment neki a "köztv-nek" csak felkérte Őket,hogy arcmását ne használják az engedélye nélkül!!!Neki ugyan is nincs szüksége ilyen reklámokra,főleg nem a "köztv"-től.
csipek
@Horizont: Koncz Zsuzsa azok közé tartozott, akik a vitán felüli tehetségük mellett atombiztos bodyguard védelme alatt lehetett "bátor"
Hofi Géza Czinege Lajos vadásztársa és udvari bolondja volt. Neki bohóckodott a kaszópusztai vadászbirtokon.

Koncz Zsuzsa pedig Boldizsát Miklós (István a király alapdrámája) felesége volt. Apósa a sokszorosan kitüntetett Boldizsár Iván író volt, valamikor Rákosi Mátyás külügyi államtitkára, a Magyar, majd a Nemzetközi PEN Club elnöke, az Országos Béketanács elnökhelyettese... A Kádár-éra kulturális passzátszele, Aczél elvtárs jóbarátja.

Konczot soha nem tiltották sem be, sem le, sem el! Két három, nem is általa szerzett dalt, de inkább csak szófordulatot, módosíttattak.

Neki - mint Hofinak - szabad volt, amit másnak nem!
Erre azért nem nagyon kellene büszkének lennie! :-(((
csipek
@Horizont: Nem kell oktatni. Hetven felé tartok. A 301-es parcellába akkor jártam, amikor még lovasrendőrök kardlapoztak.
Pozsgayt és Szűröst, Némethet, Horn Gyulát tisztességes magyar embereknek tartom. Ha ők nincsnek, akkor még mindig vörös zászlót lobogtatva integetnél a Felvonulás-téren, Orbánék meg havonta benyalnák a bélyeget a pártkönyvecskéjükbe. (Olyan nekem sose volt!)

A Hofi meg Koncz csak a bankszámlájukat gyarapították. Rajtuk semmi nem múlott!
csipek
@Horizont: Nem én vagyok megkeseredett, hanem te vagy nagyon rossz pszichológus! BIzonyíték sokkal több D-betűt írok, mint te!
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
csipek
@Horizont: Ja!
És ne rám haragudj, amiért kedvenc celebkéid olyan jellemtelenek, mint amilyenek...

(Sok-sok D betű)
csipek
@Horizont: Koncz celeb, a ")" meg D-betű.
Most oké!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.