Stíluskönyvet kapnak a kúriai bírák, hogy az ítéletek közérthetőbbé váljanak. A kúriai határozatok szerkesztéséhez útmutatóul szolgáló kötet megpróbálja magyarabbá, érthetőbbé, egyértelműbbé tenni a szaknyelvet, és a többszörös zárójelek ellen is hadba vonul.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mi tartott ilyen sokaig ennek a hirnek a megszuleteseben? Januar 27-en megszavaztak, es februar 8-an mar kozze is tettek ezt a hirt.

El tudom kepzelni, mit csinalhat a Vigszinhaz dramaturgja egy ilyen osszeroffenesen,...:-)) Biztos ir egy forgatokonyvet a bironak, az ugyeszmek, a vedonek, es kis labjegyzeteket is ir, hogy mikor kell egy konnycseppet elhullatnia a vedonek, hogy eleg hiteles legyen, es mennyire kell a bironak sztentori hangszinre valtania, ha pl. egy gyilkost itel el, vagy csak egy zsebtolvajt...

Egyebkent valoban helyes a kozerthetosegre valo torekves, de a szocsavaras mindig is ugyvedi fogas volt...:-)) (Draga Tundik Bundije, Te most ne figyelj ide egy kicsit, nem Rolad beszelek!...:-))

Rendezte es a foszerepet jatssza: Balazs Peter

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.