Akár városnézésnek, akár egészségszűrésnek vagy ajándékutalvány-átadásnak hívják, ez több százezer forintos lehúzás.

A cég egy elegáns szállodába invitált az egészséges életmódról szóló előadásra – idézte fel átverését K. Mihály a Blikknek.

Ajánlottak egy – a címke szerint – eredetileg 600 ezer forintba kerülő szuper tisztítógépet. Tudták, hogy senkinél nem lesz a vásárláshoz szükséges pénz vagy a hitelhez szükséges iratok. Ezért autókkal szállították haza az embereket, hogy magukhoz vehessék a dokumentumokat – folytatta a férfi.

A férfi az ünnepek alatt rájött, hogy csúnyán átverték, ugyanis az interneten megtalálta 14 ezer forintért ugyanazt a gépet. A férfi ügyvédje a lapnak elmondta, hogy csalás miatt feljelentést tesznek az ügyben.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Egy másik fajtája az átbaxásnak, az autóbuszos kirándulás egy városnézésre, vagy fürdésre. Kiszámoltam: az egésznapos program 6-tól18óráig tart. A bemutató ideje 5-6 óra. Ettől eltérés nincs:)) Az oda-visszaút ideje 2x3= 6 óra. Ebéd egy büfében egy tányér halászléért= 1 óra. A csodálatos programra marad talán 4 óra.
Ajándék: férfiaknak csodabicska, nőknek porcelánbaba(nyugdíjasok)esetleg használhatatlan mosópor, vagy öblítő.
Az előadásokon általában a csodálatos edénykészlet, csak most, csak neked, és csak itt, 300 ezer forint. A csodamágnes takaró 1 millió forint. Szegény nyugdíjas előbb kimurdel, mielőtt még lejárna a felvett hitel. Mert azt elfelejtik közölni, hogy ilyenkor személyi kölcsönt köttetnek, aminek a kamata 22-24 % és a teljes hiteldíjmutató 36-42%
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
A szomszéd asszonyom épp napokban panaszkodta, hogy háznál tartott termék bemutatón infra melegítő reumásoknak kínált takarót 79000.-ft.-ét részletre vett meg. Kiderült közönséges melegítő takarót kapott. Az eladó céget nem lehet elérni. A meglepetés, hogy a hitelt a Cofidis adta aki nem áruvásárlási hitelnek tekinti hanem kölcsönnek.
Megint egy újabb trüjj, hogy átverjék a jó népet.
Hellcat
@szaboria1: Az átbaszás országa lettünk...csak nem tudom a fidesz meddig tűri a konkurenciát...
dömdödöm
Nem tudom minek kell ilyen xar termékbemutatókra elmenni , mivan unatkoztok vagy mi a xar ? :-(((((((((((((((
varrólány
Pedig állítólag megszűnnek az ilyen átveréses bemutatók. De a fogyasztói csoportok megszüntetését is már annyiszor ígérték.
almosd
Megkellet volna kérdezni a rendezvényen hogy az NDK-ás turmigxgépek megérkesztek már ,mert ha nem akkor nincs üzlet. :-))
A Tündik bündije
Komolyan, hány év kell még, hogy az emberek végre az agyukhoz kapjanak? Ez megy legalább 15 éve.
bretagne
@dömdödöm: Reménykednek, hogy majd most ők jól járnak.
nyanya001
Erre mondják, amíg lószar van, addig veréb is van !
hallgatag
A BTK ezen részét nem változtatták meg ???
Közönséges rablóbanda...egy egyszerü Biróság elegendö
lenne, hogy súlyos kártéritést kapjanak, de addig, amig
ezek a cégek a " csókosok ", soha nem lesz szankció !!
lópicigáspár
A nejem egyszer rávett, hogy menjek el vele! Öt perc múlva kidobtak, pedig csak kérdeztem egy két dolgot! :-)
Szvetlana
Egy másik fajtája az átbaxásnak, az autóbuszos kirándulás egy városnézésre, vagy fürdésre. Kiszámoltam: az egésznapos program 6-tól18óráig tart. A bemutató ideje 5-6 óra. Ettől eltérés nincs:)) Az oda-visszaút ideje 2x3= 6 óra. Ebéd egy büfében egy tányér halászléért= 1 óra. A csodálatos programra marad talán 4 óra.
