Még Bajnai Gordon is meglepődött, hogy milyen sokan elmentek a XVI. kerületi kampányestjükre, ahol a választókerület jelöltjét, Karácsony Gergelyt mutatták be a nagyérdeműnek az Erzsébetligeti Színházban – írja az Index.

A teremben legalább hatszázan voltak, még pótszékeket is be kellett vinni, ez pedig nemcsak a szervezőket, de a PM-es politikust és az est másik főszereplőjét, Bajnai Gordont is meglepte.

Bajnai szerint most egy nem normális országban élünk, de ő normális országban szeretne élni, ahol az embereknek nemcsak kitart a hónap végéig a fizetése, de még félre is tudnak tenni, és ahol a nyugdíjból is meg lehet élni.

Bajnai arról is beszélt, hogy három dolgot utálnak a magyarok. Ha meglopják, ha átverik és ha fenyegetik őket, márpedig a mostani rezsim szerinte ezeket csinálja, ezért fognak április 6-án a kormányváltásra szavazni az emberek.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Bajnai eleinte az Orbán-rendszert bírálata, majd programot hirdetett, melyet pontokba szedett:

0: A jogállam helyreállítása
1: A gazdasági növekedés helyreállítása, munkahelyek létrehozása
2: Helyreállítani a fejete tejére állított oktatási rendszert
3: Helyreállítani a társadalmi szolidaritást

Bajnai Gordon elmondta: garanciát vállal arra, hogy az Összefogás kormányzásának első éve végére megszűnik a gyermekéhezés, majd egy szívbemarkoló mondat is elhangzott: „Ma Magyarországon 50 ezer gyermek éhezik. Ennek a megoldása 15 milliárd forintba kerülne évente. Mit gondolnak, mennyit költ a kormány stadionok építésére?” – tette fel a kérdést Bajnai.

Végül a volt miniszterelnök elmondta: három dolgot utál a magyar: ha meglopják, ha átverik, és ha fenyegetik, és éppen ezért fognak az emberek április 6-án az Összefogásra szavazni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Bajnai eleinte az Orbán-rendszert bírálata, majd programot hirdetett, melyet pontokba szedett:

0: A jogállam helyreállítása
1: A gazdasági növekedés helyreállítása, munkahelyek létrehozása
2: Helyreállítani a fejete tejére állított oktatási rendszert
3: Helyreállítani a társadalmi szolidaritást

Bajnai Gordon elmondta: garanciát vállal arra, hogy az Összefogás kormányzásának első éve végére megszűnik a gyermekéhezés, majd egy szívbemarkoló mondat is elhangzott: „Ma Magyarországon 50 ezer gyermek éhezik. Ennek a megoldása 15 milliárd forintba kerülne évente. Mit gondolnak, mennyit költ a kormány stadionok építésére?” – tette fel a kérdést Bajnai.

