A kormányváltás óta a költségvetés nominális bevétele messze az infláció felett, 31,8 százalékkal emelkedtek. A cégek adóterhelése érdemben nem nőtt, a lakosság viszont érezhetően többet fizet az államnak mint négy évvel ezelőtt. Korábban jól teljesítő adónemek a megszűnés szélére kerülhetnek. Az Orbán-kormány 2010 május végi megalakulásakor zászlajára tűzte az adórendszer átalakítását, amelyet egykulcsos adó ötletével "adtak el". Az akkori szándékoknak megfelelően megszűnt a kétkulcsos személiy jövedelemadó (szja), helyette bevezették az egykulcsos, 16 százalékos verziót, az adóbevételek súlyát pedig a jövedelemadóktól a fogyasztási adók felé terelték az elmúlt négy évben. A 2009-2013 közötti költségvetési számok épp ezt tükrözik: a cégek befizetései stagnáltak, a lakossági jövedelemadók csökkentek, ám ennél jóval nagyobb mértékben emelkedettek a lakosság által megfizettet fogyasztáshoz kapcsolt adók.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@Horizont: Nem leszünk gyarmat,hülye Únió,le a bankokkal és a multikkal,majd mi megmutatjuk különben is!!
Oroszország és az arab világ a demokrácia bölcsöje,persze Agyarország után,különben is a zsidók szemetek,ja meg az USA is!
Kb.ennyi a a programja a fitymasznak dióhéjban,mert ugy eztet szeressék az egybitesek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Csak vegyük azt, hogy 2%-al emelte az Áfát amit mi a fogyasztók fizetünk meg.
Meine Ehre heisst Treue
A hatalmas hazai jövedelmek mellett jó lenne eldönteni, hogy egy jövedelemből áfát vagy szja-át fizetnek az emberek vagy ha mindkettőt, akkor durván emelni kellene a jövedelmeket.
bundi
igaz 30 százalékkal több fizetnek adóban, de majd 10 százalékkal csökkwnt a rezsi (igaz nem 2010- hez képest)
szablyafűrész
@coyote3: Pontosabban, csak ehhez értenek !
hetöndöe
@Horizont: Nem leszünk gyarmat,hülye Únió,le a bankokkal és a multikkal,majd mi megmutatjuk különben is!!
Oroszország és az arab világ a demokrácia bölcsöje,persze Agyarország után,különben is a zsidók szemetek,ja meg az USA is!
Kb.ennyi a a programja a fitymasznak dióhéjban,mert ugy eztet szeressék az egybitesek.
Dr plágium
Az áfa m.országon a legmagasabb...az egysávos szja csak a magas keresetűeknek jött jól, az alacsonyabb keresetűeknek még kevesebb maradt a borítékban.
összefogás
2014. április 06-án váltsuk le ezt a FityeSSes (mocskos, lopó, csaló, hazug, stb.) bandát.
BALOLDALI ÖSSZEFOGÁS!!!
kkalman
Mert Magyarország jobban teljesít. Adóemelésben is!
F_Viktor
@bundi: Írod:
"igaz 30 százalékkal több fizetnek adóban, de majd 10 százalékkal csökkwnt a rezsi (igaz nem 2010- hez képest)"

Energiaszektorban mennyit esett a világpiaci ár?
Gazpromtól miért nem tudtuk kialkudni a 30 százalékos gázár csökkentést, mint pl. a Szlovákok?
Az energiaárak világpiaci árának csökkenése miért nem realizálódott a lakosság számláiban, miért nyelte le az offshore-os gázmutyi cég és az MVM?
modera
@Meine Ehre heisst Treue: Emelkedtek is a jövedelmek, a pedagógusoknál (a nejem is az, szinte a duplájára nőtt mindent belevéve) főleg, de a sokat keresők, (többek között én is) sokat kerestünk az egy kulcsos adóval, és a rezsicsökkentéssel is, még ha ez utóbbi nem is érdekes számomra. Mindent összevetve pár százerrel maradt így meg legalább havonta, és kétlem, hogy ennyivel nőttek volna az árak.
kkalman
@modera: "Drága Barátom!" Most nagyon vissza kellett fognom magam, hogy ne valami éktelen gorombaságot írjak. Megint kérkedsz a vagyonoddal, valamint azzal, hogy neked és családodnak milyen jó az egykulcsos adó, és a rezsicsökkentés. Szállj már le a magas lóról, és próbáld meg elfogadni, hogy nem csak ti gazdagok vagytok az országban, hanem sokkal többen vagyunk mi, nem gazdagok. Tudom, ez nem tetszik Neked, és minden olyan intézkedésnek örülsz, ami arra irányul, hogy a szegényeket eltüntesse, de ez nem fog sikerülni az orbáni módszerekkel..És ha ez nem tetszik, akkor légy szíves keress magadnak egy olyan országot, ahol csak gazdagok éknek, és költözz oda. Ott kérkedhetsz a vagyonoddal, ha még ott is vagyonnak számít az, amid van.
