A kormányváltás óta a költségvetés nominális bevétele messze az infláció felett, 31,8 százalékkal emelkedtek. A cégek adóterhelése érdemben nem nőtt, a lakosság viszont érezhetően többet fizet az államnak mint négy évvel ezelőtt. Korábban jól teljesítő adónemek a megszűnés szélére kerülhetnek. Az Orbán-kormány 2010 május végi megalakulásakor zászlajára tűzte az adórendszer átalakítását, amelyet egykulcsos adó ötletével "adtak el". Az akkori szándékoknak megfelelően megszűnt a kétkulcsos személiy jövedelemadó (szja), helyette bevezették az egykulcsos, 16 százalékos verziót, az adóbevételek súlyát pedig a jövedelemadóktól a fogyasztási adók felé terelték az elmúlt négy évben. A 2009-2013 közötti költségvetési számok épp ezt tükrözik: a cégek befizetései stagnáltak, a lakossági jövedelemadók csökkentek, ám ennél jóval nagyobb mértékben emelkedettek a lakosság által megfizettet fogyasztáshoz kapcsolt adók.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@Horizont: Nem leszünk gyarmat,hülye Únió,le a bankokkal és a multikkal,majd mi megmutatjuk különben is!!
Oroszország és az arab világ a demokrácia bölcsöje,persze Agyarország után,különben is a zsidók szemetek,ja meg az USA is!
Kb.ennyi a a programja a fitymasznak dióhéjban,mert ugy eztet szeressék az egybitesek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@vörösfuvalat: Az SZJA és az ÁFA mellett elvette az adójóváírást!
F_Viktor
@modera: Április 12-én koccintsunk egy pohár borral a demokraták győzelmére?
modera
@F_Viktor: Semmi akadálya, hiszen valóban a demokraták fognak nyerni, akiket úgy hívnak: Fidesz.
F_Viktor
@modera: Aha, nálad olyanok pl., hogy az AB jogkörének korlátozása és fityeszes többségű összetétele, médiatanács tagjainak kinevezése politikai hovatartozása alapján, a magántulajdon szentségének semmibevétele, népszavazási kezdeményezések ellehetetlenítése mind, mind demokráciát szolgálja? S ez még csak pár dolog...

Nagy zűrzavar van a fejedben...
spu00
@F_Viktor: Nem az AB határozza meg a saját jogkörét, a tagok kinevezése a többség véleménye alapján, milyen magántulajdon szentsége sérült? mi van, ha valaki nem tudja, miként kell, és mit lehet népszavazásra tenni? A jog az ami addig egyéni, míg más jogait nem sérti.Tud olyan Fideszest akit beválasztottak a 12 éves regnálás alatt? Én tudok az ellenkezőjét.
F_Viktor
@spu00: 1) Nem is azt írtam, hogy az AB saját jogkörét korlátozta :-)
2) Ha a többség véleménye az, hogy mindenhol többségben vagyunk, akkor jogosan lehet bírálni minden irányból a mindenkori kormányt, hogy felszámolják azokat a bizonyos fékeket és ellensúlyokat.
3) Magántulajdon szentségének sérülése pl. mikor ellopják a vállalkozó megélhetését biztosító trafikját.
4) Népszavazás kezdeményezését a kiírás előtt a Nemzeti Választási Iroda vizsgálja át.
5) Mondhatod azt a nevet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.