Végül a volt miniszterelnök elmondta: három dolgot utál a magyar: ha meglopják, ha átverik, és ha fenyegetik, és éppen ezért fognak az emberek április 6-án az Összefogásra szavazni.
martinpalermo
Na Bajnaikám--a gyerekeket talán még meg tudod etetni,---ez is egy sikerélmény!---neked!
silber13
@martinpalermo: Neked nem siker éhező gyerekek jóllakatása, ételhez juttatása, függetlenül a megvalósító személyétől, pártállásától??
martinpalermo
@silber13: Öreg róka vagy már,de még mindég kiforgatod a szavakat.Kerestelek én téged valaha is kifogásaimmal?..Megkiméllek a gondolkodástól---még sohasem.A gyermek nálam szent-- Bajnai nem--ennyi--féltem tőle még a gyerekeket is.
Yoda69
@martinpalermo: Illogikus amit irsz. donorban alatt megduplazodott az ehezo gyermekek szama. Akkor orbantol ketszer annyira kellene feltened mint Bajnaitol, de te megis a tahora szavazol, pedig mint irod: "gyermek nálam szent"
Akkor most hogy is van?
silber13
Ben forgatom én ki a szavaidat Isten ments! Nem vagyok én öreg róka sem, én mindösszew a létező nagyon sok éhes gyerekre gondoltam, de te valószinűleg a szavakkal történő beetetésre gondolsz, ami a főcsúter tulajdonsága. Sajnálom, ha elértetted!
martinpalermo
@silber13: Pontosan úgy, értettem ahogy írtad.:-)
martinpalermo
@Yoda69:Nem akarok politikai gyermeteg homokozótban játszani veled,és senkivel sem.A te logikádnak azzal vége,hogy mantrázod Orbánt.És olyan dolgokat állitol rólam, amik tegező viszonyban nincsenek a valósággal.Azt kellene megértened,hogy attól,hogy én nem csípem Bajnait,annak,egyáltalán nem egyenes következménye,hogy Orbánt kedvelem,Lóval még nem imádkoztam,az lehet olyan nehéz,lehet,mint veled,és másokkal megértetni,hogy a politikusok felőlem elmehetnek melegebb éghajlatra is mind.Mondd csak,légyszi____(mikor Bajnait a csődje után megkérdezték," Bajnai úr ,mégis minek köszönhető,a cégének összeomlása"? Válasz:" Mert nem értettünk hozzá" )libákat biztos nem bíznál rá ugye?------gyerekeket igen?Nem tudom nem járnának e jobban a gyerekek,ha milliárdjaiból,ennivalót adna nekik?..Így, egy valósa probléma mögé bújva dumálni ,csak, az te,és az ő világa!
kkalman
"...három dolgot utálnak a magyarok. Ha meglopják, ha átverik és ha fenyegetik őket..."
Ez igaz. És mindegy melyik párt van\volt hatalmon. A büntetését, hogy kikerül a hatalomból eddig mindig elnyerte. Április 6-án is esély van rá, hogy így legyen. A baj csak az, hogy egy olyan társulat igyekszik a hatalomba, akik már egyszer a fenti bűnöket elkövette.
Hogy nincs igazán választási lehetőség? Ez már a mi bűnünk, választóké. Huszonnégy év nem volt elég, hogy megtaláljuk az ország valódi vezetőit, akik valóban az országért, az emberekért kívánnak tevékenykedni.
Tekla
A libáknak nem tudott enni adni!
Azt nyilatkozta egyik asszony , hogy ne fizessen kártérítést , hallgassa végig azt ahogy 2000 liba az udvarban éhen hal . Egy élet munkájával összeszerzett javakat eladták és már nem tudott mit enni adni az állatoknak , iszonyatos gágogásukat sosem felejti el..
rugacs
Bennünket is folyamatosan "etet", csak mi nem vesszük be!

El sem tudom képzelni, honnan tudja, milyen Magyarországon élni, hiszen ő Bécsben él a családjával, az pedig egy elég normális ország!!!

Abban igaza van, hogy én is utálom azt a 3 dolgot, főleg, ha balosok teszik velem ezt!

És a képmutatókat, szélhámosokat is utálom, akiket ő személyesít meg!
m.macskosz
Ez a libázás olyan, mint az őszödi beszéd. Aki nem akarja, az nem is érti meg.
Csányi, az OTP-vezér megmondta, miért ment tönkre a Bajnai -féle üzem:
mert az állam teletömte a bábolnaiakat pénzzel, miáltal az ő áraikkal nem tudott versenyezni a Wallis. Ha Csányi ezt mondta, az úgy is kellett, hogy legyen, mivel
kizárt, hogy érdeke lenne Bajnait védeni.@rugacs: @Tekla: @martinpalermo:
rugacs
@m.macskosz:
A Csányi 2002-ben azért lett az év vállalkozója, mert átverte mind a befektetőit, mind a hiteleseket, és ezáltal óriási haszonra tett szert!

A Csányi az, aki nem az eszével lett milliárdos, hanem a kommunistáktól megkapta az otp részvényeinek 51 %-át!

Téged nyugodtan etethet a Bajnai, mert te be is veszed neki!

