A Fidesz megvédi a nyugdíjakat, szemben a baloldallal, amelynek programja veszélyt jelent a nyugdíjasokra nézve – mondta a kormánypárt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter kifejtette: a nyugdíjasok a napokban kapják kézhez először az idei emelt összegű nyugdíjakat, amelyek az inflációt követve, 2,4 százalékkal nőttek. Ugyanilyen mértékben emelkedett a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás, valamint a baleseti járadék. Az intézkedés mintegy 2,8 millió embert érint – közölte, hozzátéve, hogy az öregségi nyugdíjasok átlagosan havi 2500 forinttal kapnak többet, mint tavaly.

A Gyurcsány-korszakkal szemben a mostani kabinet, ahogyan eddig is tette, megvédi a nyugdíjasokat, és mindent megtesz terheik csökkentéséért – mondta a Fidesz szóvivője. Szerinte nagy szükség van erre a kiállásra, mert "ma ugyanaz a Gyurcsány Ferenc diktálja a forgatókönyvet a bukott baloldalon, aki a nyugdíjasokat teljes létbizonytalanságba sodorta kormányzása időszakában, és aki (...) arra is kész lenne, hogy az állami nyugdíjak csökkenjenek vagy el is tűnjenek".

Ugyanaz a program formálódik ma a baloldal háza táján, mint amely az első Gyurcsány-korszak időszakában látható volt – mondta Hoppál Péter, kifejtve, hogy a szocialista kormányzás alatt minden nyugdíjastól elvettek egyhavi nyugdíjat, az ellátások folyamatosan elértéktelenedtek, a nyugdíjmegtakarításokat pedig "elherdálták", hiszen a befizetéseket külföldi kézben lévő magánnyugdíjpénztárakba "játszották át", amelyek ebből "extraprofitot zsebeltek be", a nyugdíjasok létbiztonsága azonban veszélybe sodródott.

Ma ugyanez a Gyurcsány Ferenc és ugyanez a politika kap egyre nagyobb teret a baloldali egyezkedéseken – értékelte. Mint mondta, a volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt akarja, töröljék el Magyarországon a nyugdíjkorhatárt, ezzel egyidejűleg pedig "arra készülnek, hogy az állami nyugdíjakat is akár teljes mértékben kivonják a rendszerből". A szóvivő ezt úgy kommentálta: Gyurcsány Ferenc olyan Magyarországot álmodik, ahol mindenki annyi nyugdíjat kapna, amennyit meg tud takarítani. Ezzel a kiskeresetűekre létbizonytalanság várna, sokaknak a végkimerülésig dolgozniuk kellene – fogalmazott.

Hoppál Péter hozzátette azt is, ha a baloldalon múlik, akkor ma nyugdíjadó lenne érvényben, amelynek hatálybalépését a Fidesz törölte el.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemsemmi
Én eddig úgy tudtam, hogy 2002 után vezették be a 13. havi nyugdíjat. Nem a fidesz.
2009-ben valóban eltörölték, amit a fidesz állandóan emleget, és úgy értelmezhető, hogy ezt nehezményezik.
Azt azonban nem értem, 3 évi kormányzás után miért nem orvosolták még ezt a hibát. miért nem állították még vissza.
Az isten óvjon mindenkit attól, hogy a fidesz védje meg a nyugdíjakat. A magánnyugdíjjakat megvédték és tudja valaki hogy jelenleg hol van.
Én az enyémet nem tudom. ameddig a "tolvaj " bankoknál volt minden évben tudtam, hogy mennyi van. Mióta megvédték eltünt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
A Fidesz elköltötte még a 13 éven keresztül felhalmozott (MNYP) nyugdíj tartalékokat is, mivel csökken a születések száma és a jólképzett fiatalok elmennek az országból, 15-20 év múlva olyan rossz lesz a keresők/nyugdíjasok aránya, hogy még ennyi nyugdíj sem lesz.
A gazdaság hanyatlása miatt akár az elkövetkezendő években is kérdéses lesz a nyugdíjak fizetése.
törökbasa
Mivel,a 2,4/%-os emeléssel,és már a tej árán elment.Ez a megvédés,nem tudom mi lenne ha tényleg igaz is volna az állításuk.Sajnos már megszoktam hogy milyen sokat hazudik és félrevezeti az embereket ez a két párt.(MSZMP=MSZP és a Fidesz)).
Brother Louie
@coni: még van belőle 7-8 %. 240 milliárd maradt a 3000-ből.

