Tavaly összesen több mint 822 ezer esetben rendelt el a Nemzeti Adó-és Vámhivatal adóvégrehajtást cégek és magánszemélyek ellen. Ez a szám rekord, az egy évvel korábbihoz képest 4,9 százalékos növekedést jelent.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
"Ennek az összegnek a 74,8 százalékát (azaz 1571 milliárd forintot a nem működő cégektől kellene behajtani, erre viszont kevés az esély."

A humánus Uniós módszerekkel nem is lehet megoldani...

"A cégek között a dicstelen első hely a Tamásiban bejegyzett LE-GYEN Faipari Kft.-é, tavaly tízszer indítottak ellene adóvégrehajtást, az elmúlt hat évben pedig összesen 42 alkalommal.

Az elmúlt évben három cég ellen indult egyenként kilenc alkalommal adóvégrehajtás. Ezek a Kaposváron bejegyzett Hargitai és társa Gyártó és Kereskedelmi Kft., a kaposszekcsői Humánpark-D Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a dombóvári Kulimary Kereskedelmi Bt. Ezek a cégek az elmúlt évek alatt 30-40 alkalommal fogadták az adóvégrehajtókat.

Az abszolút„rekordot a kaposvári Hír – Manó Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. tartja, ahol az elmúlt évek során összesen negyvenkilencszer fordultak meg az adóvégrehajtók."

Kegyetlen, embertelen kényszermunkatáborok kellenének és szó szerint egyik percről a másikra megoldódna a közbiztonsággal együtt az adómorál is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.