Szerintem ez elég gusztustalan, de neked váljon egészségedre!
m.macskosz
@rugacs: Hogy Csányi milyen alak, arról megvan a véleményem, de ebben az esetben hiszek neki, épp azért, mert nem fűződik hozzá érdeke!
jancsipapa
Lesz libaleves ,libasült ... Bár azt a Baloghtól is kaptak a Hiltonban...
m.macskosz
@jancsipapa: De most nem negyvenen négy év alatt egyetlen alkalommal, hanem az év 365 napján, bár valószínűleg nem libát, és biztosan nem a Hiltonban.
törökbasa
Az egy nagyon szép gesztus,de sajnos az a baj hogy minket a Népet is megeteti,maszlaggal,de csak addig míg nem nyernek.Megnyerik a választást és megint jön,fájni fog,de majd együtt eszünk a tortából,na persze ha még jut mindenkinek.A legnagyobb párt az MSZMP=MSZP-vel és hova jutottunk, hát ahova mindenki érzi a saját bőrén.Na de úgy
látszik Én egy sötét alak vagyok, mert nem tudok azonosulni a bal oldallal.Nem mintha a Fidesz különb volna de sajnos hiába élek büntetlen életet és iskolázott is vagyok mind sok honfitársam,nagyon kevés életszínvonallal kell beérnem.Négy év kivételével, mind a két párt megbukott,mégis újra rászavaznak.Virágzik a korrupció,mit tesznek ellene,semmit.Ha a két párt közül valamelyik is nyer , nekünk az isten irgalmazzon.
Yoda69
@rugacs: Teged aztan alaposan agymostak joember.
orban dumajat gondolom csont nelkul beveszed. Duborog a gazdasag, tulszarnyaljuk Europat meg hasonlok.
rugacs
@Yoda69: Nem rémlik, hogy az Orbán bármikor is azt nyilatkozta volna, amit én az előbb! Ha mégis, tedd már ide a linket, légyszi!
Kicsit szűk látókörű vagy, ha azt hiszed, itt csak Bajnai van és Orbán...!
Esetleg, ha kibújnál a fa mögül, megláthatnád az erdőt is!!
Yoda69
@rugacs: Minek ide a link? Meg a csapbol is ez folyik. Gondolom nem vagy vak es suket?
szablyafűrész
@rugacs: Bajnai csak a birkákat eteti, de azok meg is érdemlik...
rugacs
@Yoda69: Nálunk víz folyik a csapból, nem ez. Nálad lehet, hogy ez folyik, nyílván ezért tudod kívülről, mit mond az Orbán, mert csak azt figyeled... :-)
Én nagyot halló vagyok és rosszul is látok, szájról sem tudok olvasni, így nem tudom, mit mond, ezért nem is utánozhatom!
Ha az agyamat kimosták volna is, nem lenne semmi értelme, mert megjegyezni sem tudok semmit, tehát amit mondok, az a saját véleményem!
De úgy rémlik, te vagy az, aki mindig ugyanazt fújja...!!
A szókincsed se túl nagy, mert mindig ugyanazokat a szavakat használod.

Tudod mit mondtak az ilyenre régen?

Tanulj tinó, ökör lesz belőled!