Bár a választásokig még van pár hónap.
Senara
Fidesz: megvédjük a nyugdíjakat ... jajjjjjj már megint megvédenek valamit .
nemsemmi
Én eddig úgy tudtam, hogy 2002 után vezették be a 13. havi nyugdíjat. Nem a fidesz.
2009-ben valóban eltörölték, amit a fidesz állandóan emleget, és úgy értelmezhető, hogy ezt nehezményezik.
Azt azonban nem értem, 3 évi kormányzás után miért nem orvosolták még ezt a hibát. miért nem állították még vissza.
Az isten óvjon mindenkit attól, hogy a fidesz védje meg a nyugdíjakat. A magánnyugdíjjakat megvédték és tudja valaki hogy jelenleg hol van.
Én az enyémet nem tudom. ameddig a "tolvaj " bankoknál volt minden évben tudtam, hogy mennyi van. Mióta megvédték eltünt.
mariaberta
Én nem azt szeretném, ha a nyugdíjat megvédenék tőlünk, adják csak ide és majd mi megvédjük. Tőletek.
dr. prédikátor
Hoppá Pöcs!!! ha már a cocik elvették a 13, havi nyugdíjat ,akkor TI MIÉRT NEM ADTÁTOK VISSZA???Volt rá négy évetek!!!De a stadionyok építése fontosabb, igaz???A MANYUP pénzét is szépen elvédtétek! Gerinctelen férgek vagytok!!!
Dr. Felipe
Már ismerjük milyen az mikor a fideSS megvéd valamit.
bencemacska
@Senara: Nálam: megvédjük = elvesszük. (L. nyugdíj védelmi megbízott esete a magánnyugdíjakkal!!!)
coyote3
Te péniszfejű hoppali! A manyup pénzeket is annyira-de annyira megvédtétek, hogy azóta már senki sem tudja mi lett velük. Köszi, de a nyugdíjakat inkább ne!!!
Meine Ehre heisst Treue
Nem ezt az örökös, semmitmondó, üres szöveget kellene szajkózni, hanem normálisan kellett volna kormányozni.
Remélem mentek a picsába és mindegyikőtöktől (és a cimboráktól, családtagoktól is) visszaveszik az elsíbolt pénzt + fegyházban rohadjatok meg!!!
soper
A fidess megvédi a nyugdíjakat, hogy rohadnátok meg. Börtönbe kell megrohasztani mindet, ha már az akasztás nem legális.
joopapa
Te hopál petike elmész te a fidess maffiával együtt ahova én gondolom, hogy nem szakad rád az ég te hazug féregnyúlvány. A kusza fogú rémség már egyszer megvédte a manyup pénzeket, tudjuk mi lett a vége! Most mit loptok el? Ha valakinek rosszat akarsz kívánd neki védjen meg téged a selmeci gabcika nyugdíjvédelmi kormánybiztos és erektált péniszlelohasztó, nőimitátor!!!
mariaberta
@dr. prédikátor: Nem zárom ki, hogy esetleg tévedek, de úgy emlékszem, hogy a 13-ik havi nyugdíj eltörlését a Fidesz is megszavazta. Tehát nincs kivétel kettejük között.
mariaberta
Ja, ahhoz képest, hogy megvédik a nyugdíjasokat, no meg a nyugdíjakat, igazán gavalléros volt a 2.4 %-os emelés.
Kíváncsi vagyok, tisztelt képviselőink hány százalékos béremelést kapnak.
Azon lehet derülni, hogy- csak a számolás megkönnyítése miatt- 50.000,f-tos nyugdíjat veszünk alapul a nyugdíj emelés 1.200.-Ft , Hát kedves nyugdíjasok a Sparban 1 kg lecsókolbász 1.100.- Ft Igaz, a csirkeláb, a nyak és far-hát 360 tól 660-670 ft, akciósan egy kicsit olcsóbb. Hát ezen van mit megvédeni!
szablyafűrész
Az Aids és az ebola látogasson meg benneteket...azt védjétek meg !
nusika
Amikor a "megvédjük" szót hallom a fidesztől, akkor mindig elvesznek valamit az emberektől!! Igaz Gabika ???
nezelodo
Nem díjazom "dakota tesvérek", ha ti akartok engem megvédeni! Az ilyen kéretlen védelemnek mindig az az eredménye, hogy ti lopjátok el, amit úgymond megvédetek.
kkalman
A Fidesz megvédéseitől ments meg Uram minket!
szjupermen
@nemsemmi: Sőt, nem csak nem állították vissza, de nem fizették a 14. havit sem, amivel egy időben kampányoltak a nyomorultak.
Desischado
Jézus Mária, te jó isten! Fusson, ki merre lát! Ezek már megint meg akarnak védeni valamit! A nyugdíjasok jobban teszik, ha ebből nem kérnek! Eddig is remekül "megvédték" őket! Manyup ellopása, tavaly a novemberi korrekció elmaradt, most meg vagy 1300 ft-os emelés! Ez aztán a "megvédés" ugyi, fiúk? Hogy rohadnátok meg!!!
nyanya001
Könyörgöm ! Csak ezt ne !
a 3 ezer milliárdot is úgy, de úgy megvédtétek, hogy mára
úgy elolvadt mint a tavalyi hó !
Vizual
Ne aprózzuk el !
A nyolc év alatt – még a tizenharmadik havi nyugdíj visszavonásával együtt is – mintegy 17-18 százalékkal nőtt a nyugdíjak reálértéke. A tizenharmadik havi közalkalmazotti bér elvétele ellenére szintén a nyolc év alatt körülbelül 15-16 százalékkal emelkedett a keresetek reálértéke. Az átlag gyed ebben az időszakban majdnem a duplájára nőtt, a családi pótlék pedig, amelyet sem az első, sem a második Orbán-kormány nem emelt egy forinttal sem, 2002-től 2010-ig majdnem a háromszorosára. Vagyis még a brutális világválság ellenére is magasabb volt az életszínvonal 2010-ben, mint 2002-ben. Ami meg a rezsiemeléseket illeti: a kőolaj világpiaci ára 2000-ben (az első Orbán-kormány alatt) még 10 dollár volt hordónként, 2008-ban pedig 140 (aztán a krach miatt visszaesett a 2000-es szint hét-nyolcszorosára). Az importált földgázt azonban 2009-ben is három és félszer magasabb áron kaptuk, mint 2003-ban.
herczeg0210
Kitől kell megvédeni engem??? A fIDESStől??? Akkor hajrá gyerekek!!!
bundi
megvédik?
miért lemond orbán és előrehozott választások lesznek?
Tekla
@Senara: Nem kellet volna el venni a 13. havit , meg a nyomorékokét ! Aztán volna mit védeni.
herczeg0210
A megvédés alapján és következményeként zsebre vágták a 3000 milliárdos magánnyugdíjat!!!
kata53
Már megint hazudtok fideszes majmok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.