A Közmunkás Szakszervezet elvárja a Belügyminisztériumtól, hogy tekintse saját halottjának azt a két közmunkást, akit múlt héten munkavégzés közben gázoltak halálra. Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője, a szakszervezet társelnöke és Kordás László, a szervezet főtitkára szerdán sajtótájékoztatón azt is szorgalmazta, hogy a tárca gondoskodjon a családok tragédiájának enyhítéséről.

Három, árkot takarító közmunkás nőt gázolt el egy autó a 4206-os számú úton Karcag közelében pénteken. Ketten a helyszínen meghaltak, a harmadik társuk könnyebben sérült.

Nyakó István a Belügyminisztérium fővárosi épülete előtt újságírókkal közölte, kedden nyílt levélben fordult Pintér Sándor miniszterhez arra kérve, segítsen az elhunytak hozzátartozóinak, a tárca tekintse őket saját halottjainak, hiszen munkavégzés közben hunytak el. Mivel kérésére nem érkezett válasz, levelét személyesen viszi be a miniszternek – tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy kedden felkeresték az elhunytak családjait a Békés megyei Bucsán, segítséget ajánlottak nekik. Emellett jártak az elhunyt asszonyok munkáját szervező Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatójánál is, aki elmondta, gyorssegélyt ajánlott fel a családoknak.

Kordás László azt mondta, nem elfogadható, hogy a minisztérium különbséget tesz munkavállalói között, hiszen máskor ha a tárca fennhatósága alá tartozó szervezet munkavállalóját ilyen tragédia éri, rögtön saját halottjának nyilvánítja a Belügyminisztérium.

A sajtótájékoztató után Nyakó István és Kordás László bement a Széchenyi István téri épületbe. Nyakó István a látogatás után az MTI-nek elmondta, Hoffmann Imre közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkárnak adták át a levelet. Az államtitkár jelezte, arra a miniszter válaszolni fog, de jelenleg kormányülésen van – tette hozzá.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Várható volt, hogy ez a pintér nevű képződmény látványosan tenni fog az egészre. Részvétnyilvánítás, kártérítés, ugyan már... majd pont ettől a bandától.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@dolfi57: Ugye a " férgekben " a Sintér Sanya és hordája is benne foglaltatik?
dolfi57
@silber13: Nem tartozik bele, mert Ő nem megy az utcára segget nyalni mint Nyakó. Különben a Vizügyi Igazgatóság már felajánlotta a segitséget a családnak, mert az Ő kezelésükbe van a terület, ahol a szerencsétlenül járt dolgozókat foglalkoztatták. Aki hibázott az fizessen kártéritést, vagy a biztositója, ez igy tisztességes.
silber13
@dolfi57: A Sintér csapat a nyaldosást elintézi házon belül.Sada bácsi megszervezi!:-)))
dolfi57
@silber13: Nekem más a véleményem, mert azokat a korupt rendőri vezetőket, akiket a Gyurcsány és bandála kinevelt, azokat most "Sada bácsi" mind picsán rugdosta, és kirugdosta őket a BM ből, de ez vár a HM ben volt parazitákra is.
silber13
Akkor legelőször " Sada bácsit" kell eltávolítani abból a bársonyszékből. És a HM-től ki mást kellene Ovidius sorsára juttatni, mint Svejk ( Hende ) Csabát. Ami meg Gyurcsányt illeti, hát őt is megilleti és jár neki a miniszterelnök megszólítás, bármennyire is nem tetszik.
dolfi57
Az etikett valóban igy irja elő,de mivel közutálatnak örvend, igy természetesen nem mindenkitől kapja meg, többek között tölem sem. Az elmult 6 év alatt tett ő pont elég rossz dolgokat, hogy utálják, többek között én is utálom. Ő többé nem kerülhet a hatalom közelében sem. Hende Cs tette a dolgát, és ki picsázta a korupt HM vezetőket, és ez igy van jól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.