Ha nem tanulsz, belőled nem lesz...! :-)
rugacs
@szablyafűrész: Bajnai mindenkit etet, de csak a birkák veszik be...!
kamazuka
Az idősebb korosztály már jóllakott vele.
istihu51
@rugacs: Bajnai elkésett. A csúti törpe 3 millió zombit etet /köztük jenő nénit és társait/. A gyerek meg nem szavazati tényező
Yoda69
@rugacs: Alapveto magyar kozhelyekkel, kozmondasokkal nem vagy tisztaban, igy szerintem inkabb rad illik hogy tanulj tino okor lesz beloled.
Persze ertem en hogy csak cinikussagbol nem erted, valojaban teljes tisztaban vagy vele mirol van nagyba szo. Csak hat magadnak is nehez bevallanod hogy egy seggnyalo zombi lett beloled, akinek szinten koszonheto a magyar demokracia sarbatiprasa.
Istvannyugdijas
@Yoda69: Igen Dübörög a gazdaság ezt már mondták az ellenzék oldaláról Gyurcsány,Bajnai,Kóka, szóval még emlékszünk.Bele is fulladt az ország az adáságba!Kár,hogy az agy mosottak ezt el felejtik,és főleg az éhező gyerekekre hivatkozva állandóan vissza akarják sírni a bukót rendszert!
Yoda69
@Istvannyugdijas: En nem emlekszem olyanra hogy az orszag belefulladt volna az adossagba. Persze a fideszes media ezt sujkolja, de ettol ez meg nem igaz. A reszleteket mindig idoben es pontosan fizette az orszag, ezert is volt jo az orszagkockazatunk egeszen addig amig a fidesz at nem vette a kormanybotot. Azota a forint 20%-ot gyengult az Eurohoz kepest, a kockazat pedig 2-3x-osara emelkedett.
Ezek a tenyek, baratom. A tenyek pedig mint tudjuk makacs dolgok.
Ne higgy annak, hogy mert 2000 forinttal olcsobb a rezsid, attol meg a jo gazdasag. Egy fraszt. Nincs ingyen ebed, ezt a te korodban tudhtanad mar.
tavaszi
@Istvannyugdijas: ...ezeknek te beszélhetsz..olyan mintha lóval imátkoznál...de hidd el meg is érdemelnék ezt az eszement ferenctestvért...azt hiszem te is abban a korban vagy hogy tőlem lehet akárki a miniszterelnök...hihetettlen begyepesedett ,szociban is kapunbelüli munkanélküliek voltak ,,és az ilyeneknek az volt a jó...megvolt a lakás...a sör, pálinka, 100 évet várt a szar zsigulira , közben lenyulták..és panelprolit csináltak belőlük...akiket viz-gáz-vilany elzárással lehetett sakkban tartani...akik most gyurcsányt akarják ..azok nyugaton éhen döglenének..mert elszoktak a munkától...
Yoda69
@szablyafűrész: Kosz a linket. Nagyon jo.
tavaszi
...@szablyafűrész: oszt add tovább mert szamár maradsz...
tavaszi
megeteti??? azok pénzéből, akiket nem fizettek ki annó? ...és öngyilkosságba menekültek??...abból a koszos pénzből egy morzsát nem fogadnék el...szemét,gazember.
Yoda69
@tavaszi: Hazudsz!
Halalba a fideszes lazar uzi az embereket - bizonyitottan.
Bajnai ellen minden vad elbukott, es 8 esetben nyert pert az olyan hazudozok ellen mint te is.
tavaszi
@Tekla: mondhatod ennek a sok baloscsecsen felnőtt dolgozni nem tudó, komcsi-volt munkásőr ivadékoknak...azt sem tudják miről beszélnek ...ez mind kaponbelüli munkanélküli,munkásszállon munka után hülyére piált emberek voltak. nekik az volt a jó. család miskolcon a panelproli között..ők fent munkásszálláson...átttételesen még ma is azt szenvedi az ország , a munkásosztály harci seregszemléit...tipikus alolszocializált ---sör virsli- biliárd- kiválló dolgozok hordája mind ...aki a mai voilágban a komcsinak tapsol.
tavaszi
@Yoda69: nekem az a bizonyiték te hazug bolsi,hogy ahol bajnai megjelenik...ott az öngyilkosok fényképével várják...irhatsz nekem ...bármit ...barátkozz a gondolattal hogy 20 évre lesz ez a mocskos triumvirátus eltakaritva...
tavaszi
@m.macskosz: ---azt kivánom ,hogy ha a libapásztorod nyer ,,,naponta annyit egyél amit tőle kapsz 365 napon át ...te hiszékeny ...és egyben szánalmasan naiv ember .
QQCSI
@tavaszi: Ma: 09.00 Te olyan szinten vagy szellemileg vak, orbánilag elfogult,
hogy meg sem próbállak felvilágosítani arról, mennyi mindenben tévedsz.
"naponta annyit egyél amit tőle kapsz 365 napon át"
Én meg azt kívánom neked, hogy az utódaid NE éljék át újból a rendszerváltás
utáni legaljasabb éveket, amelyeket a fidesz-kdnp maffiának köszönhetünk!
tavaszi
@QQCSI: ...az érettségiző unokám nem igy látja...és ha az unokámnak ez a jó..akkor azt kivánom hogy ne egy libapásztor adjon enni neki...ha az unokám elégedett de MINDENNEL----akkor ez maradjon ha kell 20 évig...most van esély rá...öröm nézni a fiatalokat ahogy körbe telózták olykor egymást ------igen ez már náluk nem nyerő a balliberális komcsik hada...(kisebbik unokám mikor meglátta bajnait : itt a libapásztor...papa ...nézd...: most 3ikos gimista)
QQCSI
@tavaszi: Örülök, hogy a te családodban minden rendben van!
Szerencsére mi sem panaszkodunk. Attól azért még van négymillió létminimum alatt élő ember az országban, és sok százezer éhező gyerek.
Az unokáid meg azt fújják, amit otthon hallanak, nyilván ugyanolyan meggondolatlanul és
érvek nélkül, mint te. Mindhármótoktól elfogadható. Ők még éretlenek, te meg
nahát
Bajnaival próbálják elterelni a maszopról a figyelmet. Nem fog menni!
Yoda69
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
tavaszi
@Yoda69: butaferi imádó...röhögő görcsöt kapok tőled hogy komcsinak neveztél...tudod te simlis...ha csak ilyen komcsi létezne mint én...akkor 1 pártrendszer volna de azt nem komunistának hivánák az biztos. ...de majd ápr. 8-án megbeszéljük...téged pedig várnak a hídra ...15-én a baoldali birkák ott gyülekeznek...elne feledd.
Yoda69
@tavaszi: Szerintem te komcsi vagy es voltal a multban is. Munkasor vagy valami ehhez hasonlo. Nem veletlen a fidesz imadatod sem, hisz a legtobb volt komcsi ott ul.
tavaszi
@QQCSI: ...értem...baloldalon az átgondoltság, meggondoltság-----jobboldalon a meggondolatlanság ...na tudod mit ??? innentől veled szóba nem állok...semmilyen komentedre nem reagálok...egyébként megnyugtatlak a létminimum alatt élők száma egy baloldali fordulatkor csak nőni fog...de kész befejeztem veled ...jó egészséget...egész családodnak...
QQCSI
@tavaszi: Köszönöm, ez korrekt volt, remélem tartod is magad ehhez!
Az ugye azért nem baj, ha ekézem a hozzászólásaidat, ha azok olyanok. ? :)
tavaszi
@Yoda69: sem uttörő---sem kisztag ...sem párttag...sem szocialista brigádtag nem voltam...amerika hangján-szabadeurópán..és BBC-n nevelkedtem...zsigerből vetem el a komcsi gondolaatot anblokk...sehol a földön még nem működött ...nem is fog...maszlag az egész : szabadság-egyenlőség testvériség !...nézz körül sehol nem működik...nem is működhet ...gyarló az ember...ezt többen megénekelték...
nahát
@Yoda69: Kérdezd marlin elvtársat, ő biztos tudja munkásőr volt-e! Igaz csendben van, vagy kitiltották- én egyiket sem bánnám- talán neked válaszol! xD
Hellcat
Az itt hozzászóló fidesznyikeknek üzenem:
1) Milyen halálesetekért felel Bajnai? Azokra a rágalmazásokra gondoltok amiket helyreigazított az MNO? Ott az MNO honlapja fel lehet kutatni...szarásig van helyreigazításokkal. Ellenben a fidesz halottairól tudok...elég csak a rokkantakat megemlítenem akiket a szar felülvizsgálás miatt visszaküldtek dolgozni és belehaltak.
2) Terelnek a szocikról? MI??? Terelni a fidesz terel...simon üggyel cuslággal öszöddel...mind mind régi (na jó a simon az új) lerágott csont amit direkt most emlegettek fel hogy eltereljék a figyelmet az osztogatásikról a végjátékban.
3) "miből fizeti a bajnai? A libások pénzéből?"...hát öcsém biztos nem a közgépnek kitalicskázott pénzekből...de nem is a mészáros 7 milliárdjából...sőt a stadionokra elbaszott milliárdokból se...DE! még csak nem is a nyugdíjvagyonból...
4) Mutassátok már meg nekem a fidesz programját...mert már láttam a Jobbiktól láttam az összefogástól is...a fidesztől még nem...az elmúlt 4 év hazugságait azt láttam...szardobáló rágalmazásokat is láttam...ja meg a választási csalásokat...azt is láttam...vagy úgy megy, hogy "minek program úgy is csalunk?"
nyanya001
Kövér ! Először itt kellett volna kezdeni nem a zsebetek tömésével, a lopásokkal, és a mutyikkal !
www.atv.hu/belfold/20140313-kover-magyarorszag-mely-demografiai-valsagban-van
Yoda69
@tavaszi: Akkor hogy tamogathatod a fideszt, amely a kommunista rendszer egyik legdurvabb es legaljasabb eszkozet hasznalja: allamositas.
tavaszi
@QQCSI: ...azt ekézel amit akarsz...értelme nem sok van..de az is lehet hogy annak sem amit itt irogatunk...egy bizonyos kor után már nem változik senki véleménye ...söt...inkább
kikristályosodik...ha valahol a világban majd normális baloldal fog működni..majd akkor elgondolkozok ..addig ott vágom ahol érem az egész hordát...(és itt a vége )
szablyafűrész
@tavaszi: Mi van "észgumó" ? Nincs munka a dinnyefődön ?
szablyafűrész
@tavaszi: Itt van neked egy kis "zsigerből elvetett" komcsi-gondolat !

