A Gyermekrák Alapítvány elnöke, Balogh István tételesen cáfolta az alapítvány elleni vádakat, szerinte ő soha nem használja magáncélra az alapítvány autóját – írja a hvg.hu.

Legalább két tucat család jelenlétében tartott sajtótájékoztatót Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke.

Korábban az Index írt arról, hogy Balogh István rendszeresen magáncélra használja az alapítvány autóját. "De van-e joga egy újságírónak mondott személynek arra, hogy gyermekek életével játsszon?" – tette fel a kérdést a hvg.hu cikke szerint az elnök.

Balogh egy vastag mappát állított össze, 60 pontos melléklettel együtt, mely szerinte bebizonyítja, hogy az "alapítvány meghurcoltatásáról" van szó. Elmondta: magáncélú furikázásra az autót soha nem használja, a járműnek az éjszakai garázshelye azonban az ő háza.

Mint ahogy azt a hvg.hu kérdésére Balogh elmondta, a gyerekeket a beérkező szülői igények alapján szállítják, a kórházaknak nem is kell tudniuk arról, hogy ők viszik a gyereket az ország különböző pontjáról. Az alapítvány erre a célra diszpécserszolgálatot működtet. A sajtótájékoztatón jelen lévő családtagok igazolták, hogy amikor kérték, az alapítvány mindig a rendelkezésükre állt – írja a lap.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
10 éven keresztül senki nem ellenőrizte az alapítványt, az is lehet, hogy magánvagyonként kezelte, sok gyerek pedig nem kapta meg az életet mentő támogatást.
Most csak próbálkozik kimagyarázni magát, de amit csinált, az BŰNTÉNY!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@szaboria1: Akkor ezek szerint nincs mit tenni, valoban meg kell varni a vizsgalat veget, bar igy is maradt egy -ket furcsasag az alapitvany mukodeseben, es persze Balogh ur sajat dilijeben, az alapitvanyi mentoautoval ugy cirkalni, mint egy eppen bevetesen levo ambulancia... Ehhez azert kell egy enyhe szemelyisegzavar,...

En szemely szerint azt kivanom, hogy mielobb tisztazodjon a helyzet, mert a beteg gyerekek eseteben sokszor orak is szamitanak, nekik nincs idejuk kivarni a birosagok ugy -ide-oda tologatasat...
szaboria1
@karma1: Állítólag az index is összevágott videót mutatott be. Amennyiben ez igaz lesz akkor megint valakinek a bögyében van ez alapítvány. Vettem a fáradságot megnéztem kik szponzorálják ezt az alapítványt ledöbbentem mert nagyon sok időbe telt míg a lista végére értem. Van közöttük olyan cég aki bizony meg is győződik mire megy el a pénz.

Egyszerűen meglehet győződni ha honlapjukat tüzetesen átnézitek. Rólunk rovat és támogatóink rovatot.
karma1
@szaboria1: Talan nem is a bogyeben, hanem az utjaban? Valaki helyet szeretne cserelni Balogh urral? Mert ez is benne szokott lenni a pakliban, mint ahogy a Petho Intezet ingatlanara is megfajdult valami politikus foga, es inkabb ellehetetlenitettek ezt a csodalatos , vilaghires intezmenyt, mint hogy segitettek volna nekik a koltsegvetesbol. Talan ugyanez az eset most is? A Fidesznek olyan eszkozei vannak, amit eleg gyakran hasznal ilyen esetekre
szaboria1
@karma1: Jól gondolkozol csak a gyűjtött pénzre gondolj. ma még nem lehet 800 millióból kórházat építeni.
karma1
@szaboria1: Foleg nem specialis rak-korhazat, sajnos...:-((
csa-csa
@szaboria1: mikor kitört a balhé, vagy a t2-n vagy a RTL-en nyilatkozta, hogy a tisztelet díja 500 valahány ezer! hát a curva anyját! egy alapítványból ennyit költeni csak ő az elnök?!! és akkor mi van! az a pénzt a beteg gyerekeké! Kapta volna a felét, a többi a beteg srácoké és pont. Így is alig jut rájuk az adományokból! És micsoda villácskában lakik az tetű! NA ezért nem adakoznak az emberek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.