Olli Rehn, az Európai Bizottság finn pénzügyi biztosa ahol tudott, keresztbe tett Magyarországnak a 2010-2011-es válságkezelés során – derül ki Matolcsy György volt kabinetfőnökének, Wiedermann Helgának nemsokára megjelenő könyvéből, amely a hazánk elleni pénzügyi és gazdasági támadásokat eleveníti fel – írja az mno.hu.

A visszaemlékezés részletesen foglalkozik a Magyarország és a forint elleni 2011-es spekulációs támadással, és bemutatja annak hátterét. Egy az IMF és az Európai Unió által megírt megszorítási forgatókönyvet próbált ráerőszakolni a második Orbán-kabinetre az Európai Bizottság (EB), amelynek pénzügyi biztosa, Olli Rehn szinte az első pillanattól kezdve mindent megtett a magyar válságkezelés ellen – erről az időszakról írt könyvet Matolcsy György akkori kabinetfőnöke, Wiedermann Helga.

Mi úgy tudjuk, hogy valakik valahol már 2011 tavaszán elhatározták, hogy megdöntik Orbán Viktort és kormányát – írja a volt kabinetfőnök, aki emlékeztetett arra, hogy ebben az időszakban minden politikai és médiafronton példátlan támadások érték az országot, éppen az uniós elnökségünk idejére időzítve. A pénzügyi fronton ekkor még vihar előtti csend honolt, de vélhetően már folytak a pénzügyi támadás előkészületei.

Szinte észrevétlenül, 2011 júliusában kezdett leválni a forint árfolyama a lengyel zlotyról és a cseh koronáról, amellyel általában együtt szokták kezelni. A gyengülésnek semmilyen ésszerű oka nem volt, olyannyira nem, hogy épp erre az időszakra tehető a Széll Kálmán-terv bejelentése, amelyet egyöntetűen pozitívan fogadtak a piacok, mert fenntarthatóan három százalék alatti költségvetési hiánnyal kalkulált, és az idő bizonyította, hogy ezt az ígéretét a kormány végig tartani is tudta – írja az mno.hu.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
:D:D Messzire gurult a gyógyszer megint.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
@F_Viktor: Akkor minket miért cseszeget az unió,Ja az elmaradt adózott nyereségen felűli garantált tiszta nyereség,melyet melyik párt biztosított nekik a mi zsebünkre.Így könnyen ugranak a 1/4 milliárdok a zsebekbe.
F_Viktor
@kamazuka: Szerződésszegések miatt cseszegetnek bennünket, ugyanis csatlakozáskor - mint minden EU tagállam - vállaltunk nagyon sok dolgot, amit Orbán rendszeresen megszeg.

Garantált tiszta nyereség nincsen, nem tudom ilyen ökörség hogyan jut eszedbe?
A kapitalizmus felé keresd az igazságot, s ne az orbáni összeesküvés elméletet papagájozd.
Olyan, hogy magántulajdon, szabad piac, piac és a résztvevők közti verseny (s nem az állami beleszólás!)... No, itt a bibi, ez nem tetszik az EU-nak, s akkor még nem beszéltem a sajtószabadságról (pl. Klub rádió), demokrácia lebontásáról (pl. AB!).
Desischado
@kamazuka: Elnézést, véletlenül nyomtam gombot!
Desischado
Én is azt mondom, már csak az ufók, esetleg Voldemort, meg Darth Vader, vagy Jóker nem cseszeget minket! Azon sem lennék meglepve, ha őket is megvádolnák!
kamazuka
@F_Viktor: háááát ha így állanak a dolgok akkor asszem új isten után kell néznem,nagyon gyorsan!
kukac50
Matolcsy és a Fidesz emberei esküdtek össze a fél ország Népe ellen.
Fával fűtőknek alanyi jogon nem jár rezsicsökkentés,a minimál nyugdíjat 600 forinttal emelték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.