Az Orbán-kormány a legnagyobb titokban hozta össze a megállapodást az oroszokkal a paksi atomerőmű bővítéséről, de a hatalmas beruházásért évek óta ment a nyomulás a háttérben. Utólag sok mindent megvilágítanak a WikiLeaks-iratok. Az amerikaiak 2008 decembere óta kísérik figyelemmel a paksi atomerőmű bővítését, és sokáig reménykedtek abban, hogy amerikai cégek is hasznot húznak a beruházásból – derül ki a WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai nagykövetségi táviratokból, melyeket a saját kormányuknak küldtek Budapestről. A 2010-ig megismerhető, eredetileg titkos dokumentumokból ugyanakkor megtudhatjuk, hogy az amerikai nagykövetség arra is folyamatosan figyelmeztette kormányát, hogy az oroszok uralják a magyar piacot, és egy esetleges Fidesz-kormányzástól sem várhatnak alapvető változást.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Fidesz is csak addig szidta míg a szocik próbálkoztak az akcióval, aztán hatalmas pálfordulás és máris az évezred üzlete lett...
coni
Normális országban még nemigen fordulhatott elő, hogy egy jogász dönt egyedül egy atomreaktor építéséről.
Mivel az EON gáztárolók a legmagasabb értékbecslésnek is a háromszorosába kerültek, foghatják majd a fejüket az unokáink mit műveltünk, pontosabban mit nem műveltünk, hogy megakadályozzuk.
Desischado
A Fidesznek csak az a lényeg, hogy megtömje a zsebét, az ország, és az emberek sorsa nem érdekes! Lehet rájuk szavazni, tessék, birkák!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.