Volt MSZMP-tag a párt árnyékkormányában
Kifelé mutatott kommunikációjából ítélve a Jobbik egységes és jelentősebb belső vitáktól mentes párt képét mutatja. A mélyebb elemzés ugyanakkor kilenc olyan törésvonalra és ezekre épülő lehetséges konfliktusforrásra világít rá, ami árnyalhatja ezt a vélekedést. A Jobbikon belüli személyes jellegű, ideológiai, kommunikációs, és a tágabb értelemben vett stratégiát illető, egymást átfedő és keresztbemetsző nézeteltérések – ha rövidtávon nem is – a jövőben politikai érdekellentétekhez vezethetnek. Különösen igaz ez a leendő országgyűlési képviselőcsoport lehetséges tagjaira, ahol „régiek” és „újak” közt komoly konfliktus bontakozhat ki a szélsőjobboldali politizálás irányát illetően. Ezt jól szimbolizálja a pénteken bemutatott pénzügyminiszter-jelölt személye, Nyikos László, aki maga vallotta be, hogy az MSZMP tagja volt.
(1–2.) Morvai Krisztina szerepe. A Jobbik EP-képviselője és köztársasági-elnökjelöltje a párt egyik legjobban azonosítható arca, ugyanakkor formális tisztsége, sőt, párttagsága sincs. Morvai Krisztina ugyanakkor elmondta: teljes ötéves brüsszeli mandátumát ki akarja tölteni, ami viszont a tavaly bejelentett köztársasági elnökjelöltségnek mond – formális értelemben – ellent.
A szervezeti ellentmondásnál nagyobb súlyúnak nevezhetők a programbéli különbségek, amik eredete vélhetően Morvai Krisztina liberális jogvédő múltjára vezethetők vissza: a Freddie Mercury-díjas politikus – a párt hivatalos programjával ellentétben – például nem pártolja a halálbüntetés visszaállítását, illetve a homoszexualitás megítélésében is kódolt feszültségekre lehet számítani közte és a nála sokkal radikálisabb hangvételt megütő Szegedi Csanád között.
szablyafűrész
folyt:

(3–4.) Saját szélsőségesek. A szélsőjobboldali mozgalmak természetéből fakad, hogy idővel a szervezeten belül is kialakul egy törésvonal a „mérsékeltek” és a „saját szélsőségesek” között. Ennek jelei a Jobbikban is fellelhetők: a párton belül jelentős informális hatalommal bíró Novák Előd személye és politizálása várhatóan ennek a konfliktusnak a középpontjában fog állni. A Jobbik egyik szürke eminenciása csak 2009 óta alelnök, valódi befolyását ugyanakkor a szélsőjobboldali, újnyilas hangvételű kuruc.info portálnak köszönheti, ezen keresztül tud üzeneteket megfogalmazni pártjának. Morvai Krisztinához hasonlóan ő is jó barátságban van Budaházy Györggyel, aki végül pont Novák Előd választókerületében indulna függetlenként, miután a Jobbik nem nevezte meg a párt hivatalos képviselőjelöltjeként.
A párt keretein belüli szélsőségesek terén külön szervezeti problémát jelent a kampány idejére közterületi felvonulásait felfüggesztő Magyar Gárda, amelynek időleges háttérbe vonása nem értékelhető meggyengülésként. Erre utalnak Kiss Róbert főkapitány szavai is, mely szerint „saját kezűleg fogják kirángatni az Országgyűlésből a Jobbikot, ha olyanná válik, mint a többi párt”. A Magyar Gárda már csak létszámából fakadóan is ellenőrizhetetlen szervezet, a kitörés napi hungarista rendezvényeken való részvétele pedig mutatja, hogy egyes ügyekben messze jobbra áll a Jobbik „hivatalos” irányához képest.
(5.) „Régiek” és „újak”. Egy olyan, a kispárti státust középméretté fejlesztő szervezetben, mint a Jobbik, „új” jelöltek beemelése több kódolt konfliktust is magában hordoz. Az irányítás kézbentartásához ilyenkor a központi vezetés döntése a helyi szervezet érdekeivel könnyen szembekerülhet.
tavaszi
...én meg az itt csácsározó baloldali birkáknak üzenem...nincs visszaút a cocilizmusba ...nincs jutalomüdülés szakszervezeti szállókban...nincs olyan fizetés amit kapun belül...sétálgatásért is fellehet venni..és nincsen ingyen virsli..és zsiroskenyér..és 3.60-as kenyér ...nincsen kiválló dolgozói jelvény, amit szar -haszontalan munkáért adtak,hogy május 1-én befogja a pofáját a melós...ha a baloldali emberkék legalább annyit megtanultak volna attól a zakkant Lenintől,hogy : tanulni-tanulni-tanulni!! akkor már beljebb lennénk...mennyi 8 elemis van ebben az országban a 21 -században??? mennyi??? ...mennyi az analfabéta??? a 21 -dik században ...szégyen-----szégyen. -----az menne : semmit nem tenni ..csak várni a sültgalambot ...és csapodni egy lázálmot kergető bajnai után...nevetséges . nekem senki ne mondja hogy nem lehet érettségit szerezni..és tanulni...nincs szükség ennyi sefédmunkásra ...de azok sem fognak éhenhalni..mert kapnak közmunkát...dolgozzanak meg a pénzért ...én is dolgozok 1965-óta ...a kurva életbe ...fizetem az adót a sok ingyenélőnek..és legyek szociálisan érzékeny!...na persze ...ennyi ...ellehet húzni gyurcsánypapához , koldulni...és esedezni alamizsnáért. ...a hídon fog igérgetni...nagy hanggal ...rössel...lehet még virslit is hajigál a balbirkáknak...jó étvágyat hozzá. ( friss hír : a józan többség aki tenni is akar az országért növelte a fidesz támogatottságát) hajrá...magyarország ---hajrá ferenctestvér..
szablyafűrész
folyt:

