Akár városnézésnek, akár egészségszűrésnek vagy ajándékutalvány-átadásnak hívják, ez több százezer forintos lehúzás.

A cég egy elegáns szállodába invitált az egészséges életmódról szóló előadásra – idézte fel átverését K. Mihály a Blikknek.

Ajánlottak egy – a címke szerint – eredetileg 600 ezer forintba kerülő szuper tisztítógépet. Tudták, hogy senkinél nem lesz a vásárláshoz szükséges pénz vagy a hitelhez szükséges iratok. Ezért autókkal szállították haza az embereket, hogy magukhoz vehessék a dokumentumokat – folytatta a férfi.

A férfi az ünnepek alatt rájött, hogy csúnyán átverték, ugyanis az interneten megtalálta 14 ezer forintért ugyanazt a gépet. A férfi ügyvédje a lapnak elmondta, hogy csalás miatt feljelentést tesznek az ügyben.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Egy másik fajtája az átbaxásnak, az autóbuszos kirándulás egy városnézésre, vagy fürdésre. Kiszámoltam: az egésznapos program 6-tól18óráig tart. A bemutató ideje 5-6 óra. Ettől eltérés nincs:)) Az oda-visszaút ideje 2x3= 6 óra. Ebéd egy büfében egy tányér halászléért= 1 óra. A csodálatos programra marad talán 4 óra.
Ajándék: férfiaknak csodabicska, nőknek porcelánbaba(nyugdíjasok)esetleg használhatatlan mosópor, vagy öblítő.
Az előadásokon általában a csodálatos edénykészlet, csak most, csak neked, és csak itt, 300 ezer forint. A csodamágnes takaró 1 millió forint. Szegény nyugdíjas előbb kimurdel, mielőtt még lejárna a felvett hitel. Mert azt elfelejtik közölni, hogy ilyenkor személyi kölcsönt köttetnek, aminek a kamata 22-24 % és a teljes hiteldíjmutató 36-42%
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Maja: Csak azok a nyugdíjasok járnak akinek még van pénzük. Presztizst csinálnak egyesek, hogy felvághassanak a másik előtt. A környezeteben sok ilyen nyugdíjas van ha Katika megtudja venni akkor én is. Van olyan ismerősöm, hogy a megvett terméket még egyszer sem használta. A lánya már kivan borulva amikor azt mondja majd jó lesz nektek amikor már én nem leszek.
gabrella
@valakiaki: Valamikor régen voltam ilyen bemutatón. Nem vettem semmit, rossz szemmel néztek rám, de úgy voltam vele, bosszankodjanak ők ne én.
szaboria1
@dömdödöm: Bizony így kell csinálni, erősnek kell leni ne vigyenek kísértésbe.
dömdödöm
@szaboria1: akkor ez a" fehérgalléros öregezés " , mint amikor a tartalékmagyarok kirabolják az időseket :-( elég mocskos dolog :-(
valakiaki
@gabrella: Én még nem voltam és nem is leszek ilyenen, a leírtakat a képzelet szülte és a valósággal mindennemű hasonlóság csak a véletlen műve lehet! :)
Olyan már volt hogy idehoztak a lakásomra infralámpát(valami barom beajánlott minket), de amikor keresztbe kérdeztem a "gyógyító sugarakról" hogy tessék mondani ez milyen hullámhosszú fény és miért egy 2000 forintos spotlámpa izzó van a 150 ezres készülékben, akkor a néni(eredetileg fodrász volt szegény) csak hallgatott egy nagyot aztán hebegett valamit a tudósokról, szerintem akkor tudatosult benne hogy rossz helyen jár és ebből nem lesz jutalék. Viszont ennél sokkal gusztustalanabbak a pénzügyi szolgáltatásokkal, stb. házalók, azokról is tudnék mesélni...
Január
Ma már odáig fajul ez az átverés, rátukmálás, hogy képesek becsengetni a házba, és aztán a családtag elutasítása esetén, van kész válasz is. "A háziasszony majd megmondja", hogy kell-e az éppen rátukmálandó áru, erőszakoskodnak, mert ők a Dunántúlról utaztak idáig. Valami svájci edényeket akart eladni aranyáron.
Kit érdekel, - Itt is mindent kapni lehet, csak pénze legyen az embernek.
Amikor kezdte a mondókáját rövid úton zártam is a dolgot.
"Hölgyem nem szándékozom venni semmit ."
Pillanatok alatt összepakolt, és szinte elszaladt.
Nem tudom miért hiszik azt, hogy Budapesten és a Dunántúlon kívül analfabéták laknak az országban?
Én elismerem nekik is élni kell valamiből..., de ne a másik átverése árán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.