A Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke állítja, begyűjtik roma közmunkások személyes adatait, hogy tudtuk és beleegyezésük nélkül regisztrálják őket a nemzetiségi névjegyzékben – írta a szerdai Népszabadság.

Makai István elmondta: egyre több fővárosi kerületből és számos településről érkeznek olyan jelzések, hogy a képzésekre küldött roma közmunkásokat – ha másként nem megy, akkor fenyegetőzéssel – igyekeznek rávenni személyes adataik megadására.

Az adatgyűjtők, akik szintén közmunkások, arra hivatkoznak, hogy ha később valami állás adódik, értesíteni fogják azokat, akik megadták személyes adataikat. Egyes településeken 8-10, máshol 40-50 nevet gyűjtöttek be a fenti módszerekkel.

A lap kitér arra is, hogy azok, akik a nemzetiségi névjegyzékben szerepelnek, a nemzetiségi listákra szavazhatnak, pártlistákra nem.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
Ezen ne csodálkozzon senki: a fidesz 2010 óta sumákol, hazudik, fosztogat és készíti elő a túlélését. Ez a 4 év erről szólt. Hogy a lakosság nagy része nem ezt akarta? Az nem szempont számukra!
kukac50
Azért gyűjtik az adataikat a Fideszes polgármesterek körzetében.
Aki nem akarja megadni azt megfenyegetik,hogy nem kap közmunkát és munkanélküli segélyt. A Fidesz ilyen áron akar hatalmon maradni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.