Ezt példázza az a számos alapszervezet is, ahol az egyéni képviselőjelölt-állítás és más nézeteltérések következtében a teljes tagság kilépett, vagy a vezetőséget zárták ki, esetleg az egész alapszervezetet feloszlatták, amiért nem értett egyet a budapesti döntéssel. Erre példa Vona Gábor pártelnök választókerülete, Gyöngyös is. Az eddig bemutatott 176 jelölt között van egykori kisgazda, miépes, fideszes, de még SZDSZ-es is. A heterogenitást csak fokozza például a kecskeméti helyi szervezet több, pártállami múlttal rendelkező vezetőségi tagja.
A Jobbik területi és országos listáiról bejutásra esélyes jelöltek névsora alapján „régiek” és „újak” konfliktusa még valószínűbb. A Nézőpont Intézet legfrissebb, 2010. március 19. és 21. között készített ezerfős, országos reprezentatív közvélemény-kutatása alapján számolt mandátumbecsléséből kiderül: attól függően, hogy három- vagy négypárti lesz a következő Országgyűlés, a párt 52 vagy 43 képviselői helyre számíthat. Leendő képviselőik közel fele azonban a korábbiakban vállalt már közéleti-politikai szerepet, így köztük és az „újoncok” között radikalizmus terén (is) különbségek borítékolhatók. Mindemellett a „tapasztaltak” aránya azt is bizonyítja: a Jobbik valójában nem is annyira „új erő”, mint ahogy hirdeti magáról.
szablyafűrész
folyt:

