Schiffer András, az LMP frakcióvezetője szerint a kormánypártok továbbra is bújtatják a régi állambiztonsági ügynököket és tiszteket. Az ellenzéki politikus ezt annak kapcsán mondta, hogy az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága nem vette tárgysorozatba a képviselő által benyújtott, az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatot.

A testület ugyanígy döntött a képviselő két párttársával közösen benyújtott, az egyes törvényeknek a devizahitel-csapda elkerüléséhez, valamint a devizahitel-csapdában lévők megsegítéséhez szükséges módosításáról szóló törvényjavaslatról is.

Schiffer András azt mondta, azt szerette volna megtudni, hogy most "amikor a választók szemébe kell nézni egy kampányban", meri-e vállalni a Fidesz-KDNP, hogy miattuk nem lehet nyilvános az állambiztonsági múlt. Hogy miattuk nem lehet megismerni, hogy a túlélő állambiztonsági hálózatok hogyan vettek részt az állami vagyon széthordásában az 1990-es évek elején – fogalmazott.

A másik javaslatról közölte, abban azt kezdeményezte, hogy ne lehessen közjegyzői okirattal – bírói jogvédelem nélkül – családokat kilakoltatni. Szerinte Fidesz ebben az esetben is a behajtó cégek oldalára állt, és ha rajta múlik, akkor a kilakoltatási moratórium áprilisi lejárta után is lehet közjegyzői okirat alapján utcára tenni családokat.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A Fidesz mindent leszavazott ami átláthatóbbá tenné a rendszert.
Megnézhetnék magukat ha előkerülnének az iratok. Nem komcsizhatnának többet a parlamentben.
DR Eric CARTMEN
Bablevesmariska megkönnyebbülten törölte meg homlokát...
Dr. Felipe
Pedig a "Viktória" nevű ügynökre nagyon kíváncsi lennék hogy kikről jelentett és mit.
coyote3
Ilyenkor a normális emberekben mindig felvetődik a kérdés: MIÉRT?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.