A tavalyi évben tíz százalék körül mértékben mérséklődött a forgalom a lakóingatlan-piacon, ami az árak további csökkenését eredményezte. Ugyanakkor az elemzők már arról beszélnek, hogy vonzóbb befektetés lett a lakáskiadás, mint a bankbetét. Ennek fényében mit hoz az idei év? Egyre többet lehet hallani az utóbbi hónapokban, hogy az ingatlan ismét vonzó befektetéssé válhat. Olyan mértékben estek a banki kamatok, hogy egyes elemzői vélemények szerint a hozam akár 20-30 százalékkal is magasabb lehet most már lakáskiadás esetén.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: attilagu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
"...egy 20-30 százalékos hozamkülönbség még nem elegendő indok, hogy befektetésnek vásároljunk lakást. A lakáskiadás pedig elég komoly költségekkel jár!"

A gyér forgalom miatt, az ingatlanközvetítők átálltak a pereskedéssel való pénzkeresetre.! Ez abból áll, hogy nyilvánvalóan többen mennek el a családból megnézni egy lakást(esetleg szakértővel), mindenkivel megpróbálják aláíratni a "látogatási, bemutatási igazolást". Ha csak egy személy, esetleg más hozzátartozó lesz a vásárló, a többin - akár mind a 25-ön is -, megpróbálják behajtani a 2%-os "hallgatási díjat"! Tulajdonképpen már nem is lakáseladás a cél - úgysem megy -, hanem a lakás után lehetőleg a bemutatási díjakból beszedni pereskedéssel az árát!

Senki ne írja alá a saját nevével, használjon kamu neveket és adatokat! - de legjobb, ha nem az iroda nyomtatványát írja alá, hanem egy magával vitt üres lapra leírva ad egy igazolást a vigécnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.