Az MSZP-s Szanyi Tibor szerint fennáll a gyanú, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Fideszhez közeli offshore vállalkozásoktól kapott százmilliókból működteti "gyűlöletkampányát". A szocialisták európai parlamenti listavezetője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánypárt csak addig tekinti ellenségének az adóelkerülő cégeket, amíg azok nem saját embereié.

Felidézte: az állami tulajdonú MVM Partner Energiakereskedelmi (MVMP) Zrt. egy rendelet alapján az Oroszországból beszerezhetőnél olcsóbb földgázt hoz be Ausztriából. Nagy részét azonban "továbbjátssza" a MET Magyarország Zrt.-nek, amelynek tulajdonosai között offshore cégek vannak, és amely évi 35 milliárd forintos haszonnal értékesíti a gázt.

Az MSZP-s képviselő arra is kitért, hogy az offshore cégháló mögött mások mellett Garancsi István, a Videoton futballcsapat tulajdonosa áll.

"Így csinálnak a Fidesz offshore piócái olcsó földgázból drága földgázt, és így hízik százmilliókkal, milliárdokkal a bankszámlájuk. Adódik persze a kérdés, mire kellenek ezek a százmilliók, milliárdok" – jelentette ki, hozzátéve: a válaszhoz "csak körül kell nézni az országban".

Mint mondta, csak találgatni lehet, "miből telik a CÖF-nek az általa indított lejárató kampányra, óriásplakátok tízezreire, háztartásokba kiküldött mocskolódó szórólapok millióira". "Azt gondolom, mindenki számára világos kell, hogy legyen, mi történik: a fideszes offshore piócák alighanem visszacsorgatják ezeknek a százmillióknak egy részét a CÖF-höz, amely aztán sohasem látott gyűlöletkampányt folytat a magyar adófizetők lenyúlt pénzéből" – fogalmazott.

Hozzátette: bár a CÖF azt állítja, kampányát magánemberek finanszírozzák, de nem árulja el, pontosan kik. "Talán csak nem Garancsi István?" – kérdezte Szanyi Tibor. Szerinte amíg a CÖF nem nevezi meg támogatóit, rajta marad a gyanú, hogy az emberektől "elszipkázott" pénzből fizeti kampányát.

A tavasszal felálló Mesterházy-kormány felgöngyölíti az offshore cégek támogatási ügyét, nyilvánosság elé tárja, "mely fideszes cégek és mely haverok nyúlták le az emberek pénzét" – közölte.

Szanyi kijeletnéseire úgy reagált a CÖF, hogy a plakátjaikon újabb bohócnak kell helyet szorítaniuk, mert "Szanyi Tibor megint hazudik és rágalmaz, így a többiek között a helye". Mese Szanyi Tibor állítása arról, hogy a CÖF offshore cégektől kap támogatást – tették hozzá.

A "Gyurcsány-koalíció még mindig nem számolt el arról, hogy kormányzása alatt hogyan került a magyar államadósság kétszerese offshore cégeken keresztül adóparadicsomokba" – fogalmaztak. Késik a válasz arra is, hogy Gyurcsány Ferenc szerint "miért jobb az nekünk, ha nem tudjuk, honnan jöttek mesés, külföldi támogatási pénzek az MSZP-hez" – olvasható a közleményben.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

