Az ócsai lakópark a kormány eddigi legelhibázottabb lépései között szerepel, ami a devizahitelesek megmentését illeti: drágán nyújtanak megoldást kevés családnak, akiknek a jövője ráadásul szociológiai szempontból is kérdéses.

A Blog Televízió Győri Péter városszociológussal arra kereste a választ, hogy gettó vagy lakópark lesz-e idővel az ócsai telepen.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@verőce21: A paneles tömbházak mellett csak munkahely volt. Aztán mível a lakók tudtak hol dolgozni , nem volt kilátástalan az éltük , mertek gyerekeket vállalni ...
Akkor anno így kezdődött. most mi hiányzik???
A munkahely és a biztos jövő.
Az hogy van életterük cseszhetik ha nincs miből megélni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Tootsy: Látom megvirradt Nálatok. :)

Nos, 80 lakáshoz nem építenek óvodát, sőt semmit sem!
Ez is egy "alvó város", hogy a szavaiddal éljek.
Az itt lakóknak nemigen van munkájuk, hájszen akkor nem kerültek volna ide. Nincs is hova eljárniuk(egyelőre.)

Azért kíváncsi lettem volna, hogy a munkást kereső vállalkozó, aki a filmen is szerepelt, kapott-e egyetlen embert is munkára? Mert nekem az a tapasztalatom, hogy ha valahol a fél falu is munkanélküli, nem találsz egy embert sem, aki levágná mondjuk a füvet fizetségért a telkeden. :)
Tootsy
@verőce21: AKKOR GETTO EZ A JAVABOL, meg ha allamilag nincs is bevallva...
Nem kotekszem, hidd el, de kivancsi vagyok arra, hogy akkor ezeket a lakasokat NEM kozepkoruaknak, hanem minimum 50+ -oknak szantak, hiszen iskola sincs benne, es ha - szerinted - mar eleve ugy tettek oda oket, hogy nem kell eljarniuk melozni sem, mert nincs hova, akkor mi ez, ha nem getto? Ja, es akkor kozertet sem kell epiteni, orvosi rendelot sem, tulajdonkeppen akkor megis mi volt az alap-elkepzeles?
verőce21
@Tootsy: (22:41) Az alapelképzelés, ill. az eredeti tervek szerint a programra kiszemelt területen 420 lakóházat, 80 üzletet, két óvodát, egy iskolát, sportpályákat, szupermarketet, postát, körzeti orvosi rendelőket, klub-könyvtárat, és egy ökomenikus templomot kellene építeni! Kár, hogy most félbemaradt az építése.

Ez egy önálló városrész lenne, minden infrastruktúrával. És remélem, be is fejeződhet a tervek szerint! Mert követendő példa minden nagyobb település mellett. :)
gabrella
Melyik őrző-védő cég vigyázza és mennyiért?
Tootsy
@verőce21: Kosz ezt a reszletezest, de akkor igy Te is belatod, hogy EZ a 80 lakas, - meg ha nem is szantak annak -, de getto sikeredett belole, mert a minimalis szocialis letesitmenyeket sem igazan kaptak meg., Ha ezt a lakotelepet nezem a 400 hazaval, benne egy atlagos 4 fos csaladot szamolva durvan 1600 emberrol lenne szo, amit egy nagyobb elelmiszeruzlet el tudna latni, legalabbis a basic dolgokkal, es ha indulasra nem forszirozzuk a sportpalyakat , az okomenikus templomot es a 80 (??) uzletet, akkor azz orvosi rendelore, konyvtarra, ovira, bolcsodere, iskolara futotta volna legalabb indulasra, mindjart nem lenne az emberek szajize keseru,... De igy? A baj csak az, hogy mire ez az egesz megvalosul (ha a mellekelt epitesi sebesseget nezzuk), addigra ez a 80 ember rosszabb sorba kerul, mint elotte volt, tehat most egy kicsit (?) ki van tolva veluk... De oszinten kivanom, hogy ne igy legyen, hanem valoban nagyon gyorsan oldodjon meg a kerdes, es arra hasznaljak a telepet, amire keszult...
verőce21
@Tootsy: (09:18) Én nagyon bízom benne, hogy az eredeti terv megközelítően legalább meg tud valósulni, mert az már egy kisebb faluközösség. :)
Szerintem jó volt az elgondolás és félúton nem szabad megállni sohasem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.