A Kereszténydemokrata Néppárt szerint semmiképpen nem lehet megoldás az élettől való megszabadulás vagy megszabadítás, az eutanázia, még ha ezt könnyebbnek, humánusabbnak tünteti is fel a közvéleményt formáló média.

A kisebbik kormánypárt ezt pénteken közölte arra reagálva, hogy csütörtökön a belga parlament alsóháza megszavazta azt a jogszabályt, amely gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek számára is lehetővé teszi, hogy kérjék orvosuktól a halálba segítést.

A kisebbik kormánypárt közleményében úgy fogalmazott: a szenvedő gyermek látványa, a tudat, hogy nem tudnak segíteni rajta, talán a legnagyobb teher mind a szülők mind az orvosok számára. Ezért ezekben az esetekben az a legfontosabb, hogy a fájdalmat az orvosok enyhítsék – mutattak rá.

Belgium olyan irányba tett lépést az elmúlt napon, amely nem az élet, hanem a halál kultúráját teszi elfogadottá a Benelux államban – rögzítették. Hozzátették: azzal a lépéssel, hogy az ottani törvényhozás korhatár nélkül tette elérhetővé az eutanázia alkalmazását, egyértelműen veszélynek tette ki a társadalom leggyengébb részét, a gyermekeket.

"Az a keresztény alapgondolat, amely az élet feltétlen tiszteletét hirdeti, egyértelműen beépült a legtöbb demokratikus ország értékrendjébe, amennyiben a halálbüntetésről van szó – más téren azonban ez az előrelépés nem látszik. Az élet még a legapróbb szikrájában is pótolhatatlan érték, akkor is, ha egy éppen megfogant életről és akkor is, ha gyógyíthatatlan betegségről van szó" – olvasható a közleményben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Nem vagyok egy gonosz ember, de kívánom hogy éljék át azt a fájdalmat amikor már könyörögnek hogy had haljanak meg! Volt egy film: Az orvos megkérdezte a végstádiumos rákos, fájdalomtól elgyötört arcú betegtől! Tehetek még valamit önért? Igen, lőjön le! Ahhoz hogy négyévente megválasszunk egy korrupt tolvaj bagázst! Hogy adót füzesünk, aminek jó részét ellopják! Arra alkalmasak vagyunk, de hogy eldöntsük hogy hogyan akarunk meghalni arra nem. Akkor ne szabályozzák az életünket se, a születéstől a halálig! Szervilis seg...ló áll keresztény pióca párt!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
Aki elutasítja az eutanáziát , annak a szenvedése közepette adjon a jó Isten szép hosszú öreg kort.
Kicsit olyan ez mint az abortusz vita! Ott is a vén, impotens majmok kárognak legjobban , hogy a fiataloknak mi kéne ,hogy jó nehéz életük legyen! Azt sem ok nélkül kérik , meg az eutanáziát sem.
Mangu
@Tekla: Legyen igaza, hölgyem. Kívánom, hogy kívánják!
Mobil123
Ha olyan beteg vagyok hogy nem lehet megmenteni akkor had én döntsem már el hogy mit akarok. Ne egy agyalágyult politikus döntse el hogy meddig éljek a kínban, és meddig szenvedjen a családom , meddig nézze végig a fájdalmam. Igen is lehet és kell hagyni az embert hogy döntsön ilyen esetben és bizony az eutanázia (megfelelő kontrollal) mellett vagyok.
nehogymá
attól szép ez,hogy a modernkori orvoslással jól ellehet nyujtani a haldoklást,vagy ugy életben tartani valakit,hogy semmiképpen nincs ráhatása a dolgaira. nem olyanokban fordul meg ez a gondolat akiknek kificamodott az ujja. nem is feltétlen a családnak okozott plusz "teher" ami motiválná .ha nem talál semmi okot arra,hogy életben tartassa magát,mert ez az,amikor az alap dolgait sem tudja megtenni,csak fájdalom van és tehetetlenség ,joga van kell legyen ahhoz ,hogy feladja. sokszor az eutanázia nem is azt jelentené,hogy beadnak valamit,csak azt,hogy békén hagynak. sok ember választotta a halálba segitést ,de csak azért mert saját maguk arra sem voltak képesek ,hogy bevegyék az altatót.egy kinban kiszolgáltatottan vegetáló embernek legalább annyit engedjenek,hogy viszonylag méltóságban menjen el. iszonyu lehet évekig szenvedni,elzárva attól amit életnek neveznek. ha már nem tartja vissza az se,hogy nem látja a gyerekét unokáját,hamár nem akarja bámulni a plafont,akkor a fenének ugat bele egy nem annyira keresztény,csak magát annak kikiáltó parazita csoportosulás?
szöszmösz
A Madáchban " Mégis kinek az élete" is ezzel foglalkozott, Több, mint tíz éve láttam, És jártam korházi elfekvőben, ahol kiszolgáltatottan, feküdtek emberek, nem is tudtak már magukról, férfiak .nők vegyesen kitárulkozó szeméremmel, megalázottan. Miért hozzunk
embereket ilyen helyzetbe, amikor már dönteni sem tudnak.
Desischado
A "keresztények" már megint olyasmibe szövegelnek bele, amihez a kutya sem kérte a véleményüket! Igenis, hadd döntsem már el, hogy vegetálok e, szörnyű fájdalmak közepette, vagy méltósággal megyek el! Hogy próbálnák ki, ezt az állapotot! Szemét népség, mindenbe beleütik a mocskos szájukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.