összefogás
Mocskos CÖF banda. A BALTÁS VEZÉR csapata. Úgy tűnik, hogy a befizetett adónkból
mocskolódnak.
Igaza van Szanyi Úrnak, ezeket a szemeteket, el kell számoltatni, 2014.április 06. után rögtön!
BALOLDALI ÖSSZEFOGÁST!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
összefogás
Mocskos CÖF banda. A BALTÁS VEZÉR csapata. Úgy tűnik, hogy a befizetett adónkból
mocskolódnak.
Igaza van Szanyi Úrnak, ezeket a szemeteket, el kell számoltatni, 2014.április 06. után rögtön!
BALOLDALI ÖSSZEFOGÁST!!!
coyote3
Hozzám ma dobtak be kb 15 roppant ízléses "7 bűnös" szórólapot. Gyorsan el is helyeztem az őket megillető helyre:)
Dr. Felipe
Na akkor kik is parkoltatnak százmilliárdokat külföldi bankszámlákon? Erről cikkezzen az a fasiszta szennylap a magyar nemzet.
coni
Csizmadia minden évben megígéri, hogy elszámolnak, majd meggondolja magát.
Ilyen g@sztustalan társaságot még nem láttam. Lehet nincs is több.
Ha belegondolok, hogy mire megy el az emberek adója, amikor egyre többen éheznek, sok gyerek is. Cinikus egy banda...
joopapa
"A "Gyurcsány-koalíció még mindig nem számolt el arról, hogy kormányzása alatt hogyan került a magyar államadósság kétszerese offshore cégeken keresztül adóparadicsomokba" – fogalmaztak. Késik a válasz arra is, hogy Gyurcsány Ferenc szerint "miért jobb az nekünk, ha nem tudjuk, honnan jöttek mesés, külföldi támogatási pénzek az MSZP-hez" – olvasható a közleményben". Na most aztán tényleg cöfösök, ha tudtok valamit elő a farbával ha nem akkor kussti van!!! Ezek a barmok az én adómból és nem a sok ráérő nyugdíjas és fityess barát által befizetett adományból birkamenetelnek! Arra lennék kíváncsi hányan lennének a birka legeltetésen ha fizetni kéne valami tagdíjat, így egy jó buli ingyen kirándulás a széles és nem egyenes gabi bácsi jóvoltából!
deviance
egymásra mutogat az összes... most kéne lelőni mindet, amíg közszereplők
kkalman
@coyote3: Kiemelt figyelmük középpontjában állsz, ha rögtön 15 db szórólapot kaptál. :-)
kkalman
Ez a CÖF egy fekély a nemzet testén. Minél előbb el kellene távolítani, nehogy nagyobb kárt okozzon.
Vizual
Ezt lehet csűrni és csavarni. Az egyszerű, hogy mutogatnak Gyurcsányra. Mutogassanak, de azért válaszoljanak, hogy hová lett a "lé" ! És ugye keményen bemártották Orbánt. Azon csak nevetek, hogy az offsor ellenes harc egy mese volt, mint minden ami FIDESZ harc. És nem látják...
coyote3
@kkalman: Remélem a ház elött álló 3 Q 7-es nem emiatt áll a ház elött :)))))))))))))
nahát
De be vannak szarva a cöf-től. Mindent kitalál ez az alkoholista is, hogy lejárassa , de semmire nem megy vele, mert aki eddig nem szerette ,ez után se fogja, aki szimpatizált velük az meg szarik a szanyira!
tavaszi
...szanyivezér pálfordulása ...zakkant milliárdos bolsitól-------szövetségesi seggnyalásig...alaposan megkeverte szegénynek elméjét. ...ott a saját összefosása..és már kacsingat a CÖF-re hogy mibul---de mibul??? van valami semmiközöd hozzá ? szanyika...Simon gábort vezéred helyettesét megkérdezted már...?? gabikám...mibul---mibul..a többszáz milla ?? ...ó-ó-ó--de nagyon szanyi lettél basszus...
F_Viktor
@tavaszi: Hazudsz, minden békemenet, óriásplakát kampány után kérte az anyagi elszámolást az ellenzék. Baltól jobbig mindegyik párt!
nemsemmi
A fidesz ezt is megoldotta! A választási törvényüket is sikerült kijáttszani.
A pártoknak minden fillérről el kell számolni amit a kampányban elköltenek, hogy honnan van, ki támogatta őket. A CÖF minden gátlás nélkül kampányolhat a fidesz mellett és nem kell elszámolnia, mennyit költött és a pénzek honnan jöttek. Attól biztosan nem kell félniük, hogy a Fideszes Domokos vezette "független" ÁSZ majd elszámoltetja őket.

A baloldalnak tényleg meg kellene újulniah, ha a mutyizásban korrupcióban, lenyúlásban, hazudozásban a fidesz kreativitását csak meg akarná közelíteni!!!
kukac50
A cöf tagjai a volt kommunisták és munkásőrök ,mindig annál a pártnál nyalnak amelyik hatalmon van,gerinctelen férgek!
kkalman
@coyote3: ma, 06:42
Azok az én autóim, csak már az udvarba sem férnek be. Ott az értékesebb verdákat tartom, a garázsban meg a legértékesebbet, egy Maserattit. :-)))))))))))))))))))))))))))
Desischado
Én is megkaptam ma a "szeretetcsomagot", a Cöf, és a Jobbik cuccát, áttanulmányoztam, aztán apró cafatokra téptem, és ment a kukába! Amúgy meg Szanyi Tibornak nagyon igaza van! Elszámoltatni ezt a mocsok, here bandát, az utolsó vasig!!!
coni
@tavaszi: 1. "zakkant milliárdos bolsitól-------szövetségesi seggnyalásig."

Az ellenzék nem azért állt össze mert hasonló a programjuk, vagy imádják egymást. Azért állt össze mert Orbán olyan választási törvényt csinált kihasználva a 2/3-t (pl. levélben szavaznak a túlpénzelt határontúliak), hogy különben lehetetlen lenne leváltani még 20 évig. Ő kényszerítette az ellenzéket erre a lépésre.

2. " már kacsingat a CÖF-re hogy mibul---de mibul??? van valami semmiközöd hozzá ?"

Az adófizetők érdeklődnek már 3 éve, hogy miért az ő adójukból vonul a CÖF, fizeti a lengyel csoportoknak a kirándulásukat a béke menettel!
Ha nem a mi adónkból fizenék a rágalomhadjárataikat, akkor már régen elszámoltak volna, ahogy törvényes lenne.

..alaposan megkeverte szegénynek elméjét. ...ott a saját összefosása..és már kacsingat a CÖF-re hogy mibul---de mibul??? van valami semmiközöd hozzá ?
öcsi55
K.b 100% az ,hogy a CÖF-öt nem a tavaszi nevű kommentelő idióták pénzelik mert ők ezekhez a pénzekhez nagyon kevesek. Remélem majd a választások után megkapjuk a választ,mibul-de mibul???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.