A Közmunkás Szakszervezet elvárja a Belügyminisztériumtól, hogy tekintse saját halottjának azt a két közmunkást, akit múlt héten munkavégzés közben gázoltak halálra. Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője, a szakszervezet társelnöke és Kordás László, a szervezet főtitkára szerdán sajtótájékoztatón azt is szorgalmazta, hogy a tárca gondoskodjon a családok tragédiájának enyhítéséről.

Három, árkot takarító közmunkás nőt gázolt el egy autó a 4206-os számú úton Karcag közelében pénteken. Ketten a helyszínen meghaltak, a harmadik társuk könnyebben sérült.

Nyakó István a Belügyminisztérium fővárosi épülete előtt újságírókkal közölte, kedden nyílt levélben fordult Pintér Sándor miniszterhez arra kérve, segítsen az elhunytak hozzátartozóinak, a tárca tekintse őket saját halottjainak, hiszen munkavégzés közben hunytak el. Mivel kérésére nem érkezett válasz, levelét személyesen viszi be a miniszternek – tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy kedden felkeresték az elhunytak családjait a Békés megyei Bucsán, segítséget ajánlottak nekik. Emellett jártak az elhunyt asszonyok munkáját szervező Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatójánál is, aki elmondta, gyorssegélyt ajánlott fel a családoknak.

Kordás László azt mondta, nem elfogadható, hogy a minisztérium különbséget tesz munkavállalói között, hiszen máskor ha a tárca fennhatósága alá tartozó szervezet munkavállalóját ilyen tragédia éri, rögtön saját halottjának nyilvánítja a Belügyminisztérium.

A sajtótájékoztató után Nyakó István és Kordás László bement a Széchenyi István téri épületbe. Nyakó István a látogatás után az MTI-nek elmondta, Hoffmann Imre közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkárnak adták át a levelet. Az államtitkár jelezte, arra a miniszter válaszolni fog, de jelenleg kormányülésen van – tette hozzá.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Várható volt, hogy ez a pintér nevű képződmény látványosan tenni fog az egészre. Részvétnyilvánítás, kártérítés, ugyan már... majd pont ettől a bandától.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
Várható volt, hogy ez a pintér nevű képződmény látványosan tenni fog az egészre. Részvétnyilvánítás, kártérítés, ugyan már... majd pont ettől a bandától.
dolfi57
Nyakó egy kimondottan utálatos ember, már csak azért is mert az elhunytak tragédiájából akar magának szavazatokat szerezni.Amikor hatalmon voltak (8 év) egyetlen egyszer sem nyilvánult meg igy mint ahogy most tette. Akadtak pedig a ciklusuk alatt is bőven halálos üzemi balesetek, és egyszer sem szaladt az illetékességgel biró Minisztériumokhoz, hogy nyilvánitsák az áldozatokat saját halottjuknak. EL KEZDŐDÖTT A KAMPÁNY!!! Ezeknek a férgeknek semmi sem drága.
Desischado
pintértől senki ne várjon humanizmust! Hiszen "csak" két közmunkásról van szó!
silber13
@dolfi57: Ugye a " férgekben " a Sintér Sanya és hordája is benne foglaltatik?
dolfi57
@silber13: Nem tartozik bele, mert Ő nem megy az utcára segget nyalni mint Nyakó. Különben a Vizügyi Igazgatóság már felajánlotta a segitséget a családnak, mert az Ő kezelésükbe van a terület, ahol a szerencsétlenül járt dolgozókat foglalkoztatták. Aki hibázott az fizessen kártéritést, vagy a biztositója, ez igy tisztességes.
silber13
@dolfi57: A Sintér csapat a nyaldosást elintézi házon belül.Sada bácsi megszervezi!:-)))
dolfi57
@silber13: Nekem más a véleményem, mert azokat a korupt rendőri vezetőket, akiket a Gyurcsány és bandála kinevelt, azokat most "Sada bácsi" mind picsán rugdosta, és kirugdosta őket a BM ből, de ez vár a HM ben volt parazitákra is.
silber13
Akkor legelőször " Sada bácsit" kell eltávolítani abból a bársonyszékből. És a HM-től ki mást kellene Ovidius sorsára juttatni, mint Svejk ( Hende ) Csabát. Ami meg Gyurcsányt illeti, hát őt is megilleti és jár neki a miniszterelnök megszólítás, bármennyire is nem tetszik.
dolfi57
Az etikett valóban igy irja elő,de mivel közutálatnak örvend, igy természetesen nem mindenkitől kapja meg, többek között tölem sem. Az elmult 6 év alatt tett ő pont elég rossz dolgokat, hogy utálják, többek között én is utálom. Ő többé nem kerülhet a hatalom közelében sem. Hende Cs tette a dolgát, és ki picsázta a korupt HM vezetőket, és ez igy van jól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.