Országjárása hatvani állomásán egy bohócnak öltözött, a festék miatt felismerhetetlen arcú férfi fenyegetően lépett fel az Együtt-PM vezetőjét váró polgárokkal szemben, többjüket inzultálta, illetve – csupán a testőrök fellépésének köszönhetően – nem okozott sérülést Bajnai Gordonnak, akire rá akart ugrani – tudatta az Együtt-PM közleménye.

Mint írják, a bohócnak öltözött ellentüntetők azóta állandó szereplői az ellentüntetéseknek, amióta a Fidesz udvari civilszervezeteként működő CÖF ilyen figurákkal illusztrált kampányanyagokat – plakátokat, füzeteket – jelentetett meg.

A helyszínen rendőri jelenlét, biztosítás egyébként nem volt, a rendőrség magyarázata szerint azért, mert a kormányhű ellentüntetést a jogszabályi határidőn túl jelentette be a bohócos figurát is soraiban tudó társaság.

Az Együtt-PM vizsgálja, szükséges-e jogi útra is terelni az ügyet.

Facebook / Együtt 2014
Facebook / Együtt 2014
Facebook / Együtt 2014
Facebook / Együtt 2014

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@nehogymá: Nem.
A gyülekezési jog szerint ugyan legalább három nappal korábban jelenteni kellett volna ezt, de egy tv. módosítás szerint a késve bejelentett gyülekezések sem tilthatóak meg, ha azok békés jellegűek, spontán gyülekezések, vagy a gyülekezésre okot adó esemény miatt nem jelenthetők be három nappal a tervezett rendezvény időpontja előtt.

Viszont minden gyülekezés megtiltható és/vagy feloszlatható, ha a gyülekezés bűncselekményt, vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást valósít meg, vagy ha mások jogainak és szabadságának sérelmével jár, ha felfegyverkezve, vagy tiltó határozat ellenére vannak jelen.

Rendőri biztosítás abban az esetben lehet, ha ezt a szervező maga kéri, vagy ha a rendőrség ezt szükségesnek látja.

A közlemény szerint az Együtt-PM vizsgálja, szükséges-e jogi útra is terelni az ügyet. Erre - én úgy gondolom - azért lehet szükség, mert a támadás miatt a tüntetés elvesztette jellegét, ezért az illetékes kapitányságnak ezután intézkednie kellett volna. Másrészt a testőr kisebb sérülést (karmolást) szenvedett a nyakán, ami könnyű testi sértésnek minősül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@F_Viktor: Nade meg mindig nem valaszolt ra, hogy ki volt Lomb Kato?
Es tudod, en nem megkeverni akartam, csak felhomalyositani, hogy IGY is lehet dolgozni is es blogolni is...:-)))
Hellcat
@verőce21: Nem mondom hogy nem illik hozzá csak ez az agresszív viselkedés ez szégyenletes...a fidesz gyűlöletkeltése most már nagyon elszabadult.
silber13
@verőce21: 01:16-ra : Úgy tudom ( tán rosszul) hogy a pojáca ( pagliaccio ) szalmabábot jelent, a bohóc ( bajazzo ) pedig tarka ruhába felöltöztetett cirkuszi bohócot, esetleg madárijesztőt jelent, de van aki jobban tudja. Canio szintén bohóc, bajazzo volt az opera történése szerint!
pacsni
a bòhocot a viki kuldte, mert a viki is bohoc, a viki baràtja, tehat legalàbb 10 èvetkène adni a bohocnak
moiszikf
@bukfenc: Tisztába vagyok azzal amit leírtál, nem gondoltam semmilyen bunyóra,csak hopp,le a maszkot. A sajtó meg le van sz@rva.
kukac50
Ez egy Fidesz által fizetett bérenc volt.
Ilyenekre lehet számítani az egész kampányban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.