Az MSZP szerint az orbáni gazdaságpolitika alapvető kudarca a forint gyengülése - jelentette ki Józsa István, az ellenzéki párt gazdasági ügyekért felelős frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vidi500
Róna Péter többször említette, meg még sokan mások, hogy jelenleg a Ft. túlértékelt. Fenntartás nélkül elfogadom Róna álláspontját. A lakossági devizahitel azért is nagy probléma szerinte, mert miatta nem lehet helyretenni a Ft-ot, vagyis leértékelni. A Ft. árfolyama nem egy egy nemtetsző kijelentés stb. következménye, hanem az ország gazdasági teljesítő képességének a mutatója. Tehát nem csak most túlértékelt a Ft, hanem pl. Bajnai miniszterelnöksége idején még inkább az volt mesterségesen! Sajnos.
A Ft árfolyamának alakulására való hivatkozás akár kamatvágással, akár egy egy személyhez kötődően nem más mint pofátlan népbutítás.
spu00
Miért nem olvassák el a Népszabadság ez irányú cikkét, Ők is elismerték, hogy megtámadták a Ft.-t. A spekulánsok nem a kormány emberei.Hiányzik a magas kamatból eddig elért profitjuk. Szóljanak, hogy Önök szívesen fizetik ez irányú igényüket.Ez 1% kamat emelésnél 300 mrd Ft.-l kevesebb bevétel, ill kiadás.Szavazzanak a szocikra, s már teljesül is a kívánságuk, de sírni nem szabad,örülni, mint Rákosi pajtásnál.
JAJMÁR
@spu00: 21:44 Az egész pénzvilág maga a spekuláció! Miért, mit gondolt, hogy működik a pénzpiac? Ön szerint mi a dolga a MNB-nek? A kamatvágás, vagy emelés nem egyértelműen jó, vagy rossz. Jelenleg a piac nem tolerálja az alacsony kamatot. Ez egy veszélyes játék, a mi bőrünkre megy. Vannak jó és káros hatásai, a mérleg negatív.
A devizahiteleseknek pedig számokban kimutatható veszteség, és ez összeadódik, mindez az országnak is veszteség. (Növekedik a hitelállomány.) Úgy tűnik azt akarják elérni, hogy ez tartósan így maradjon, és az nyilvánvaló, hogy a hónapok óta kommunikált "harcuk" a bankokkal, és adósmentő akciójuk csak kampány. Lufi!
(Most mondhatnám, én megmondtam, de bár inkább ne lett volna igazam.) Gratulálok, Ön nagyon otthon van a témában :-O
spu00
@JAJMÁR: Az ilyen jellegű támadások rövid lejáratú, mert a pénzüket nem akarják sokáig parkoltatni, a törököknél már nyertek.Nem véletlen, hogy a kormány egyre jobban törekszik a pénzügyi stabilitásra, a bankok min. 50%-s magyar tulajdonba kerülésére.A kamat emelés több kárt okoz, mint az átmeneti árfolyam emelkedés.
A devizahiteleseknek ott van az árfolyamgát, miért nem élnek vele. Sokan arra várnak, hogy az állam majd kifizeti helyettük, de csak saját magukat csapják be, s hergelik a közvéleményt.
nehogymá
Róna Péter sok egyebet is mondott,pld a devizahitel hibás termék és azt is,hogy a kormány kül és gazdaság politikája szar.és ez bizony igen nagy probléma.kis hazánk nem akkora tényezö a világgazdaságban ,hogy nekünk feszüljenek.a hazaiak ugyanugy sortolgatnak mint a kintiek,lehet a sok beszólás vagy más baromság a "mieinknek" csinál egy kis plusz pénzt.
JAJMÁR
@spu00: 19:35 A devizahitelesek közül csak a lakáscélú hiteleknél élhetnek az árfolyamgáttal, de a különbözet egy számlán parkol, nem tűnik el, azt hiszem 5 év, és már azt is fizetni kell + a törlesztést. (Nem véletlenül nem szeretik annyira.) Nekik sem mindegy, hogy mennyi az árfolyam. A többiről nem is szólva. A magyar bankoknak ehhez mi köze?
Játszma ez, csak az a baj, hogy nem bízom a mi játékosainkban :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.