Az MSZP-s Szanyi Tibor szerint fennáll a gyanú, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Fideszhez közeli offshore vállalkozásoktól kapott százmilliókból működteti "gyűlöletkampányát". A szocialisták európai parlamenti listavezetője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánypárt csak addig tekinti ellenségének az adóelkerülő cégeket, amíg azok nem saját embereié.

Felidézte: az állami tulajdonú MVM Partner Energiakereskedelmi (MVMP) Zrt. egy rendelet alapján az Oroszországból beszerezhetőnél olcsóbb földgázt hoz be Ausztriából. Nagy részét azonban "továbbjátssza" a MET Magyarország Zrt.-nek, amelynek tulajdonosai között offshore cégek vannak, és amely évi 35 milliárd forintos haszonnal értékesíti a gázt.

Az MSZP-s képviselő arra is kitért, hogy az offshore cégháló mögött mások mellett Garancsi István, a Videoton futballcsapat tulajdonosa áll.

"Így csinálnak a Fidesz offshore piócái olcsó földgázból drága földgázt, és így hízik százmilliókkal, milliárdokkal a bankszámlájuk. Adódik persze a kérdés, mire kellenek ezek a százmilliók, milliárdok" – jelentette ki, hozzátéve: a válaszhoz "csak körül kell nézni az országban".

Mint mondta, csak találgatni lehet, "miből telik a CÖF-nek az általa indított lejárató kampányra, óriásplakátok tízezreire, háztartásokba kiküldött mocskolódó szórólapok millióira". "Azt gondolom, mindenki számára világos kell, hogy legyen, mi történik: a fideszes offshore piócák alighanem visszacsorgatják ezeknek a százmillióknak egy részét a CÖF-höz, amely aztán sohasem látott gyűlöletkampányt folytat a magyar adófizetők lenyúlt pénzéből" – fogalmazott.

Hozzátette: bár a CÖF azt állítja, kampányát magánemberek finanszírozzák, de nem árulja el, pontosan kik. "Talán csak nem Garancsi István?" – kérdezte Szanyi Tibor. Szerinte amíg a CÖF nem nevezi meg támogatóit, rajta marad a gyanú, hogy az emberektől "elszipkázott" pénzből fizeti kampányát.

A tavasszal felálló Mesterházy-kormány felgöngyölíti az offshore cégek támogatási ügyét, nyilvánosság elé tárja, "mely fideszes cégek és mely haverok nyúlták le az emberek pénzét" – közölte.

Szanyi kijeletnéseire úgy reagált a CÖF, hogy a plakátjaikon újabb bohócnak kell helyet szorítaniuk, mert "Szanyi Tibor megint hazudik és rágalmaz, így a többiek között a helye". Mese Szanyi Tibor állítása arról, hogy a CÖF offshore cégektől kap támogatást – tették hozzá.

A "Gyurcsány-koalíció még mindig nem számolt el arról, hogy kormányzása alatt hogyan került a magyar államadósság kétszerese offshore cégeken keresztül adóparadicsomokba" – fogalmaztak. Késik a válasz arra is, hogy Gyurcsány Ferenc szerint "miért jobb az nekünk, ha nem tudjuk, honnan jöttek mesés, külföldi támogatási pénzek az MSZP-hez" – olvasható a közleményben.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

összefogás
Mocskos CÖF banda. A BALTÁS VEZÉR csapata. Úgy tűnik, hogy a befizetett adónkból
mocskolódnak.
Igaza van Szanyi Úrnak, ezeket a szemeteket, el kell számoltatni, 2014.április 06. után rögtön!
BALOLDALI ÖSSZEFOGÁST!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemsemmi
A fidesz ezt is megoldotta! A választási törvényüket is sikerült kijáttszani.
A pártoknak minden fillérről el kell számolni amit a kampányban elköltenek, hogy honnan van, ki támogatta őket. A CÖF minden gátlás nélkül kampányolhat a fidesz mellett és nem kell elszámolnia, mennyit költött és a pénzek honnan jöttek. Attól biztosan nem kell félniük, hogy a Fideszes Domokos vezette "független" ÁSZ majd elszámoltetja őket.

A baloldalnak tényleg meg kellene újulniah, ha a mutyizásban korrupcióban, lenyúlásban, hazudozásban a fidesz kreativitását csak meg akarná közelíteni!!!
kukac50
A cöf tagjai a volt kommunisták és munkásőrök ,mindig annál a pártnál nyalnak amelyik hatalmon van,gerinctelen férgek!
kkalman
@coyote3: ma, 06:42
Azok az én autóim, csak már az udvarba sem férnek be. Ott az értékesebb verdákat tartom, a garázsban meg a legértékesebbet, egy Maserattit. :-)))))))))))))))))))))))))))
Desischado
Én is megkaptam ma a "szeretetcsomagot", a Cöf, és a Jobbik cuccát, áttanulmányoztam, aztán apró cafatokra téptem, és ment a kukába! Amúgy meg Szanyi Tibornak nagyon igaza van! Elszámoltatni ezt a mocsok, here bandát, az utolsó vasig!!!
coni
@tavaszi: 1. "zakkant milliárdos bolsitól-------szövetségesi seggnyalásig."

Az ellenzék nem azért állt össze mert hasonló a programjuk, vagy imádják egymást. Azért állt össze mert Orbán olyan választási törvényt csinált kihasználva a 2/3-t (pl. levélben szavaznak a túlpénzelt határontúliak), hogy különben lehetetlen lenne leváltani még 20 évig. Ő kényszerítette az ellenzéket erre a lépésre.

2. " már kacsingat a CÖF-re hogy mibul---de mibul??? van valami semmiközöd hozzá ?"

Az adófizetők érdeklődnek már 3 éve, hogy miért az ő adójukból vonul a CÖF, fizeti a lengyel csoportoknak a kirándulásukat a béke menettel!
Ha nem a mi adónkból fizenék a rágalomhadjárataikat, akkor már régen elszámoltak volna, ahogy törvényes lenne.

..alaposan megkeverte szegénynek elméjét. ...ott a saját összefosása..és már kacsingat a CÖF-re hogy mibul---de mibul??? van valami semmiközöd hozzá ?
öcsi55
K.b 100% az ,hogy a CÖF-öt nem a tavaszi nevű kommentelő idióták pénzelik mert ők ezekhez a pénzekhez nagyon kevesek. Remélem majd a választások után megkapjuk a választ,mibul-de mibul???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.