Ajándék: férfiaknak csodabicska, nőknek porcelánbaba(nyugdíjasok)esetleg használhatatlan mosópor, vagy öblítő.
Az előadásokon általában a csodálatos edénykészlet, csak most, csak neked, és csak itt, 300 ezer forint. A csodamágnes takaró 1 millió forint. Szegény nyugdíjas előbb kimurdel, mielőtt még lejárna a felvett hitel. Mert azt elfelejtik közölni, hogy ilyenkor személyi kölcsönt köttetnek, aminek a kamata 22-24 % és a teljes hiteldíjmutató 36-42%
Maja
Nyugdíjasok állandóan sírnak hogy nincs pénzük !!! De bizony amikor a gyógyszereket ki kell váltani akkor arra azt mondják hogy nagyon drága nem tudja ki váltani !!!
dömdödöm
Válasz szvetlánának mert nekem nem működik a válasz opció :-(
Szóval , van 300 ezerért edénykészleted és havi 20 ezer forintos kölcsönöd 7 éven keresztül + ajándékba megkapod a kölcsönhöz az ügyintéző banki callcenteres kisasszonyt is ,mert heti 3 x biztos hogy felhív ha kell ha nem ,ha egyáltalán van még olyan hülye aki a saját telefonszámát adja meg . :-((( na erről ennyit :-((
csa-csa
@almosd: .."az a kivehető ajtós"..
mit röhögtünk ezen anno! de ma is röhögnénk nem? üdv.
csa-csa
@Hellcat: ilyen szarokkal úgy 30 éve is átbacták a jónépet!
Egyetlen egyszer voltam kb. bő 15 éve egy termékbemutatón, ahol "eredeti" gyapjú ágynemű garnitúrát (ma valamilyen Gold néven fut) kínáltak már akkor úgy kb. 150 ezerért! Ma több 100 ezer! Többen jelentkeztek!! Volt aki ezért képes volt kölcsönönt felvenni!
csa-csa
@dömdödöm: pontosan így igaz!
most írtam, hogy bú 15 éve megy ez a "buli" !
nem jutott eszembe, de most utána néztem a ma már "Kaschmir-Gold" néven futó
mágneses gyapjú ágynemű garn. ugyanez az átbacási kategória és lehetne sorolni.
Rettegünk az adósságtól, úgy hogy nem tudom minek kellene történnie hogy súlyos kölcsönökbe verjük magunkat, mert egész egyszerűen nem tudnánk visszafizetni, nem hogy ilyen egyértelmű bóvli szarokért! Erre nem gondolnak?
szaboria1
@dömdödöm: Ma megkérdeztem miért jár ilyen helyekre. Válasz a barátnői is mennek. Erre mondom én egy bolond százat csinál. 10 évvel ezelőtt vettem telesophos terméket először és utoljára.
almosd
@csa-csa: néha,néha megszoktam hallgatni ,most is jókat nevetek :-)))
Nil
még mi kell hogy az emberek rájöjjenek ez átverés. Nem kötelező vásárolni ezeken a bemutatók. HA beteg valaki van ingyenes módja a gyógylásnak-ha meg nem, akkor teljesen felesleges megvenni ezeket a dolgokat - egy turmixgépet meg főleg.
soljanka
"Gold" "Dormeo" meg a hülye intelligens matracok, a szuper mágneses karkötő, a fantasztikus vitaminok alá Lenkei, a szuper só és társai, illetve a mostanában agyonreklámozott "Elittárs" társkereső a szcientológus bagázs pénznyerő automatái.
Aki ezeket egy másodpercre is komolyan veszi, annak úgy kell: fizessen az agymosottaknak.
gabrella
Mennyi hülye,megvezethető ember van! De amíg nem kerülnek örök lakat alá a kitalálók, persze ezek a kormányoktól tanulnak, addig lesznek ilyenek.
rbela
Nagyon sok embert átvernek, ebből elég jól meg lehet élni. Termékbemutató= átverés. Ha meg akarom venni, akkor megveszem az üzletben. A sok ember, ingyen utazás, városnézés, ebéd, ajándék stb, ezt sokan azt hiszik, hogy ingyen van? Naná...
