A megélhetés gyakorlatilag mindennapos téma, de vajon mennyi pénz kell ahhoz, hogy normálisan éljünk, ne csak túléljünk? Ez függ az egyéni elvárásoktól és a körülményektől is. Van aki szerint a kozmetikus, fodrász, masszázs elengedhetetlen, ezért erre minden hónapban...

Forrás: methinks.blog.hu
Feltöltő: cikk
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
@modera: Kapsz a fejedre? Nem az a probléma, hogy te vagy a cimboráid jól kerestek és megfelelő az életszinvonalotok. A gond az, hogy a többség nem így él...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikk
@modera: Szerintem nem kapsz a fejedre, sőt gratula mert vélhetőleg sokat dolgozol és nem adod fel a céljaid a nehéz napokon sem, ha ennyit keresel. Szerintem inkább jó példa vagy, hogy meg lehet valósítani a célokat, csak tenni kell érte! :)

@varrólány:Erről a témáról mi a véleményed? Szerintem rengeteg pénzt el lehet költeni de a cikkben leírt összegek már nagyjából elegendőek ahhoz, hogy az ember megéljen és tényleg ne azon parázzon mi lesz a hó végén, bár még ennyiből sem hiszem, hogy sokat lehetne félretenni...
szaboria1
@modera: Mivel tudom, hogy mivel keresed meg ezt a pénzt nem irigyelem. De kérdezlek ledolgozott 40 év után havi 80000.-ft myugdíj szerinted reális amikor pofátlanul az 1988-as bért ami csak 900 és 2700.- ft között volt átlagban az fel szorozták 150%-al az utának következőket meg már csökkentet %-al.
JAJMÁR
Mostanában kevesebbet "dolgozom", remélem nem sokáig lesz ez így.
A jó és sok munka mellett kevesebb idő jut "pénzköltésre" :) de alapból nem vagyok pazarló fajta, ha nagyon-nagyon sok pénzem lenne, akkor sem költenék többet a szükségesnél.
Egész biztos, hogy nem fűtenék úszómedencét, (szívesebben megyek wellness-fürdőkbe, ahol még plusz szolgáltatásokat is igénybe lehet venni.)
Passzív házam lenne, nagyon alacsony rezsivel, mert környezettudatos vagyok :)
Inkább kisebb, de takarékos házam lenne. A jelenlegi túl nagy, mert már sok lakója önállósodott.
Éppen azon igyekszem, hogy leválasszak egy kisebb részt, és takarékosabbá tegyem.
modera
@cikk: Ez kedves volt tőled, köszönöm, remélem a kritizálóim (csúnyábban is írhattam volna) most a kardjukba dőltek...:-)) Remélem, neked sem kell semmiben nélkülöznöd, mert az ilyen hozzáállású emberekből egyre kevesebb van, mint te.
modera
@szaboria1: Nagyon kevés, sőt, még most is vannak olyanok, akik még ezt sem érik el. Viszont ott van a másik oldal, vagyis a fiatalok, akik szintén dolgoznak kemény fizikai munkát napi 12 órában, emellett tisztességes, becsületes életet élnek, gyerekeket nevelnek (mert vannak ilyenek sokan, még ha dühömben néha mást írok), nekik még inkább szükségük lenne nagyobb fizetésre. Én úgy gondolom, ma nettó 200 ezer lenne a minimum kereset egy főre szakmunkásként, 400 ezer pedig a pedagógusoké, stb. Majd egyszer, talán...
cikk
@modera: Köszönöm, kedves vagy. :) Szerintem mindenki képes a boldogulásra, mármint ha az ember egészséges (ha nem az, akkor is lehet sikeres, erre is van millió példa) és van akaratereje, akkor csak kitartás kell. Meg kell tanulni, hogy nem lehet feladni, ha valami nem jön be, fel kell állni és újra kell próbálni valami mást. Meg kell keresni a lehetőségeke. Lehet, hogy bután hangzik, vagy sokan felháborodnak, de az anyagi helyzet miatt nem lehet másokat hibáztatni (nem a nyugdíjasokra gondolok, mert ugye ők alap pénzt kapnak, az külön dolog). De fiatal, munkaképes emberek esetében nem lehet elvárni, hogy valaki majd megoldja a problémákat. Több pénz kell, többet kell dolgozni. :) Sokan mondják, hogy munkából nem lehet megélni, ezzel sem értek egyet. Tanulni kell, jobb munkát kell keresni és akkor meg lehet élni, nem csak tisztességtelen dolgokból kereshet jól az ember. Na bocsi, ez kicsit hosszú lett. :) Szorítok neked, hogy továbbra is minden oké legyen és érd el a céljaid!

@JAJMÁR: Tetszik a jó munka kifejezés, nagyon fontos, hogy az ember azt csinálja amit szeret. :) A passzív ház is jó ötlet! A pazarlás nem kell életforma legyen még akkor sem ha az ember gazdag, sőt. Nem azt mondom, hogy ne engedjen meg az ember magának semmi luxust, de ésszerű határokon belül. Szerintem jó a hozzáállásod :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.