F_Viktor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kkalman
@F_Viktor: Biztos, hogy van nekik egy bitjuk? :-)))
F_Viktor
@kkalman: Lehet, hogy csak az asszonynak. :-))
Tekla
@összefogás: A Fidesznek már nem sok lopni valója maradt a baloldali összefogás garázdasága után. DE igazad van váltsuk le .
Váltsuk !!
Ne cserélgessük a sz@rt a híg székletre!
(Ja : bírói határozat van róla , hogy a Jobbik nem antiszemita , nem rasszista. Szerencsétlen Német Sándor minden kiátkozása kárba veszett , vagy reményeim szerint vissza száll!)
Tekla
Nem az a baj , hogy adót kell fizetni. Az sem vitatom ,hogy sok ,vagy kevés!
Amit számon kérnék ,az a söralátét forma bevallás! Mért kell ennyiféle tétellel adózni. Kb annyi a bér után fizetendő ilyen.olyan pénz mint maga a bér! akkor miért kell egy csomó ilyen olyan számlán nyilván tartani erre embert tartani, meg ellenőrt meg kitudja kiket ,miket. A kifizetett bérrel egyező adót befizeti a cég egy számlára ,aztán ha ezt osztani kell kiképeznek valakit százalék számításra .a minisztériumba aki a bejött összeget tovább utalja a munka akármi ,tb meg ilyen olyan számlákra.
Esetleg elvállalom társadalmi munkában a szálán lévő összeg felosztását a megadott % szerint és kitöltöm azt a 25 átutalást is. Mentesülnek a könyvelők rengeteg munkától , a kisvállalkozók nem tartják fel a sort a bankban! Az állam munka erőt spórol , veszteség nem éri ,már nyert. Egy számla számon ellenőrzi a sok kis tételt a cégeknél.
A foglakoztatás nőhet!!!
Elsőre furcsának hangzik , de ha bértömegtől függ az adó , akkor mindegy mennyi a dolgozó létszám , mert az adó ettől nem változik. Következés képen nem kell egy embert dolgoztatni 12 óra túlórában , meg hétvégén , stb , így újabb munkaerő is kaphat lehetőséget, ha csak hétvégére , a semminél az is több . A dolgozó meg néha láthatja a családját . Mert ma nem munkanélküliség van , akinek van munkája el sem tud szabadulni a munkahelyéről annyi túlmunkát kell végeznie , a többinek meg nincs munka .Mindez az adó trükközés miatt!
Tekla
Bocsánat a helyes- elírási hibákért ,nehezen olvasható lett!
csocso31
Ne panaszkodjatok ! "Bábiné Szottfried Gabriella a miniszter biztos azt mondta

" SZÉGYELJE MAGÁT AKINEK NINCS MUNKÁJA "
Nektek még van munkátok, az adó miatt "ne sirjatok " Mi pedig nagyon szégyeljük magunkat. !
modera
@F_Viktor: Alaposan mellélőttél barátom, de nem baj. Tudod, hol van Orosháza? Na, ha majd arra jársz, érdeklődj nyugodtan, útba igazít majd szinte bárki. A sértegetést meg fejezd be, ha még szeretnél továbbra is itt írogatni.
modera
@kkalman: Senkinek nem célja a szegény réteg eltüntetése, ez csak egy baloldali propaganda része. Viszont mit csináljon Viktor, ha egyszer képzetlenek az emberek, és sokan csak közmunkára alkalmasak, vagy még arra sem? Rengeteg az álláshirdetés, csak ugye vannak kikötések, általában nem utcaseprőket keresnek...
Vizual
@Tekla: Viszont "náci" a legújabb bírósági ítélet alapján.
Vizual
Azt mindenki tudja, hogy a gazdagok még gazdagabbak lettek. Ez a lényege a16 %-s adónak. Ezzel fogta meg azt a réteget amelyik 300 ezer Ft.-l többet keresett. De ugye megszűnt a minimálbér adómentessége és sorolhatnánk tovább.
Az mán igaz, aki jól keresett az most többet vihetett haza. Pár 10 ezer ember. Ezek cserében meg ugatnak a bal oldal gazdagabb egyedeire, kígyót békát. nem beszélek a sok pitiáner senkiháziról, akik ugye...
A gazdagság az egy állapot. Olyan mint a betegség. Elmúlik. De aki ugye manapság írásban, szóban és neten azzal dicsekszik, hogy ő milyen kő gazdag, hát annál érdemes lenne megnézni mitől lett az. Mert én nemigen aljasodnék le, hogy mások előtt dicsekedjek.
Mert látjuk, ez az ország a lehetőségek hazája. Példaként mondhatjuk a felcsúti víz- gázszerelőt. Tehetséges ember, 3 év alatt ezzel lett Mo. 88. leggazdagabb milliárdosa.
