Az Együtt-PM szövetség szerint egyre több jel utal arra, hogy koncepciós per folyik a Fidesz budapesti székházát tavaly márciusban elfoglaló aktivisták ellen. A rendőrségi határozat szerint ugyanis a Lendvay utcai székház életveszélyes, omlik a vakolat, ezért az épületet védő úgynevezett Fidesz-aktivisták annak idején csak a székházfoglalók életét mentették.

Szabó Tímea független országgyűlési képviselő vasárnap, a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, a hatályos törvények szerint csak az illetékes hatóság állapíthatja meg, hogy egy épület veszélyes-e.

Az Együtt-PM megkereste a fővárosi kormányhivatal kerületi építésügyi hivatalának vezetőjét, hogy történt-e vizsgálat a Lendvay utcai épület esetében. A hivatalos válasz szerint nem történt vizsgálat és a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól (BRFK) sem érkezett ilyen irányú megkeresés – tette hozzá. Mivel az Együtt-PM nem feltételezi, hogy egy kormányhivatal építésügyi vezetője valótlanságokat állítana, a politikus álláspontja szerint a BRFK jogtalanul és jogszerűtlenül szüntette meg az eljárást Sz. Ferenc és társai ellen.

A szövetség ezért azt követeli a rendőrségtől, adjon számot arról: mi alapján állították, hogy a tiltakozók önként távoztak, és honnan vették, hogy életveszélyes helyen álltak az aktivisták.

Szabó Tímea emlékeztetett, tavaly márciusban mintegy hetven békésen demonstráló aktivista jelképes módon elfoglalta a Fidesz Lendvay utcai székházát, ezzel is tiltakozva az alaptörvény negyedik módosítása ellen. Az aktivisták ellen ezután büntető-, illetve szabálysértési eljárás indult. Ezzel párhuzamosan büntetőeljárás indult az úgynevezett Fidesz-aktivisták ellen is, akik feltehetően bűncselekményt követtek el a békésen demonstrálókkal szemben, amikor őket – akaratuk ellenére – erőszakos módon eltávolították a demonstráció helyszínéről.

A politikus közlése szerint a rendőrségi határozatban szereplő Sz. Ferenc korábban tíz évet ült börtönben emberölés miatt. Bár a tanúvallomások alapján a Fidesz-aktivisták elkövették a személyi szabadság megsértése bűncselekményt és a kényszerítés bűntettét is, amiért egyenként akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható lenne, az ügyészség csak a székházfoglalókkal szemben folytatta az eljárást – tette hozzá.

Az Együtt-PM tiltakozik az ellen, hogy a Fidesz-kormány mindenkit megfélemlít, megzsarol, aki ki akar állni a demokrácia védelmében – mondta Szabó Tímea, aki szerint az a kormányzat célja, hogy a megfélemlítés eszközével minden ellenzéki hangot elhallgattasson.

Kocsis-Cake Olivio, az Együtt-PM szövetség országgyűlési képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón elmondta: nem először állít valótlanságot a Fidesz a saját székházával kapcsolatban. Emlékeztetett arra, hogy nemrégiben Kocsis Mátét, a Fidesz kommunikációs igazgatóját kötelezte a bíróság nem vagyoni kártérítés megfizetésére és helyreigazításra, mert azt állította, hogy a székházfoglalási akció mögött Bajnai Gordon vagy az Együtt-PM áll.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@bencemacska: Valamint milyen kormány az, akinek olyan ember ad tanácsokat, aki nyugdíjasokat bántalmazott. Segítek, Habony Árpádról van szó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
A magyar "demokrácia" legsötétebb korszakát éljük,a dühítő csak az,hogy sokan vevők erre a cirkuszra és elhiszik ezeket a mérhetetlen badarságokat,amit a hatalom a kisemberek arcához vág cinikus mosollyal a szája sarkában.
bencemacska
Milyen kormánypárt az, amelynek székházát csak gyilkosságért jogerősen elítélt zember tudja megvédeni?!
human
@bencemacska: Valamint milyen kormány az, akinek olyan ember ad tanácsokat, aki nyugdíjasokat bántalmazott. Segítek, Habony Árpádról van szó.
gugu45
Az életveszélyes épületből mikor költöztetik ki (akár kémnyszerrel is, mint amivel a Nagygombosiakat fenyegetik) fidesz vezérkart??? Ilyenkor hol a katasztrófa elhárítás, és ba TEK???
Senara
A rendőrségi határozat szerint ugyanis a Lendvay utcai székház életveszélyes, omlik a vakolat,...Jaj most akkor pártunk és kormányunk tagjai életveszélyes épületben dolgoznak a "közjóért " szenátorasszony is hatalmas bátorságról tett tanúbizonyságot mikor kivitte a fiataloknak a sütit . Akkor a drága jó savas bácsi fenyegetésével a fiatalok testi épségét védte ?
Desischado
Szemfényvesztés z egész, görcsösen próbálnak "jónak" látszani. szánalmas!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.