a.) Tizennégyen a leendő képviselők közül kifejezetten magas párt- vagy más társadalmi funkciót töltöttek be az eddigiekben. A korábbi MIÉP-es országgyűlési képviselőkön (Balczó Zoltán, Rozgonyi Ernő, Zakó László) kívül az Állami Számvevőszék 1989-2001 közötti alelnöke, az MSZMP tagja, Nyikos László, a Szerencsejáték Zrt. egykori vezetője, Pősze Lajos – aki korábban az MDF-ben és az FKgP-ben politizált – bizonyosan honatya lesz. Az MTA történettudományi doktorának, Popély Gyulának is esélye van erre. Ebbe a körbe sorolhatók olyan, régóta aktívan politizáló közszereplők, mint Gyüre Csaba, aki 2002-ben MIÉP-jelöltként indult, az ’56-os forradalmár Murányi Levente, aki Dávid Ibolya miatt lépett ki 2005-ben az MDF-ből, vagy a jelenlegi budakeszi alpolgármester, Hegedűs Lórántné. A Jobbik a „fiatal radikálisai” (Bana Tibor, Novák Előd, Magyar Zoltán, Sneider Tamás, Szabó Gábor) nemrég a Csurka vezette MIÉP Ifjúsági Tagozatában töltöttek be vezető tisztséget.
Szintén az inkoherenciára utal az IMF-hitellel kapcsolatos kommunikáció: míg például Vona Gábor pártelnök számos alkalommal a visszafizetés megtagadásáról beszélt, Lenhardt Balázs, a párt gazdasági vezetője nemrég azt nyilatkozta: „szó nincs” ilyen szándékról, lehetőségről. Ugyanilyen belső ellentmondás a választási ígéretek között szereplő példás kilátásba helyezése azok számára, akik kibújnának egy jogerős bírósági ítéletek végrehajtása alól, miközben a Magyar Gárdát betiltó bírósági határozat figyelmen kívül hagyásával a Jobbik pontosan ezt teszi.
(8.) Korrupció, botrány, pártfinanszírozás. Az „új erőt” kommunikáló párt, éppen annak következtében, hogy középpárttá fejlődéséhez folyamatosan új emberekkel bővült, több ponton saját önképével ellentétes ügyekbe keveredett. A bűnügyi botrány – keszthelyi Jobbik-elnök ingatlancsalással való gyanúsítása, a Magyarok Nyilaival való kapcsolat napvilágra kerülése – mellett a párt finanszírozásának kérdései sem tisztázódtak, például az sem, hogy az Állami Számvevőszék...
szablyafűrész
folyt:

által kifogásolt és jogszabály-ellenessége miatt feljelentett MIÉP-Jobbik Harmadik Út gazdálkodása és a Jobbik pénzügyei között milyen kapcsolat van.
(9.) A Fideszhez fűződő viszony. Látványos, nem csak árnyalatnyi különbségek vannak a Jobbik politikusai közt a tekintetben, hogy a párt hogyan viszonyuljon a Fideszhez. Míg a hivatalos kommunikáció az utóbbi időben rendszeresen a „lappangó Fidesz-MSZP nagykoalícióról” szól, a Jobbiknak meghatározó politikusai ennél sokkal megengedőbben viszonyulnak a legnagyobb ellenzéki párthoz. Közéjük tartozik Morvai Krisztina és de Balczó Zoltán is, utóbbi a 2009. október 23-i rendezvényen „számunkra szimpatikus arcokról” beszélt, miközben ugyanezen a fórumon Vona Gábor a Fidesszel szembeni „harcot” hangoztatta. A Nézőpont Intézet legfrissebb, március 19-21-e között készült közvélemény-kutatásából is kiderül: a Jobbik szavazóinak közel negyede (23 százaléka), ha közvetlenül választanák, Orbán Viktort szavazná meg miniszterelnöknek – ennek a nem elhanyagolható szavazórétegnek az elidegenítése nyilván ütközik a Jobbik politikai érdekeivel, azonban egy ilyen belső törés fennmaradása gyengíti a szavazók identitását.
(nezopontintezet.hu/aktualis/a-jobbik-kilenc-toresvonala/)

"Csak a nemzet" - oszt' vagy jó napot - vagy jó nagyot !

Na, ezen 'dinnyézzé...'

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.