Orosháza ? Hmmm.
Meine Ehre heisst Treue
@modera: Örvendetes, hogy a pedagógusok (és valamennyire az egészségügyben is) jobban keresnek. De sajnos az ő esetük csepp a tengerben, mivel a többiek jövedelme nem változott ilyen mértékben.
Az egykulcsos adót már kitárgyaltuk, tudjuk jól az okát és az eredményét is. Remélem ez változik a későbbiek során.
kkalman
@modera: Tudod vannak szakmunkások is szép számmal munkanélküliként nyilvántartva. Munkahely meg sehol se, csak az, a vezéred által dicsőített közmunka, amely a GDP-hez semmit nem tesz hozzá. Az meg nem járható út, hogy akinek nincs munkája, költözzön oda, ahol van munka. Ha végig gondolod, probléma lehet a lakhatás, a régi lakás eladása, hogy az ország másik végén másikat tudjon venni, építeni, aki odaköltözik. A gyerekek iskoláztatása is probléma lehet, és még nagyon sok minden kellene ahhoz, hogy a munkaerőt mobilizálni lehessen az országban. Ezen kellene dolgozni a vezérednek, de nem csak neki, hanem a többi baromarc politikusnak is.
Azt meg próbáld meg elfogadni, hogy Orbán azon ügyködik, hogy a szegényeket, a betegeket, a rokkantakat, stb. eltüntesse. Ezt már bizonyította nem egyszer, amikor pont ezekbe az emberekbe rúgott bele, alázta meg őket, nem egyszer.
F_Viktor
@modera: Nem hinném, hogy nem találtam el a céltáblát :-)))
Orosháza? Persze, hogy ismerem, szinte a szomszédban lakom, Szegeden. S Tótkomlós sem ismeretlen számomra.
F_Viktor
@modera: Írod:
"Viszont mit csináljon Viktor, ha egyszer képzetlenek az emberek, és sokan csak közmunkára alkalmasak, vagy még arra sem?"

Látod, az ilyen mondataidból látom, hogy nagy hantás vagy, csak provokálni jársz ide.
vörösfuvalat
@modera: Mit csináljon a képzetlen emberekkel? -Talán az első Orbán kormánynak nem kellett volna duplájára emelni a minimálbért két év alatt és akkor nem pucolt volna ki több száz vagy ezer egyszerű munkát végző cég itt hagyva a képzetlen munkaerők tízezreit. Ha már ilyen a gazdasági helyzet amilyen akkor talán a minimálbér körül keresőknek nem kéne odabaszni 16% sz.j á-t 27%-os ÁFÁ-t .
Aztán meg arról hazudozni ,hogy micsoda jószívű a kormány mert csökkenti a rezsit ami nem egyéb mint saját magunk átbaszása.A szocik is csináltak sok gazdasági hülyeséget de úgy látom ez magyaroknál pártfüggetlen.
modera
@F_Viktor: Tévedsz Viki, én komolyan gondolom, amiket leírok, mert ezt látom. Akkor nem is vagy messze, könnyen összejöhet egy találka...:-)
F_Viktor
@vörösfuvalat: Az SZJA és az ÁFA mellett elvette az adójóváírást!
F_Viktor
@modera: Április 12-én koccintsunk egy pohár borral a demokraták győzelmére?
modera
@F_Viktor: Semmi akadálya, hiszen valóban a demokraták fognak nyerni, akiket úgy hívnak: Fidesz.
F_Viktor
@modera: Aha, nálad olyanok pl., hogy az AB jogkörének korlátozása és fityeszes többségű összetétele, médiatanács tagjainak kinevezése politikai hovatartozása alapján, a magántulajdon szentségének semmibevétele, népszavazási kezdeményezések ellehetetlenítése mind, mind demokráciát szolgálja? S ez még csak pár dolog...

Nagy zűrzavar van a fejedben...
spu00
@F_Viktor: Nem az AB határozza meg a saját jogkörét, a tagok kinevezése a többség véleménye alapján, milyen magántulajdon szentsége sérült? mi van, ha valaki nem tudja, miként kell, és mit lehet népszavazásra tenni? A jog az ami addig egyéni, míg más jogait nem sérti.Tud olyan Fideszest akit beválasztottak a 12 éves regnálás alatt? Én tudok az ellenkezőjét.
F_Viktor
@spu00: 1) Nem is azt írtam, hogy az AB saját jogkörét korlátozta :-)
2) Ha a többség véleménye az, hogy mindenhol többségben vagyunk, akkor jogosan lehet bírálni minden irányból a mindenkori kormányt, hogy felszámolják azokat a bizonyos fékeket és ellensúlyokat.
3) Magántulajdon szentségének sérülése pl. mikor ellopják a vállalkozó megélhetését biztosító trafikját.
4) Népszavazás kezdeményezését a kiírás előtt a Nemzeti Választási Iroda vizsgálja át.
5) Mondhatod azt a nevet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.