Dr plágium
Ez már régi téma. Nem értem miért nem tanulnak az emberek. Más kárán tanul az okos, a sajátján meg a marha.
Szvetlana
@dömdödöm: január 9 -re Bocsi Dömi, csak most találtam rád:((

Döminek és mindenkinek! Az ilyen bemutatókra küldenek egy meghívót, amin rajta van a címük, és a nevük. De! amikor belépsz az ajtón, ezt a papírt összeszedik, momdván, hogy ez alapján számolnak el a létszámmal! Viszont, miután kiadtad a kezedből a papírt, már fogalmad sincs, hogy kik ezek, és mi a telefonszámuk. Utólag már reklamálni sem tudsz, mert nincs kinek:))
valakiaki
Én csak szeretnék érdeklődni hogy az NDK-s turmixgép, a levehető ajtajú, megérkezett már???
Szvetlana
@valakiaki: Igen! Moszkvában a Basszmannaja utcában kapható.:))
dömdödöm
@Szvetlana: A lényeg hogy senki ne menjen el ilyen termékbemutatókra mert annyi példa van már rá hogy átcseszés az egész ,ennyi erővel ki is dobálhatjuk a pénzt az ablakon .
Ha látják hogy nincs veréb akkor beszüntetik a szélhámos tevékenységüket :-(((((
ila51
@dömdödöm: :)) elég egy pillanatnyi elmezavar , ha valaki jól akar járni , és máris bedől
...egyszer én is tévedésből adtam meg az igazi számom , egy ilyen két perc , három kérdés állapot felmérésnek , alig tudtam lerázni Őket. Végén azt mondtam külföldön vagyok ippeg , na egyből letették
verőce21
A magyarnál hülyébb nép nincs a Földön! (Nem lehet elégszer leírni.) :)
ila51
@verőce21: ...Na , ezt így nem általánosítanám ! :)) Itt is vannak okosak , akik minket csapnak be :(
szaboria1
Rá kellene ébredni már az embereknek, hogy az ilyen helyeken a bóvlit árulják.Ma már a nagy neveknek sem szabad bedőlni, mert a nagy nevű cég már nem a bejegyzett hazájában gyártja a termékeit.
valakiaki
Mindennek az alapja a lélektan. Ezek az emberek sem hülyék, valószínűleg általában racionálisak(mármint a többség), de a csalók ismernek és kihasználnak pár trükköt. A becsületes ember, ha elviszik ebédeltetni meg kirándulni, úgy érzi, hogy tartozik. Nem szeretne ingyenélő potyavadászként gondolni saját magára, így arra ragadtatja magát hogy vásároljon valamit amire semmi szüksége. Na meg a szomszéd is látja hogy ő csak zabált de nem vett semmit, mint mondanak majd róla a faluban. És természetesen ott van a hathatós, hasba akasztós duma, a jól fésült öltönyös urak, a dekoratív hölgyek, ki tudna nekik ellentmondani, főleg ha ezek a jól képzett és szimpatikus emberek egy pár rosszalló tekintetet is kiosztanak a mosolyuk mellé. Szegény tisztességben és kapálásban megőszült Piri néni, meg a bányában(már ameddig voltak bányák) dolgozó Jóska bácsi nem érti a felét se ennek az áltudományoskodó szövegeknek a demagnetizáló karórákról, meg a japán tudós által alaposan kikutatott víztisztító berendezésekről. Igen erős szkeptikus vénával és ismeretanyaggal felruházva lehet csak hátradőlve, félmosollyal az arcon a fennhangos röhögés kirobbanásával küszködve végighallgatni egy ilyen sokrétű, az érzelmek húrjain eljátszott szimfóniát. Szegény nénik és bácsik nincsenek ilyenek ellen beoltva, meg hát mit mond majd a Gizike, Terike épp most tette fel a kezét kissé bizonytalankodva erősen kémlelve a szódás feleségének arcát, aki erre a mozdulatra megkeményítette barázdált vonásait. Terike jól döntött, legalábbis most éppen így érzi, mert a helyiségen átfutó irigységgel vegyes utálat hullámai ezt jelzik neki.

Ki ismerné jobban ezeket a lélektani fegyvereket mint a csaló gazemberek? Ők kicsiben, Viktorunk nagyban játszik rá ezekre az ostoba, betokosodott és alantas érzésekre.
dömdödöm
@valakiaki: ha ez így van ahogy leírtad ( én nem tudom mert még hála sosem voltam ilyen bemutatón és nem is tervezem ) akkor ez fehérgalléros bűnözés ! :-((((((
dömdödöm
@valakiaki: elolvastam még 1X , ez a pár mondat úgy konkrétan nagyon stimmel
ila51
@dömdödöm: persze így képzik a fehérgallérosokat , biztosító ügynököket , MLM építkezőket , stb ...szószoros értelemben lehengerlő dumásokká :(
szaboria1
@dömdödöm: Külön castingon vesznek részt azok akik a termék bemutatóját
tartják. Csak azokat alkalmazzák akin látják, hogy a 30 fokos melegben is eltudják adni a hősugárzót.
dömdödöm
@ila51: a szélhámos gazemberek , én is ilyen voltam régen simán meglehetett volna etetni de még idejében változtattam magamon és gond nélkül elküldöm őket délre
szaboria1
@Maja: Csak azok a nyugdíjasok járnak akinek még van pénzük. Presztizst csinálnak egyesek, hogy felvághassanak a másik előtt. A környezeteben sok ilyen nyugdíjas van ha Katika megtudja venni akkor én is. Van olyan ismerősöm, hogy a megvett terméket még egyszer sem használta. A lánya már kivan borulva amikor azt mondja majd jó lesz nektek amikor már én nem leszek.
gabrella
@valakiaki: Valamikor régen voltam ilyen bemutatón. Nem vettem semmit, rossz szemmel néztek rám, de úgy voltam vele, bosszankodjanak ők ne én.
szaboria1
@dömdödöm: Bizony így kell csinálni, erősnek kell leni ne vigyenek kísértésbe.
dömdödöm
@szaboria1: akkor ez a" fehérgalléros öregezés " , mint amikor a tartalékmagyarok kirabolják az időseket :-( elég mocskos dolog :-(
valakiaki
@gabrella: Én még nem voltam és nem is leszek ilyenen, a leírtakat a képzelet szülte és a valósággal mindennemű hasonlóság csak a véletlen műve lehet! :)
Olyan már volt hogy idehoztak a lakásomra infralámpát(valami barom beajánlott minket), de amikor keresztbe kérdeztem a "gyógyító sugarakról" hogy tessék mondani ez milyen hullámhosszú fény és miért egy 2000 forintos spotlámpa izzó van a 150 ezres készülékben, akkor a néni(eredetileg fodrász volt szegény) csak hallgatott egy nagyot aztán hebegett valamit a tudósokról, szerintem akkor tudatosult benne hogy rossz helyen jár és ebből nem lesz jutalék. Viszont ennél sokkal gusztustalanabbak a pénzügyi szolgáltatásokkal, stb. házalók, azokról is tudnék mesélni...
Január
Ma már odáig fajul ez az átverés, rátukmálás, hogy képesek becsengetni a házba, és aztán a családtag elutasítása esetén, van kész válasz is. "A háziasszony majd megmondja", hogy kell-e az éppen rátukmálandó áru, erőszakoskodnak, mert ők a Dunántúlról utaztak idáig. Valami svájci edényeket akart eladni aranyáron.
Kit érdekel, - Itt is mindent kapni lehet, csak pénze legyen az embernek.
Amikor kezdte a mondókáját rövid úton zártam is a dolgot.
"Hölgyem nem szándékozom venni semmit ."
Pillanatok alatt összepakolt, és szinte elszaladt.
Nem tudom miért hiszik azt, hogy Budapesten és a Dunántúlon kívül analfabéták laknak az országban?
Én elismerem nekik is élni kell valamiből..., de ne a másik átverése árán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.